Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Alija 14:29, 14 mar 2022

antracyt napisał(a)
Magara, Mgduska, nauczona doświadczeniem zaczęłam oznaczać miejsca wysiewu. Czasem działa, a czasem nie

Czytam i czytam i utwierdzacie mnie w przeświadczeniu, że też muszę zacząć znaczyć. W ubiegłym roku nawet kupiłam takie znaczniki z ołówkiem, jak tu dziewczyny pokazują, ale niestety schowałam i zapomniałam, a zdarza mi się mocno dziwić, dlaczego w jednym miejscu wychodzą różne roślinki.
Pozdrawiam.
Gosialuk 17:31, 14 mar 2022

Ja wbijałam patyczki na początku i końcu rządka, ale i tak zdarzało mi się zapomnieć co w którym rządku posiane. A recykling i sortowanie popieram i stosuję niezależnie od tego czy inni tego przestrzegają czy nie. Według mnie ma to sens, oczywiście im więcej takich osób tym lepiej, a ci nieprzestrzegający może w końcu zmądrzeją, albo raczej ich dzieci tego się w szkole nauczą, bo nie od rodziców przecież.
antracyt 11:45, 15 mar 2022

No właśnie, też często zdarzało mi się wysiać jedno na drugim i potem męczyłam się z pikowaniem.
Na samym początku ogrodowania stosowałam metodę patyczków bez opisów i jakoś towarzystwo ogarniałam, ale wtedy miałam tylko 2 rabaty

Dokupiłam wczoraj kolejne woreczki, a zarzekałam się, że na ten rok wystarczy. Na szczęście zapomniałam kart, a gotówki starczyło mi tylko na 4 sztuki

Wszystko trafi na hamakową.
April 12:14, 15 mar 2022

Jaka ciekawa ta rudbekia. Miałaś ją kiedyś? Dla mnie to wyzwanie, z czym ją komponować.
Ja też znaczniki kupiłam białe. Piszę flamastrem niezmywalnym ale wiadomo z czasem znika. Muszę kupić ołówek miękki bo tymi co mam jakoś nie da się nic zapisać. W mojej ulubionej szkółce też ołówkiem piszą na znacznikach.
nicol21 12:19, 15 mar 2022

antracyt napisał(a)
No właśnie, też często zdarzało mi się wysiać jedno na drugim i potem męczyłam się z pikowaniem.
Na samym początku ogrodowania stosowałam metodę patyczków bez opisów i jakoś towarzystwo ogarniałam, ale wtedy miałam tylko 2 rabaty

Dokupiłam wczoraj kolejne woreczki, a zarzekałam się, że na ten rok wystarczy. Na szczęście zapomniałam kart, a gotówki starczyło mi tylko na 4 sztuki

Wszystko trafi na hamakową.

zaskurniaków gdzieś na dnie torebki nie miałaś ? Zwykle coś tam poleci, a to z koszyka sklepowego na szybko wrzucę luzem, a to gdzieś wypadnie z portfela .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 12:40, 15 mar 2022

To były właśnie takie zaskórniaki z czeluści torebki

Łączka krokusowa coraz dorodniejsze Bzyków wokół pełno.
antracyt 12:42, 15 mar 2022

April napisał(a)
Jaka ciekawa ta rudbekia. Miałaś ją kiedyś? Dla mnie to wyzwanie, z czym ją komponować.
Ja też znaczniki kupiłam białe. Piszę flamastrem niezmywalnym ale wiadomo z czasem znika. Muszę kupić ołówek miękki bo tymi co mam jakoś nie da się nic zapisać. W mojej ulubionej szkółce też ołówkiem piszą na znacznikach.

Nie miałam jej jeszcze, ale zawsze mi się podobała na rabatach bylinowych. Fajną strukturę tworzy, wysokie pałeczki w kwiatach. W trawach też może ciekawie wyglądać.
April 12:50, 15 mar 2022

To będę czekać na twoje kompozycje
Roocika 13:25, 15 mar 2022

Jaka piękna
antracyt 16:56, 15 mar 2022

Też tak myślę

W końcu znalazłam chwilę i wysiałam pomidory, a do tego jeszcze kilka papryk. Obawiam się, że te drugie będą miały trochę za mało czasu na odpowiednią produkcję owoców, ale niestety poprzedni wysiew uśmierciłam prawie w 100%.
A na ostateczne wypędzenie z ogrodu zimy zakupiłam sobie odrobinę niebieskości