Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 11:00, 15 mar 2022

LIDKA napisał(a)
O mamciu,
jaki Ty pracuś.

Ale do lata będzie pięknie.
Kibicuje

Ja to jestem szalona, nie muszę pisać, że później się czułam jakbym maraton przebiegła? Dobrze, że miałam zaplanowany na wczoraj masaż to dzisiaj się przynajmniej ruszać mogę
Taki jest plan, żeby do lata było pięknie Tylko coś słabo mi idzie z tym planowaniem rabat
Judith 11:01, 15 mar 2022

DariaB napisał(a)
Rycia ciąg dalszy, 4 godziny wczoraj i znowu coś poszło do przodu

jeszcze trochę i front będzie skończony, zostanie bok. A później kompościk, oborniczek, glebogryzarka i można będzie sadzić. Ciężka to robota, każdy kawałek darni ręcznie otrzepuję żeby odzyskać jak najwięcej ziemi, resztki przeniosę za dom, przysypię ziemią może się skompostują

Pięknie działasz! Też otrzepywałam każdy kawałek darni, ale robienie tego przy obecnych temperaturach to prawdziwe bohaterstwo . Dzięki temu będziesz 2 miesiące do przodu z pracami .
Po "urobku" zgromadzonym na podjeździe widzę, że i sporo kamieni znajdujesz. Inne znaleziska tez są? . Ja przy zrywaniu darni i przekopywaniu miałam kilka wiaderek: na kamienie, na szkło, na plastiki i na elementy metalowe. Pani! czego tam nie było
olciamanolcia 11:09, 15 mar 2022

DariaB napisał(a)

Tylko coś słabo mi idzie z tym planowaniem rabat

Jeszcze sto razy zmienisz koncepcję Z autopsji wiem,ze pierwsza myśl najlepsza

Wspomnisz moje słowa przy najbliższej wizycie w szkółce ogrodniczej
DariaB 11:12, 15 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)

Znam ten ból rycia i otrzepywania Własnie sobie zdałam sprawę ,że nas-czytaj mnie tez to czeka. Trzeba będzie zerwać darń W miejscu, gdzie stał basen. Wyrównam-y dosypiemy ziemi i zasiejemy nowa trawę. Myślałam aby w tym miejscu położyć trawę z rolki ale boję się ,że będzie to efekt dywanu położonego na byle jakiej wykładzinie

Się zawzięłam, że zrobię sama, no i robię, a później cierpię Też myślę o położeniu trawy z rolki, bo chyba zrobię takie wąskie ścieżki trawiaste na szerokość kosiarki
Judith 11:18, 15 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)

[...] Myślałam aby w tym miejscu położyć trawę z rolki ale boję się ,że będzie to efekt dywanu położonego na byle jakiej wykładzinie

Dobre!
DariaB 11:19, 15 mar 2022

Judith napisał(a)

Pięknie działasz! Też otrzepywałam każdy kawałek darni, ale robienie tego przy obecnych temperaturach to prawdziwe bohaterstwo . Dzięki temu będzie 2 miesiące do przodu z pracami .
Po "urobku" zgromadzonym na podjeździe widzę, że i sporo kamieni znajdujesz. Inne znaleziska tez są? . Ja przy zrywaniu darni i przekopywaniu miałam kilka wiaderek: na kamienie, na szkło, na plastiki i na elementy metalowe. Pani! czego tam nie było

Na szczęście poza kamieniami nie znajduję już większego dziadostwa, to co najgorsze to było na podjeździe, a w zeszłym roku przy sadzeniu hortensji wykopałam 2 pustaki
Wczoraj było ciepło, front jest nagrzany przez słoneczko, ale bliżej ogrodzenia ziemia podmarznięta, da się kopać tylko w nasłonecznionych miejscach.
Znalazłam odbiorcę kamieni, nawet nie wiecie jak się cieszę bo zupełnie przez przypadek spotkałam znajomego i się go zapytałam czy nie potrzebuje kamieni, a on na to, kamieni? Jasne, że wezmę
Do kompostowni się dodzwoniłam, kubik kompostu 65 zł, jak myślicie ile na ten kawałek potrzebuję? Pan stwierdził, że 1,5 kubika powinno starczyć.
Drzewa nadal szukam, tylko jedna szkółka mi odpisała, że nie mają i raczej nie będą mieć
DariaB 11:20, 15 mar 2022

olciamanolcia napisał(a)

Jeszcze sto razy zmienisz koncepcję Z autopsji wiem,ze pierwsza myśl najlepsza

Wspomnisz moje słowa przy najbliższej wizycie w szkółce ogrodniczej

Weź nie strasz póki co nic nie będę dokupywać, muszę przesadzić rośliny zza domu i z prawej strony działki, z nich muszę jakieś kompozycje stworzyć Jak to mówią, potrzeba matką wynalazku, to u mnie będzie matką rabat
Wiolka5_7 11:27, 15 mar 2022

Teraz najgorsza praca a potem już będzie trochę lżej
pamiętam jak u siebie zrywałam i otrzepywałam perzowisko,wrrr dobrze, że to już za mną
anuska2507 12:47, 15 mar 2022

Daria, ale sprawnie Ci idzie
DariaB 14:06, 15 mar 2022

Tak mnie chwalicie to patrzcie teraz

Chciałam kompost na za dwa tygodnie, a Pan przywiózł dzisiaj