Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Agatorek 17:06, 15 mar 2022

Świetnie Ci wyszło cięcie.
Ja też, jak Mrokasia, nie wejdę na drabinę. No chyba że na pierwszy, czy drugi stopień . Ale rusztowanie chyba by przeszło .

Pomysł z psim pasem startowym - tez ekstra. Znam ten temat
April 17:48, 15 mar 2022

lilarose napisał(a)
o, u też takie rusztowanie mąż w zeszłym sezonie zakupił.
Bardzo wygodnie się tnie na wysokości, potwierdzam

Czyli mój pomysł nie był odkrywczy
April 17:52, 15 mar 2022

Milka napisał(a)
No kochana, niezła praca za tobą. Też mnie czy nas to czeka. Ja robię dokładnie, mąż nie, wiec też wolałabym sama, robić raz.
Nie dałam fotek stabilizatora i agregatu, bo mąż powiedziała, że dobiera się do konkretnego pieca. Zatem musicie wyszukać i doczytać.

Jeśli twój eM jest taki jak mój to dobrze wiesz o czym mówię
Zdjęciami stabilizatora i agregatu się nie przejmuj. To co napisałaś już mi wystarczyło żeby temat ogarnąć.
April 17:55, 15 mar 2022

Johanka77 napisał(a)
O Mamo!!! Tu też żywopłoty tną!!
A ja nie miałam tego w planie urlopowym.
Chyba się rozdwoję

Eee tam, owczy pęd nie musi ci się udzielić. Żywopłot możesz ciąć też w czerwcu.
Choć i tak będziesz się musiała rozdwoić, masz przecież dwie działki
April 17:59, 15 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetny pomysł miałaś z tym wykorzystaniem rusztowania. Też czułabym się na nim bezpiecznie, choć mam lek wysokości. Podest na rusztowaniu ogranicza wszak widok w dół i tym samym lek jest mniejszy.

No cóż Haniu, miałam chwilowy przebłysk geniuszu. Różnica w uciążliwości pracy na drabinie i na rusztowaniu chyba oczywista na korzyść tego drugiego. Trzeba sobie życie z wiekiem upraszczać żeby dłużej móc realizować swoje hobby
April 18:02, 15 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Świetnie Ci wyszło cięcie.
Ja też, jak Mrokasia, nie wejdę na drabinę. No chyba że na pierwszy, czy drugi stopień . Ale rusztowanie chyba by przeszło .

Pomysł z psim pasem startowym - tez ekstra. Znam ten temat

Gotowa byłam poświęcić sporo działki żeby tylko nie wnerwiać się jak mi psy coś stratują. A ponieważ z trzech stron mam drogę, to psy miały używanie. Chwilowo mam tylko jedną psinę ale to się z czasem zmieni. Co prawda nie będą to takie wielkie miśki jak twoje, ale rozpędzony żywioł robi straty nawet przy mniejszej wadze.
Alija 18:34, 15 mar 2022

April napisał(a)

Są też inne kwiatki

Aprilku, kawał roboty już za Tobą (rusztowanie super), ciemierniki pięknie kwitną, ale ja coraz bardziej przekonuję się do tych najzwyklejszych białych, pięknie się prezentują wiosną i wcześnie kwitną.
A zachwyca mnie niezmiennie ten "inny" kwiatek.
Kasiek 18:41, 15 mar 2022

Nie bede juz cytowala zdjecia, napisze tylko...Alez cudny kot
Martka 18:56, 15 mar 2022

April, rusztowanie świetne, właśnie ostatnio dumałam nad tego typu rozwiązaniem, znalazłam nawet na Amaz... drabinkę, która zamienia się w rusztowanie, wygina w odwrócone U, ale okrutnie droga, a rusztowanie to jest zupełnie inna para kaloszy, masz więcej miejsca, nie tylko 30 cm szerokości. Stabilność, obok można się czegoś złapać, tak to można pracować. Poza tym... wydawało mi się, że gdzieś na tym rusztowaniu mi mignęłaś, a teraz postaci brak i chusteczki również. Znikający April? A mi się udało?

Monia81 19:36, 15 mar 2022

Świetny pomysł z tym rusztowaniem jak ładnie I równo