Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:33, 20 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Dzień dobry
Zaglądam do tego cudnego ogrodu, więc czas się przywitać Przy okazji, u mnie Pomponella przeważnie tak koło 150 cm, ale właśnie teraz będzie kwitła na pędzie chyba 2 metrowym.

o dzięki za info Ursa
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:49, 20 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
piękna kolekcja Janka

A dziękuję Sądząc po tym, jak lubisz róże, myślę, że ty też niedługo uzbierasz pokaźne rozarium

anna_t napisał(a)
Stephanie Baronin zu Guttenberg, Herzogin Christiana i Pashmina moga spójnie koło siebie wygladać prawda? a wyskościowo podobne?

typowych białaskow nie masz w top11,ktore Twoje bezproblemowe i długo kwitące?

u ciebie pomponella jaka wysoka? bo kupiłam i mnie Mata wystraszyła że u niej 1,5m osiagneła a ja ją na przód chciałam dać :/

Tak, te 3 róże wg mnie mogą dobrze wyglądać razem. Herzogin największa - może mieć nawet 120 cm, Stephanie i Pashmina podobnie ok 60 cm, ale czasem wyrzucą 80-90 gałęź.

W TOP-11 jest Artemis bezproblemowa róża.

Z białasków polecam jeszcze Alabaster i Parky (ta trochę śmieci, bo kwitnie bardzo obficie), obie są zdrowe. Wedding Piano jest w miarę bezproblemowa, ale kolor z wyraźnym odcieniem limonkowym (a w tym sezonie, jak pisałam, żółtawym) - nie wiem, czy lubisz. Jest jeszcze piękny różany bezproblemowy klasyk - Boule de Neige, ale rośnie na wielki krzak, więc nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi.
Jeżeli lubisz Aspirin rose, to ta jest bezproblemowa też, ale mojego serca jakoś w calości nie zdobyła, bo jej kwiat w pełnym rozkwicie nie jest wg mnie ładny.
Na etapie testowania są Tranquillity i William and Catharine, ale zapowiadają się obiecująco.

Pomponella kończy u mnie swój 2 sezon i już jest bliska 1 metra wysokości. Na przód jej nie dawaj, czytam, że po 3 sezonach może osiągać 120x120 cm, to spora róża.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:31, 20 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Stephanie Baronin zu Guttenberg, Herzogin Christiana i Pashmina moga spójnie koło siebie wygladać prawda? a wyskościowo podobne?

u ciebie pomponella jaka wysoka? bo kupiłam i mnie Mata wystraszyła że u niej 1,5m osiagneła a ja ją na przód chciałam dać :/

Dzień dobry
Zaglądam do tego cudnego ogrodu, więc czas się przywitać Przy okazji, u mnie Pomponella przeważnie tak koło 150 cm, ale właśnie teraz będzie kwitła na pędzie chyba 2 metrowym.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:10, 20 wrz 2016

Do góry
hej Kasia,z kawką pprzybywam fajnie że się dzieje u Ciebie, ogród nabierze klasy przy pięknym ogrodzeniu. zobaczysz za parę lat jak jeszcze ten betonowy zasłonią graby jak cudnie będziesz miała jak u Madżenki będziemy podziwiać
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:03, 20 wrz 2016

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:55, 20 wrz 2016

Do góry
piękna kolekcja Janka

Podmiejski ogródek 09:53, 20 wrz 2016

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:44, 20 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

No dopóki nie zaczełam siwieć w lawinowym tempie po śmierci taty, zmianie pracy i przeprowadzce do Wrocławia. Wszystko to w 3 miesiace...... Teraz z tego powodu jestem blondynką

szok.....
ja po śmierci mamy na czarno sie zrobiłam i wogóle czarno w życiu było..
ale minęło juz 12 lat i jest lepiej
dobra zmieńmy temat.. :/
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:19, 20 wrz 2016

Do góry
przymrozek??
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:53, 19 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasztanowe jezu przemiana jak u Chylińskiej ja miałam kiedys czarne... never again!
no to jutro przetestuję nowy opryskiwacz marolexu

No dopóki nie zaczełam siwieć w lawinowym tempie po śmierci taty, zmianie pracy i przeprowadzce do Wrocławia. Wszystko to w 3 miesiace...... Teraz z tego powodu jestem blondynką
Biało różowy ogród za płotem. 21:27, 19 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja sobie ze skrzypem nie mogę poradzić :/ zamieniłabym się na Twoj mniszek

z jednej strony fajnie bo na gnojówke mam ale z drugiej to korci mnie roundap zastosować i mieć z głowy

Ania, Roundup to nie - Bofix bierze skrzyp. To mniejsze zło o ile wiem. My siegnęliśmy w akcie desperacji - skrzyp nas zarastał totalnie. W zależności od sąsiedztwa można pryskac roztworem na pędy albo bardziej pracochłonnie ale bezpieczniej - pędzelkiem każdy pęd. U nas była to ta druga wersja.
Przerwa na kawę... 21:17, 19 wrz 2016

Do góry
może u Marty zielonej widziałaś ale wątek zamknęła i nie mogę pytania zadać :/
Tu ma być ogród :) 21:17, 19 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Gosiu pytasz jakbyś nad różami się zastanawiała??

nawigatorka napisał(a)
też mnie to zastanowiło.wręcz zaniepokoilo

Nie sądzę
Biało różowy ogród za płotem. 21:15, 19 wrz 2016

Do góry
ja sobie ze skrzypem nie mogę poradzić :/ zamieniłabym się na Twoj mniszek

z jednej strony fajnie bo na gnojówke mam ale z drugiej to korci mnie roundap zastosować i mieć z głowy
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 21:11, 19 wrz 2016

Do góry
rozark napisał(a)

zerknęłam na meteo i niby coś jutro ma się pokazać , mam nadzieje że nie skończy się tylko na zapowiedziach

skontaktuję się z Karolą i zadzwonię do cię

a z Łaskiem się wstrzymaj trochę, w październiku zaczną sprzedawać z gołym korzeniem to będzie taniej a poza tym w sobotę wybywam do Wojsławic z rodzinką

jednak super
ok to czekam na tel
buziol
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:03, 19 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

aha no chyba że tak
ja dzisiaj trochę sprzątałam na różance i skarpach i cała podrapana jestem :/ ale widok ładnej wzruszonej ziemi bez chwastów wszystko wynagradza
powiedz chyba się nic nie stanie jak te opadnięte płatki mieszam z ziemią?tzn te których juz nie daje rady wybrac do wiadra

no pewnie ze nic...ja nawet nie zbieram i nie mieszam...udaje ze tak romantycznie jest
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:01, 19 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

teraz ??
wszystkie czarne

ale mam niepoobcinane przekwitniete

aha no chyba że tak
ja dzisiaj trochę sprzątałam na różance i skarpach i cała podrapana jestem :/ ale widok ładnej wzruszonej ziemi bez chwastów wszystko wynagradza
powiedz chyba się nic nie stanie jak te opadnięte płatki mieszam z ziemią?tzn te których juz nie daje rady wybrac do wiadra
Ogród z rzeźbą 20:57, 19 wrz 2016

Do góry
czarujesz fotami
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:45, 19 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
fajnie......
perowskia widze wielka, z 1,5m ma?
pokaz róże z wiekszej perspektywy

teraz ??
wszystkie czarne

ale mam niepoobcinane przekwitniete
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 19 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Na mączniaka pryskać, koniecznie. Amistar jest ok
15 lat temu miałam tylko trawnik... Potem jałowce i migdałka

Nie chciałabym cofać czasu bo o kazdy rok i błąd ogrodniczy jestem mądrzejsza Poza tym gusta sie zmieniaja. Pomyslec ze lubiłam ciemny brąz i miałam kasztanowe włosy

Kasztanowe jezu przemiana jak u Chylińskiej ja miałam kiedys czarne... never again!
no to jutro przetestuję nowy opryskiwacz marolexu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies