Dzięki. Maxa oglądałam kilka lat temu jak był nastolatkiem i miał swój pierwszy mały kurnik co z dziadkiem założył. Codziennie wrzucał filmik jak idzie do kurnika i zbiera jajka. Miło się oglądało jak taki 13-14 latek miał zapał do opieki nad zwierzętami.
Bardzo kompaktowy ten kurnik Kasi In, podoba mi się. Na jednym z filmikowywiadów Ramseya facet, który ma o wiele większy kurnik zwrócił uwagę, że oprócz postawienia na palach (ochrona przed lisami), warto drzwiczki umieścić na takiej wysokości by na taczkę wygodnie było zabrudzoną ściółkę zbierać.
Szparagi potrzebują dobrej, bogatej ziemi, ale niezbyt dużo miejsca. U mnie w skrzyni 130x130 cm jest posadzone 16 karp.
Najlepiej ziemię przygotować znacznie wcześniej.
Uwielbiam zjadać pierwsze szparagi na surowo, takie świeżo wyłamane.
A co do miskantów, to u mnie się sprawdza ta rada Tomka Grochowskiego
Nirko, niestety nie znam nazwy chryzantem
Kupiłam w markecie do donicy i potem stwierdziłam, że wsadzę do gruntu. To takie typowe chryzantemy jakie teraz sprzedają.
Alu, jak masz większą działkę i takie miejsce to jest super. Ale nie narzekam za bardzo za nadmiar igieł.
Faktycznie ogród nadal kwitnie. Jestem zadowolona z jesiennej odsłony.
Eliso, ja bardzo lubię swoje sosny, szczególnie latem. Przepięknie pachną w upał a jednocześnie dają cień i trochę chłodu. Dwie to nie tak dużo. 19 na małej powierzchni to może faktycznie kłopot.
Dzisiaj przeszłam się po ogrodzie oceniając jakie mnie jutro prace czekają. Na pewno grabienie czereśniowych liści na ziemię liściową. Pokryły mi pół trawnika. Może uda sie w końcu posadzić cebulki. I nadal nie wiem, czy wykopywac dalie, czy nie