Marcin89
18:54, 05 wrz 2025
Zrobiłem odręczny rysunek mojego budynku gospodarczego i otoczenia (podpisy na rysunku). Strzałki to kierunek przemieszczania się na tył ogrodu.
Ten rysunek pozwoli zrozumieć nasze działania i przeróbki, głównie po to by był dostęp do pomieszczeń z mojej działki, a nie z sąsiedniej
Długi prawy bok leży na granicy dwóch działek.
Użyję nazw jakimi mianowaliśmy poszczególne pomieszczenia.
Czerwone znaczki to elementy do zamurowania/usunięcia. Zielone to te, które zrobiliśmy lub zrobimy. A granatowe to elementy istniejące, które zostają
1. Garaż, zamurowana brama wjazdowa, zrobione wejście od frontu działki. Do zrobienia drzwi wewnętrzne (przejście do pomieszczenia nr 4).
2. Szopa/komórka, zostają drzwi wejściowe i okno w kierunku trawnika.
3. Kurnik, do zamurowania drzwi, do zrobienia drzwi w kierunku warzywnika.
4. Pralnia, wyburzony komin na dachu (powodował przeciekanie wody na krokwie i do środka). Próba uszczelnienia opierzenia nie pomogła, a do tego aspekt wizualny. Znowu do zamurowania drzwi, a wejście będzie tylko przez garaż.
Także, lista prac do wykonania jest duża. Po drodze sporo problemów technicznych.
Widok od frontu:
Widok od boku, z trawnika i z domu trochę:
Widok od strony warzywnika:
Widok z działki sąsiedniej, proszę zrozumieć ten bałagan:
Trochę prac jeszcze przed nami, ja już tupię nogami na odświeżenie elewacji
To właśnie ten etap blokuje mi robienie ścieżki żwirowej i obsadzanie bluszczem itd.
Ten rysunek pozwoli zrozumieć nasze działania i przeróbki, głównie po to by był dostęp do pomieszczeń z mojej działki, a nie z sąsiedniej

Użyję nazw jakimi mianowaliśmy poszczególne pomieszczenia.

Czerwone znaczki to elementy do zamurowania/usunięcia. Zielone to te, które zrobiliśmy lub zrobimy. A granatowe to elementy istniejące, które zostają

1. Garaż, zamurowana brama wjazdowa, zrobione wejście od frontu działki. Do zrobienia drzwi wewnętrzne (przejście do pomieszczenia nr 4).
2. Szopa/komórka, zostają drzwi wejściowe i okno w kierunku trawnika.
3. Kurnik, do zamurowania drzwi, do zrobienia drzwi w kierunku warzywnika.
4. Pralnia, wyburzony komin na dachu (powodował przeciekanie wody na krokwie i do środka). Próba uszczelnienia opierzenia nie pomogła, a do tego aspekt wizualny. Znowu do zamurowania drzwi, a wejście będzie tylko przez garaż.
Także, lista prac do wykonania jest duża. Po drodze sporo problemów technicznych.
Widok od frontu:

Widok od boku, z trawnika i z domu trochę:

Widok od strony warzywnika:

Widok z działki sąsiedniej, proszę zrozumieć ten bałagan:

Trochę prac jeszcze przed nami, ja już tupię nogami na odświeżenie elewacji