Donia tak to ta sama trawka, uwielbiam ją i mam nadzieję, że nie będzie z nią żadnych problemów
Łukasz na niedosyt kolorów fakt narzekac nie można

czasem aż za bardzo, ale w pewnym stopniu staram się to ograniczać. Warto posadzić jakieś byliny kwitnące u schyłku lata.
Mileno trzmielina rośnie u mnie 6-7 lat, tak dokaładnie nie pamiętam kiedy ją posadziłem. Byłaby większa, gdyby nie moje zaniedbanie w początkowym czasie. Pomijam fakt, że bardzo trudno było ją wyciągnąć na kulke bo rosła jak jakieś ufo
Bordowa roślina to Berberys Autropurpurea Nana przesadzany w tym roku troszke ucierpiał, a czeka go kolejne przesadzenie
Lilia na pewno pochodi z grupy orientpet i w zeszłym roku miała 130cm

ale była wykopana wiosną i wstyd się przyznać zapomniałem wsadzić

posadziłem dośc późno do donicy, a ona postanowiła od razu pójść w kwiaty, pracuje jako statysta w rabacie
Co do większej rabaty, w planach jest rabata czerwono różowo fioletowa i jak na moje warunki terenowe będzie bardzo duża 10m^2 co najmniej. Jak dobrze pójdzie powstanie w przyszłym roku, ale jednak na efekt będzie trzeba poczekać do kolejnego.
Planowałem zakupić już w tym roku kilka żelaznych bylin, którym nic by się w doniczkach przez zime nie stało, a byłyby większe na kolejny rok, ale stoje nad wyborem cebule czy byliny