Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Rododendronowy ogród II. 21:20, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie teraz to tak sobie myślę, że chyba powinno się już jesienny stosować? Jaki polecasz? bo w tamtym roku jeszcze nie kupowałam a w tym do tej pory tylko azofoskę stosowałam

Reniu ja nawozy kupuje w sklepach i wyboru wielkiego nie ma , na ogół jest jakis jeden jesienny i koniec. Ja jesiennych nie stosuję , nie koszę trawy przed zima zbyt nisko i tak na zime zostaje. Jakos mam opory przed sypaniem chemi w ziemię bez specjalnej potrzeby ale nie twierdze ze mam racje.
Typografia ogrodu 16:02, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Dziewczyny mega Będą atrakcją imprezy ... a coś mi się wydaje, że panna młoda powinna być
upsss
Tu ma być ogród :) 15:52, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale widać, ze Ty Asia nie masz z tym problemów
a gdzie to widać?
Tu ma być ogród :) 15:48, 02 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A nie może Sebek nas wystylizowane

Ale widać, ze Ty Asia nie masz z tym problemów
Typografia ogrodu 15:46, 02 wrz 2016

Do góry
Dziewczyny mega Będą atrakcją imprezy ... a coś mi się wydaje, że panna młoda powinna być
Tu ma być ogród :) 15:23, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli będziesz wygodnie w jeansach i koszulce?

no raczej, chyba że na jutro 30 C w Warszawie zapowiadają - muszę sprawdzić.
Tu ma być ogród :) 14:36, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

by to pech, że też nie mam nic zgniłozielonego, przynajmniej bym modnie jutro była, a tu zonk

Czyli będziesz wygodnie w jeansach i koszulce?
Ogrodowy song 14:23, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ewa, a jaką masz odmianę zawilców jesiennych?

Reniu, w szkółce, w której brałam w opisie tylko zawilec ;( ale i tak bardzo mi się podoba. Był też wielgachny w takiej 5 litrowej donicy biały za 70 zł. Podobał mi się..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:37, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Pokażę ... jak uprzątnę bałagan po krecie
Póki co mam lekkie zawirowanie z początkiem roku szkolnego ... właśnie wróciłam z zakupów Różanka czeka na graby i kostki bukszpanowe ... a ponieważ graby kopane, z wiadomego ci źródla, czekam do października
Buziaki

to ile Ty już tych grabów u siebie będziesz miała?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:35, 02 wrz 2016

Do góry
U mnie na grabowej ML rosną w półcieniu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1193
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:26, 02 wrz 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Pamiętasz jak ostatnio narzekałam na hortki? Już jest ok.!

HT polecam bardzo!

Ale, że hortki (że o trawach już nawet nie wspomnę) pięknie Ci rosną dzięki HT?!!
Tu ma być ogród :) 09:43, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To moje graby inaczej jednak wyglądają ... nie mają tych brązowych plam, które pokazałaś na drugim zdjęciu i u moich liście są jakieś takie węższe ... Ja bym czym prędzej wstawiła zdjęcia w wątku o chorobach.

Takich jak na drugim zdjęciu jest dosłownie kilka szt, natomiast mączniak sobie nieźle poczyna.

Masz rację wstawię tam te fotki - ale sama mam świadomość, że na te graby spadły wszystkie możliwe plagi egipskie i z opryskiwaczem pewnie długo się nie rozstanę, a ja tak nie lubię pryskać!
Tu ma być ogród :) 09:32, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Z serii "co mi spędza sen z powiek" - Mączniak i szpeciele (???) na grabach.

Chyba czeka mnie seria oprysków - co byście radzili użyć?
Na mączniaka to nawet coś mam, ale nie wiem jak z tymi szpecielami, bo ponoć to nie jest dobry moment na wybicie ich - ale niedawno chyba Marzena pisała, że Envidor można stosować przez cały sezon, poprawcie jeśli się mylę.

To moje graby inaczej jednak wyglądają ... nie mają tych brązowych plam, które pokazałaś na drugim zdjęciu i u moich liście są jakieś takie węższe ... Ja bym czym prędzej wstawiła zdjęcia w wątku o chorobach.
Rododendronowy ogród II. 09:02, 02 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Polifoska to dobry nawóz wiec mozna sypac. Jesli ziemia nie jest bardzo dobra to trzeba lat by trawnik się wyrobił i zagescił .Systematycznie kosic i podlewac co nie zawsze jest łatwe np w tamtym roku jak były upały to udało mi się jeden raz nawozem podsypac potem juz sie bałam że trawnik spale a on i tak wysechł.My posypujemy nawozem na ogól co trzy tygodnie lub co miesiąc zależnie od pogody bo staramy się nie robic tego w upały .Teraz to juz normalne ze trawnik bedzie coraz gorszy bo on jak inne rośliny do zimy się szykuje i lepiej juz nawozu nie sypac albo bardzo mało i rzadziej kosic i najlepiej dosc wysoko .

Właśnie teraz to tak sobie myślę, że chyba powinno się już jesienny stosować? Jaki polecasz? bo w tamtym roku jeszcze nie kupowałam a w tym do tej pory tylko azofoskę stosowałam
Rododendronowy ogród II. 08:56, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wiem zgapiłam się troche a potem Magda juz nie odpisywala :/
to ile razy go sypiesz?
wiesz u mnie to jakis dziwny ten trawnik. kupilam polifoske do mlodego trawnika żeby sie glownie rozkrzewiał (pani w Agrotexie poleciła) sypłam na wiosne - bajka, trawnik jak marzenie. potem kazala pod koniec czerwca sypnąć no to sypłam ale ciut brakło. było widać różnicę w trawniku około...1,5 miesiąca a teraz sie zrównał sypany i nie i wszystko do du... wyglada :/
czyli co..co 2 m-ce trzeba nawóz dawac żeby miec zielona trawe?

Ja bym powiedziała, że nawet co miesiąc, półtora
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:56, 01 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

U mnie bezproblemowy jest biały whirlewind, nie wymarzą, nie choruje, rozrasta się za pomocą klączy. Aktualnie pożarły go miskanty, ale wiosną znów przesadzę na front traw

Wszystkie pozostałe, w szczególnosci ciemnorozowe nie przeżywaja u mnie zimy. Kupuję pod koniec lata, wisona nie wyłaża z ziemi...

Zapiszę sobie tą odmianę dzięki
Jak myślisz mogę podlać previcurem? te moje "plamiste" zawilce Honorine Jobert.

PS Będziesz na ZtŻ?
Ogrodowy song 23:38, 01 wrz 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Wreszcie mam zawilce jesienne

Ewa, a jaką masz odmianę zawilców jesiennych?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:31, 01 wrz 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Będzie jeszcze piękniej w takim razie...jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy...jak w słowach piosenki

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:28, 01 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ewuniu
Dziękuję bardzo
W tym sezonie sporo roślin przesadzałam i większość dość późno (maj/lipiec) więc nie spodziewam się nie wiadomo czego. W czerwcu powstała ścianka - przesadziłam wtedy hortensje, jeżówki, rozchodniki, żurawki; dosadzialm rozplenice, które podzieliłam jednocześnie; od maja mam bergenie,które dopiero się ukorzeniają; na brzozowej rewolucja - trzcinniki kupione jako liliputki - kulki bukszpanowe przesadzone na świerkową ... także sama widzisz szału nie ma

Będzie jeszcze piękniej w takim razie...jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy...jak w słowach piosenki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:23, 01 wrz 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Reniu jutro pokażę Twoje Evergoldy moim - niech moje się wstydzą.

Czy kupiłaś róże Summer Song? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć

Hi hi hi ... to pokazuj poki jeszcze ładne
Oczywiście, że na gadaniu się skończyło ... róż nie kupiłam ... a kulki do towarzystwa mają parę carexów i runiankę ... mało tego jeszcze im żwirek zdjęłam bo będę wymieniać na szary

Ps Ale dorwałam w B 12 bialych czosnków to chociaż wiosną będzie jakaś kolorystyczna odmiana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies