Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

anabuko1 09:26, 02 wrz 2016

Dzięki.Taki inny, Ciekawy ten rozchodnik.
I sporo go masz.Fajnie to wyglada razem.Brawo!!
Filemon24 09:26, 02 wrz 2016

rozchodnik piękny, coś kremowego by do niego pasowało długo u ciebie rośnie?mile masz tam sadzonek?
ren133 09:32, 02 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)
Z serii "co mi spędza sen z powiek" - Mączniak i szpeciele (???) na grabach.

Chyba czeka mnie seria oprysków - co byście radzili użyć?
Na mączniaka to nawet coś mam, ale nie wiem jak z tymi szpecielami, bo ponoć to nie jest dobry moment na wybicie ich - ale niedawno chyba Marzena pisała, że Envidor można stosować przez cały sezon, poprawcie jeśli się mylę.

To moje graby inaczej jednak wyglądają ... nie mają tych brązowych plam, które pokazałaś na drugim zdjęciu i u moich liście są jakieś takie węższe ... Ja bym czym prędzej wstawiła zdjęcia w wątku o chorobach.
lindsay80 09:35, 02 wrz 2016

anabuko1 napisał(a)
Dzięki.Taki inny, Ciekawy ten rozchodnik.
I sporo go masz.Fajnie to wyglada razem.Brawo!!

Coraz więcej odmian rozchodników mi się podoba, roślina, która długo była w niełasce, teraz przeżywa renesans.
nawigatorka 09:36, 02 wrz 2016

Ja bym do tego rozchodnikach dała albo coś w turkusie/szarości/srebrze np trawy i tam chyba masz nawet Ml.albo w drugą stronę Brazowe trawy (ja to mówię choć ich nie lubię)
lindsay80 09:39, 02 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)
rozchodnik piękny, coś kremowego by do niego pasowało długo u ciebie rośnie?mile masz tam sadzonek?

Na fotce widać 3 sadzonki, a w ogóle mam 5 szt.

Zastanawiam się czy nie zrobić z niego obwódki na brzozowej, za nim byłyby (są) rozplenice hameln, a jeszcze gdzieś w tle z rozplenic wynurzają sie berberysy Orange Dream.

lindsay80 09:43, 02 wrz 2016

ren133 napisał(a)

To moje graby inaczej jednak wyglądają ... nie mają tych brązowych plam, które pokazałaś na drugim zdjęciu i u moich liście są jakieś takie węższe ... Ja bym czym prędzej wstawiła zdjęcia w wątku o chorobach.

Takich jak na drugim zdjęciu jest dosłownie kilka szt, natomiast mączniak sobie nieźle poczyna.

Masz rację wstawię tam te fotki - ale sama mam świadomość, że na te graby spadły wszystkie możliwe plagi egipskie i z opryskiwaczem pewnie długo się nie rozstanę, a ja tak nie lubię pryskać!
lindsay80 09:44, 02 wrz 2016

nawigatorka napisał(a)
Ja bym do tego rozchodnikach dała albo coś w turkusie/szarości/srebrze np trawy i tam chyba masz nawet Ml.albo w drugą stronę Brazowe trawy (ja to mówię choć ich nie lubię)

O brązowych trawach też myślałam.
A co myślisz o tej obwódce na brzozowej?
nawigatorka 09:47, 02 wrz 2016

Na by ok.ale na tej rabacie masz takie swobodne preriowe nasadzenia.obwódką może dodalaby niepotrzebnie formalizmu
lindsay80 09:52, 02 wrz 2016

nawigatorka napisał(a)
Na by ok.ale na tej rabacie masz takie swobodne preriowe nasadzenia.obwódką może dodalaby niepotrzebnie formalizmu

o tym nie pomyślałam...

Będę tam darn zrywać, bo powiększam w końcu tą rabatę (pamiętasz może jak wiosną radziliście całą rabatę gdzie ma być ścianka mocno poszerzyć) to może łatwiej mi będzie sobie wszystko wyobrazić, jak już wyłoni się jej ostateczny kształt.