Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:59, 01 wrz 2016

jolanka napisał(a)
Miscanty wyglądaja super - u mnie nie przezimowały - zastanawiałam się, czy próbować jeszcze raz - kupilam znowu, ale jak znowu padną
Carexy tak samo - też dokupiłam ale zostawię na rozsadniku to może uda się je jakos zabezpieczyć i później z większą juz bryłą korzeniową poprzesadzać na wiosnę Mam taką nadzieję bo jak patrzę na Twoje takie wypasione to ...na zakupy znowu poleciałam

Jolu
U Ciebie miscanty u mnie rozplenice nie dały rady ... zresztą ta zima dała nieźle popalić wszystkim trawom A próbować zawsze chyba będziemy ... no bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez traw
ren133 23:00, 01 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Reniu fantastyczne te donice. Szczerze powiem,że myślałam, że one"wymurowane są", ale pomysłowy Dobromir z Ciebie Świetna sprawa.
Rozchodniki giganty!!! I pomyśleć, że jeszcze niedawno zupełnie beznamiętnie na nie patrzyłam, a teraz podziwiam

Po prostu eM ma doświadczenie w budowaniu z takiego materiału
Rozchodnikami mało kto sie nie zachwyca więc witaj w klubie
ren133 23:02, 01 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Zawilce konomicznie opryskaj środkiem przeciwgrzybicznymi a najlepiej podlej im korzenie. Maja bowiem tendencję do zamierania, nagle więdną i wypadają. U mnie odmianowe dobrze sobie radza ,aLe te rozowe wciaz wypadają

Dzięki wielkie Marzenko za fachowa radę Topsinem już pryskałam chyba ze 2 tygodnie temu, to może Previcurem podlac?
A odmianowe jakie polecasz?
ren133 23:05, 01 wrz 2016

beata_m napisał(a)
brzozowa z trzcinnikami boska! Tak wszystko niesamowicie wygląda u Ciebie jak z pocztówki

Beatko Ty mi takie komplementa prawisz, że ja za kazdym razem nie wiem co odpowiedziec No cieszę sie bardzo, że Ci się podoba

PS Nie mogę się doczekać brzozowej z kwitnącymi trzcinnikami ... no ale to dopiero za rok ...
ren133 23:06, 01 wrz 2016

hindsight napisał(a)
Oj tak... Bosko to chyba odpowiednie słowo

Eee ... chyba na wyrost ... ale dziękuję
ren133 23:07, 01 wrz 2016

Kasya napisał(a)

ok

PS No i do szkółki juz oczywiście dzwoniłam i ... mają stożki!!! tylko te ceny!!!
ren133 23:10, 01 wrz 2016

Kasya napisał(a)

ano wlasnie..gdzies pytalam tylko juz nie wiem gdzie i co mi odpowiedzialas
bo chcialam wiedziec jak duzy roslnie - liscie i z kwiatostanami
wszystkie ci dobrze przezimowaly ?

chyba sie ciesze ze go przypadkiem kupilam

Wszystkie bardzo dobrze przezimowaly Wymiary to jutro mogę Ci podać. Chyba przegapiłam gdzieś pytanie sorry ... u mnie to też byl zakup bardziej z przypadku niż z nastawieniem na konkretna odmianę
MirellaB 23:13, 01 wrz 2016

Reniu jutro pokażę Twoje Evergoldy moim - niech moje się wstydzą.

Czy kupiłaś róże Summer Song? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć
ren133 23:19, 01 wrz 2016

frezja napisał(a)
Sporo pracy, wysiłku, wyrzeczeń ale warto było..przestrzeń super zagospodarowana.

Ewuniu
Dziękuję bardzo
W tym sezonie sporo roślin przesadzałam i większość dość późno (maj/lipiec) więc nie spodziewam się nie wiadomo czego. W czerwcu powstała ścianka - przesadziłam wtedy hortensje, jeżówki, rozchodniki, żurawki; dosadzialm rozplenice, które podzieliłam jednocześnie; od maja mam bergenie,które dopiero się ukorzeniają; na brzozowej rewolucja - trzcinniki kupione jako liliputki - kulki bukszpanowe przesadzone na świerkową ... także sama widzisz szału nie ma
ren133 23:23, 01 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Reniu jutro pokażę Twoje Evergoldy moim - niech moje się wstydzą.

Czy kupiłaś róże Summer Song? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć

Hi hi hi ... to pokazuj poki jeszcze ładne
Oczywiście, że na gadaniu się skończyło ... róż nie kupiłam ... a kulki do towarzystwa mają parę carexów i runiankę ... mało tego jeszcze im żwirek zdjęłam bo będę wymieniać na szary

Ps Ale dorwałam w B 12 bialych czosnków to chociaż wiosną będzie jakaś kolorystyczna odmiana