Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 20:13, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
tulipanom mówię jeszcze nie
a powiedz mi będę wysadzać new dawn pod płot, chorą z plamistością. mogę w to miejsce pastelle posadzić czy z tym miejscem coś nie tak jest? odkazić ziemię trzeba?

moim zdaniem możesz
po prostu na wiosnę pryśnij tak w połowie maja przeciwko chorobom grzybowym ( najlepiej profilaktycznie pryskać)

wydaje mi się, ze ten opór przed tulipanami ci minię hehe
Malutki pod lasem 20:09, 12 wrz 2016

Do góry
my wyjeżdzamy z Łodzi o 7, niewiem o której tam dojedziemy. ale to juz tak mniej więcej będziesz wiedzieć czy będziesz przed nami czy po. ja do ciebie zadzwonię jak bedziemy tam dojeżdzać gdzie stajemy ok? jedziemy z Renią rozark i ona chce być tam wczesniej bo tam podobno full ludu jest
Z motyką na słońce 20:00, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
widziałam Twoją makietę btw zajebistą
myslałam o czymś konkretniejszym ale spoko. powiem Ci że ja tez tak mam że wiem "teoretycznie" jak się cos robi tylko że moj M nie taki odważny podziwiam
a jak wkońcu zdecydowałaś ustawić domek na działce?

Domek jednak postawimy tak jak ustawiony na planie pare stron za 4...tyłem do północy przy ogrodzeniu. Troszkę tak mi głupio, że się tyłkiem do jedynego sąsiada odwracam, ale bardziej mi zależy na prywatności niż mi głupio zostanie mi tylko sąsiad na przeciwko wejścia (od wschodu) ale on tam ma tyły swojej działki i rzadko bywa
Ogród z pergolą 19:59, 12 wrz 2016

Do góry
tulipanom mówię jeszcze nie
a powiedz mi będę wysadzać new dawn pod płot, chorą z plamistością. mogę w to miejsce pastelle posadzić czy z tym miejscem coś nie tak jest? odkazić ziemię trzeba?
Z motyką na słońce 19:55, 12 wrz 2016

Do góry
widziałam Twoją makietę btw zajebistą
myslałam o czymś konkretniejszym ale spoko. powiem Ci że ja tez tak mam że wiem "teoretycznie" jak się cos robi tylko że moj M nie taki odważny podziwiam
a jak wkońcu zdecydowałaś ustawić domek na działce?
Z motyką na słońce 19:49, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no ja też w szoku jestem
a jaki będzie?masz jakieś inspirki, projekt?

Ania, na 4 stronie wątku projekt na tą chwilę wiem jakie ma mieć rozmiary i wygląd zewnętrzny - resztę jeszcze przegadujemy fundament juz wiemy teoretycznie jak sie robi, ściany to pikuś a z dachem pomoże znajomy fachowiec
Z motyką na słońce 19:45, 12 wrz 2016

Do góry
no ja też w szoku jestem
a jaki będzie?masz jakieś inspirki, projekt?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:42, 12 wrz 2016

Do góry
moze do żółtych takie morelowe jakieś
https://pl.pinterest.com/pin/95349717089766026/
Z motyką na słońce 19:38, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
równym wykopem martwią się murarze, nie stresuj się
i rzeczywiscie terenem chyba lepiej zająć się po domku. kiedy go budujecie?

Aniu chcemy ruszyć zaraz jak Pan od glebogryzarki się zjawi (mówił środa-czwartek) a wykopem się martwie bo my będziemy sami kopać, tzn Mój będzie kopać a ja będę mocno pomagać

Chciałabym zauważyć, że my ani z wykształcenia ani z zawodu budowlańcami nie jesteśmy

Z motyką na słońce 19:32, 12 wrz 2016

Do góry
równym wykopem martwią się murarze, nie stresuj się
i rzeczywiscie terenem chyba lepiej zająć się po domku. kiedy go budujecie?
Ogród z pergolą 18:36, 12 wrz 2016

Do góry
pomponelle, pastelle i heidi klum
Przerwa na kawę... 15:38, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hejka w sobotę na święcie róż zapytalam Pana z rosarium co zrobić ze swany, ktora rośnie jak ośmiornica. najpierw popukał się w głowe kto mi doradzil jej zakup, nie przyznalam że na forum ogrodniczym działam bo by obsmial moich doradców :/ powiedzial że to stara odmiana i oni wycofali się z niej juz dawno, polecal zastąpić aspirin rose...fajnie tylko 5szt to u mnie 125zł - droga porażka
generalnie trzeba ciąć na wiosnę pędy na 10-15 cm i zmuszać je do zakrzewiania.

ja tez uwielbiam spacerować z kawa po ogrodzie i tez w kapciach

)) to się uśmiałam, też bym się nie przyznała. Ja mojej z tyłu tyczki zrobię, będzie półpnąca. Na razie ni w ciortu nie mam na nią pomysłu. Może rzeczywiście mocno cięta mniej się będzie rozpełzała. W sumie ośmiornica ciekawsza, kiedyś z taką pływałam i głaskałam
Z motyką na słońce 14:12, 12 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahahahahah
zapisuję się na czytanie bo Anki to fajne dziewczyny a ja tez posmiać się lubię
a jak mam PMS to chłop w ogrodzie nawet darń nagle lubi zdejmować

Hehehe Ania, mój jakoś z drogi mi schodzi - wyrozumiałego faceta mam Witaj i zapraszam do śmiacia
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:10, 12 wrz 2016

Do góry
ja jak mam coś doradzić to wolę z własnego doświadczenia więc w przypadku kremowych róż nie doradzę nic bo nie mam takich. u mnie same bladawce różowe
Madżenki, Zagajanki, Andy,Ewika lub Lucy popytaj one największe znawczynie różane
Z motyką na słońce 13:55, 12 wrz 2016

Do góry
Constans napisał(a)
cofam...chyba mam PMS wyrwę zębami tego podagrycznika, albom nie Anka!

hahahahahahahah
zapisuję się na czytanie bo Anki to fajne dziewczyny a ja tez posmiać się lubię
a jak mam PMS to chłop w ogrodzie nawet darń nagle lubi zdejmować
Mały ogród Kasi 13:11, 12 wrz 2016

Do góry
wow Kasia ile do nadrobienia miałam, poszalałyście tutaj
zamiast wrzosowiska różanka, dla mnie bomba
Przerwa na kawę... 13:02, 12 wrz 2016

Do góry
hejka w sobotę na święcie róż zapytalam Pana z rosarium co zrobić ze swany, ktora rośnie jak ośmiornica. najpierw popukał się w głowe kto mi doradzil jej zakup, nie przyznalam że na forum ogrodniczym działam bo by obsmial moich doradców :/ powiedzial że to stara odmiana i oni wycofali się z niej juz dawno, polecal zastąpić aspirin rose...fajnie tylko 5szt to u mnie 125zł - droga porażka
generalnie trzeba ciąć na wiosnę pędy na 10-15 cm i zmuszać je do zakrzewiania.

ja tez uwielbiam spacerować z kawa po ogrodzie i tez w kapciach
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:54, 12 wrz 2016

Do góry
masz kremowe róże czy chcesz kupić? pokazywałaś różankę już? przeoczyłam :/
Ogród z pergolą 12:49, 12 wrz 2016

Do góry
Generalnie jestem rozczarowana i więcej nie pojadę...ze znanych szkołek rosarium i rozacwik tylko i stoiska marne, oj marne bardzo...

dziękuję moim towarzyszkom Bogdzi, Margarete, Rozark i Marioli za miły dzień, uwielbiam nasze spotkania wyjazdowe bo bardzo są dla mnie relaksujące mój M choć przekochany ale 4h gadania o roślinach nie wytrzymuję więc cieszę się mam Was

Ogród z pergolą 12:46, 12 wrz 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies