Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:23, 17 cze 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Taras sliczny, ale zdolniacha z Twojego mężusia, pozazdrościć.
Szałwia i róża, super zestawienie, a Twój ogród pieknieje z dnia na dzień.
Pozdrawiam serdecznie

Asiu ,dziękuje ślicznie,M potwierdzam zdolny ,Ma to po moim tacie hi,hi ,hi .Wczoraj stwierdził,że teraz na wakacje ,mógłby nie wyjeżdżać ,bo mamy sielsko,wiejsko,las ,jeziorko,ptaszki śpiewają ,żyć nie umierać,odpowiedziałam mu,że nie były by to wakacje,bo znając nas ,zaraz jakaś robótka by się,przyplątała.
Asiu a ,szałwii chcę dużo więcej ,gdzie się da ,zrobię swoje sadzonki.pozdrawiam w piękny słoneczny dzień.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:11, 17 cze 2013

Do góry
Dasia napisał(a)
Cieszę się, że udało się zmobilizować Cię do zdjęć
Kwitnące cieszą oko, ale ten warzywnik, pomidorki, truskawki, ehh ślinka cieknie

Dasia, zmobilizowałyście mnie, to prawda. Wszystko cieszy, bardzo!

JulkAd napisał(a)
Aga dzielnie działasz u siebie, roślinki za opiekę Ci się ładnie odwdzięczają....truskawki mmm, sama bym zjadła tak prosto z krzaczka....u mnie tylko pojedyncze okazy.....miski w calym sezonie chyba nie uzbieram....pozdrówka na dobranoc

Rozbawiłaś mnie tą miską w sezonie Dzięki za mobilizację i dobre słowo.

Marzena2007 napisał(a)
Powiadomienia mi wcięło ale Ciebie długo nie było.
Czekam na pełnię kwitnienia róź, bo widzę że masz ich pełno.

Madżen, pełnia kwitnienia to za rok myślę. To wszystko młodziutkie nasadzenia. Pokażą kwiaty oczywiście, ale nie będą jeszcze gęste i bujne. A wybór róż w sumie spory jak na pierwszy rok.

magnolia napisał(a)
tez mi wcięło powiadomienia.
ładnie u Ciebie- wszystko kwitnie, rośnie
U nas szałwia od Ciebie tez zakwitła- śliczna jest bardzo.
Twój bodziszek Laura ma już kwiaty ?- pokaż, nie mogę się doczekać, u mnie nie kwitnie.
I rabatę bukszpanowo- carexową też.-masz takie szalone montany ( moje też ruszyły wreszcie)

Nie straszcie mnie, że wcina powiadomienia! To najgorsza kara na ogrodowisku!!!
Szałwia ładna, prawda? Laura jeszcze nie kwitnie, ale ma już pączki (jeśli to ona, bo mam jeszcze jedną odmianę). Bukszpanowocarexowa jeszcze nie wypielona porządnie, więc nie pokazuję. Montany te najpierwsze są bardzo ładne. Inne jeszcze się w sobie zbierają.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:00, 17 cze 2013

Do góry
tez mi wcięło powiadomienia.
ładnie u Ciebie- wszystko kwitnie, rośnie
U nas szałwia od Ciebie tez zakwitła- śliczna jest bardzo.
Twój bodziszek Laura ma już kwiaty ?- pokaż, nie mogę się doczekać, u mnie nie kwitnie.
I rabatę bukszpanowo- carexową też.-masz takie szalone montany ( moje też ruszyły wreszcie)
Ogród do kwadratu 01:12, 17 cze 2013

Do góry
Agnieszko,
chodze sobie po twoim ogrodzie tak juz ze dwie godzinki..... w tle leci koncert na 50-lecie festiwalu opolskiego a ja pasę swoje oczy.....czytałam, oglądałam, wracałam do fotek.... ogród jest świetny! Gratuluje konsekwencji w komponowaniu roślin i kształtów, ja nie umiem tak asertywnie, chciałabym wszystko i w sumie mam misz masz, ale lubie swój bałagan ogródkowy. Podziwiam pomysł na nowoczesny w kształcie i wizerunku ogród, choc własciwie te róże, trawy, kwiaty - to styl rabat angielskich ale ujety w ramy nowoczesności. Podoba mi sie bardzo. GRATULUJE! No i cudownie pokazujesz swój ogród, fotki pierwsza klasa
Byłam juz w twoim ogrodzie nie jeden raz ale nie wiem czy zostawiłam ślad - to teraz zostawiam
Buki sa boskie, miskanty dorodne, szałwia i lawenda powalajace!

Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:38, 16 cze 2013

Do góry
Taras sliczny, ale zdolniacha z Twojego mężusia, pozazdrościć.
Szałwia i róża, super zestawienie, a Twój ogród pieknieje z dnia na dzień.
Pozdrawiam serdecznie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:39, 16 cze 2013

Do góry
Olasta napisał(a)

Śliczna szałwia, moja w porównaniu strasznie wybiegnięta, ale i tak mi się podoba.

Olu, bo to taka niska odmiana coś ma w nazwie z Deep Blue (chyba). Bardzo jestem z niej zadowolona.

Kondzio napisał(a)
Ślicznie

Kondzio, dzięki.

Bogdzia napisał(a)
Fajnie ze wstawiłaś te zdjecia . Taką niewysoka szałwię tez bym chętnie kupiła ale Marta na razie nie sprzedaje, a kaczence pełne też ostatnio kupowałam z internetu i oczywiście mniej wypasione niz Twoje ale się rozrosna i bądzie dobrze.Pozdrawiam Aga.

Te kaczeńce na przecenie w Brico po 3 zł z haczykiem. A szałwię bardzo polecam.

jotka napisał(a)
Pomimo, że bardzo bolą mnie dziś nóżki, to spaceruje i zaglądam w każdy zakątek Bardzo mnie ucieszyły te szersze widoki

Jolu, zapraszam na taras, tam są leżaczki i krzesełka i huśtawka wygodna, nawet poleżeć na niej można.

Olasta napisał(a)
Wszystko w pełnym rozkwicie, zielone i zdrowe. Pięknie.

Olu, no nie narzekam, ale chwasty mogłyby trochę odpuścić.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:24, 16 cze 2013

Do góry
Jeszcze część warzywno-owocowa

Zakwitła szałwia lekarska

Pomidory strasznie cieszą

Rządki warzywne. Jeszcze mało widać, ale wszystko wzeszło, będzie dobrze. Prawa strona jeszcze niedopracowana.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:08, 16 cze 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Wywołana do tablicy popstrykałam trochę zdjęć. Dacie radę? Zapraszam.

Szałwia od Finki - śliczna jest, niska i zwarta

Śliczna szałwia, moja w porównaniu strasznie wybiegnięta, ale i tak mi się podoba.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:00, 16 cze 2013

Do góry
Wywołana do tablicy popstrykałam trochę zdjęć. Dacie radę? Zapraszam.

Arabella

Szałwia od Finki - śliczna jest, niska i zwarta

Bodziszek Patricia

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 16 cze 2013

Do góry
A teraz pokażę jak wygląda krzak róży którego w tym roku nie przesadzałam... w zeszłym roku był sciety prawie do zera, bo je umroziło.. to róże których nie zabezpieczam niczym na zimę.. rosną jak chcą.. bez kopczyków i takich tam..

A tak wygląda mizernych 7 krzaków , które przesadzałam wiosną.. ale za rok dadzą czadu I dlatego szałwia tymczasowo, bo rabata pójdzie do poszerzenia, ale nie wyrabiam na zakrętach.. Róż prawie nie widać

A takie są

Ogród przy lesie początek 2012/2013 16:10, 16 cze 2013

Do góry
ell napisał(a)
Renatko taras śliczny - marzę o takim drewnianym.
Szałwia z różą - świetne zestawienie.

Elu ,marzenia się spełniają ,wiem coś o tym .Napisałam pw.
Ps.na tarasik z kawką lub szklaneczką wody zapraszam.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:43, 16 cze 2013

Do góry
Renatko taras śliczny - marzę o takim drewnianym.
Szałwia z różą - świetne zestawienie.
Warmińskie dylematy 14:41, 16 cze 2013

Do góry
Nebel, zapraszam, ja do Ciebie po cichutku już zaglądałam, ja się raczej nieczęsto na forum odzywam, chociaż w realu - dziewczyny potwierdzą - raczej gaduła jestem

Moniko, cudnie to u Ciebie - te powojniki tak pieknie kwitną u mnie rozkwita kolejny, ale tylko jednym pączkiem, młodziutki jest i nie wiem, czy na więcej go stać w tym roku

Aniu, Ewelino dziękuję za spotkanie - jak zawsze za krótko, ale intensywnie

Szczypiorku witam Cię serdecznie w swoich skromnych progach, mój mały ogródek nie jest perfekcyjny, wiem o tym, ale i tak praca w nim sprawia mi mnóstwo przyjemności i jest najlepszym lekarstwem na zmęczenie, albo smutki.

Szczypiorku (Agnieszko) szałwia już tam siedzi, jałowce mam już w innym miejscu, bukszpany jak sama napisałaś, mogą mieć problem, chociaż kawałek dalej rosną i regularnie podlewane dają radę ale tutaj, po kilku domowych naradach będą raczej formy szczepione (już upatrzone) + cis Aurea - bo tylko taki jest do dostania w mojej okolicy w cenie nie przyprawiającej o zawał a wypełnimy resztę hostami, bylinami, trawami - gdzieś w tym kierunku pójdziemy, CO do krzewuszki cieszę się, że napisałaś o cięciu - jak rozumiem tniesz dopiero wiosną - kiedy mniej więcej ?
Hirutkowy raj:)) 11:36, 16 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Jeśli Twoja szałwia jest byliną i będzie teraz kwitła, a moze już kwitnie, to pozwól jej się rozsiać. Potem mozesz podzielić

Basiu sadze,ze to bylina ,nawet nie iem skad ja mam ,a mam od ubieglego roku jest cudna,to podziele ja na wiosne
Coraz bardziej podobaja mi ie byliny,takie mamine.Zaczynaja kwitnąc lilie i wiem juz ze dokupie ich wiecej no i naparstnice oj Ania ma piekne pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:17, 16 cze 2013

Do góry
Madzioskoczek - koniecznie wycinaj przekwitnięte kwiatostany szałwii, chyba, że chcesz dochować się siewek.. Ale jak nie wytniesz szałwia zrobi sie brzydka. Przycięta kwitnie ponownie, już mniej ale kwitnie
Grahamek
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:14, 16 cze 2013

Do góry
Ewa004 - szałwia w pąku ma inny kolor, a w rozwinięciu inny, jak każdy kwiat... Ale w trakcie dojrzewania większych różnic nie ma... rekordzistki w zmianie koloru w trakcie..to róże... dziś sie patrzyłam na grahamka i ten to juz ma skalę barw niesamowitą.... mam foto ale na drugim aparacie..
Obstawiam, że dostałaś inną odmianę od tej co chciałaś..

To jedna z moich szałwii.... kolor ma w zasadzie jednakowy, i tu są różne odmiany, bo to przekopywana z rożnych miejsc w ogrodzie... ale starałam się sadzić podobne.. potem zrobię innym aparatem bardziej widoczne.

A tak swoją drogą wczoraj tu rządziłam.... tzn chciałam, ale pierwsze skrzypce grały chwasty, darń z trawnika, róże z kolcami i komary..ggggggrrrrrrrrrrrr. Ale przesadzane róże dostały już rabatę. Wyrównałam rabaty, bo do tej pory były tylko wycięte w darni dziury pod tuje i róże i od frontu było równo.. ... Teraz jest jak lubię.. korą sypnęłam i nie będę musiała się już tam czołgać, a moje róże urosną wielkie.... do jesieni nie ma szans na wejście w nie.. szałwię też muszę przesadzić bardziej do przodu, ale to już później.. od frontu jakoś się dostanę

Ogród z perspektywą na przyszłość 07:16, 16 cze 2013

Do góry
Szałwia i lawenda przeszły moje oczekiwania. Są ogromne. Szałwię jutro jadę jeszcze dokupić,jak sie jeszcze uda
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 03:46, 16 cze 2013

Do góry
-szałwia omszona i żurawki ( w tle mój przemarzający syberyjski liguster...)

- krzewuszka cała obsypana kwiatami
Hirutkowy raj:)) 01:12, 16 cze 2013

Do góry
Jeśli Twoja szałwia jest byliną i będzie teraz kwitła, a moze już kwitnie, to pozwól jej się rozsiać. Potem mozesz podzielić
Ogród z perspektywą na przyszłość 00:39, 16 cze 2013

Do góry
Ale Ci lawenda szaleje a szałwia zachwycająca!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies