Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

kachat 10:12, 03 wrz 2013

Aniu, dzięki, ja niekumata i bym radośnie sobie sam haczyk kupiła i próbowała na nim samym przenieść głaza Dobrze, że o kotwie wspomniałaś, to nie będę z siebie blondynki robiła przed męską częścią rodziny
olaw 10:26, 03 wrz 2013

PODZIWIAM....
za ogrom pracy i wypieszczony ogród ....
jestem codziennie ale i tak nie nadążam ...
lecę tylko z pismem obrazkowym...
i podglądam szukając inspiracji bo ja też taki niepoczesany ogród lubię...
pozdrawiam
beta 11:00, 03 wrz 2013

hejka

patrzę co tu się wyrabia...Ania nowa rabate robi...kuleczki super...a jakie towarzystwo dla nich w końcu wybrałaś?...bo mnie tam jakaś trawka pasiasta by pasowała, albo jakaś "uschnięta"+np. lawenda, lub kocimiętka lub szałwia

ot i się rozpisałam

buziaki
Mala_Mi 12:03, 03 wrz 2013

Po namyśle stwierdziłam, że jednak będą różnej wielkości kulki... z przyczyn praktycznych... przecież ja ich nigdy równo nie przytnę A tak będzie że tak ma być z założenia

Będą roszady na kuleczkowej .. nowe nabytki..... dwie duże. średnica 50cm, małe o średnicy 30cm..
Mala_Mi 12:05, 03 wrz 2013

I by nie było monotematycznie i kilka fotek..
Zimowitów coraz więcej..

Języczki

Zawilce w krzakach.. koniecznie muszę przesadzić na światło dzienne

Hortka już prawie bordowa.... i trawka jasna od Bogdzi

Mala_Mi 12:07, 03 wrz 2013

Sąsiadka zanotowała kiedy u nas padał ostatni deszcz... 6 lipca!!! Teraz od 2 dni kropi czasami... ale dalej sucho..... Wlaliśmy basen wody pod jodły i cyprysy.... nawet tego nie widać...
kachat 12:35, 03 wrz 2013

Śliczne masz rośliny Aniu, języczki pięknie kwitną - u mnie każda tylko po 3-4 kwiatki wydała, ale pocieszam się, że są młode jeszcze Zawilce piękne - czy to są te japońskie..? Myślałam, by u siebie kiedyś posadzić, ale boję się, że mogą przemarzać...

A przez zimowity szok przeżyłam - "jezus maria, u Ani krokusy powtórnie na jesieni zakwitają, co się dzieje" Byłam pewna, że to jakaś niezwykła anomalia u ciebie, bo one przecież wszystkie te różne krokusowate to na wiosnę kwitną... No proszę, pojęcia nie miałam, że są też takie jesienne Czy one się do półcienia nadają..? Bo już mnie nosi, aby kupić kilka cebulek i wsadzić w trawnik
boguslawa_ma... 12:41, 03 wrz 2013

asc napisał(a)
Po namyśle stwierdziłam, że jednak będą różnej wielkości kulki... z przyczyn praktycznych... przecież ja ich nigdy równo nie przytnę A tak będzie że tak ma być z założenia

Będą roszady na kuleczkowej .. nowe nabytki..... dwie duże. średnica 50cm, małe o średnicy 30cm..

Jednak nie dawło ci to spokoju i dokupiłaś kulki-ładne,ale odnowa przekopywanie.
Biedny ten twój M zaś musi dziury kopać
Mala_Mi 13:26, 03 wrz 2013

kachat napisał(a)
Śliczne masz rośliny Aniu, języczki pięknie kwitną - u mnie każda tylko po 3-4 kwiatki wydała, ale pocieszam się, że są młode jeszcze Zawilce piękne - czy to są te japońskie..? Myślałam, by u siebie kiedyś posadzić, ale boję się, że mogą przemarzać...

A przez zimowity szok przeżyłam - "jezus maria, u Ani krokusy powtórnie na jesieni zakwitają, co się dzieje" Byłam pewna, że to jakaś niezwykła anomalia u ciebie, bo one przecież wszystkie te różne krokusowate to na wiosnę kwitną... No proszę, pojęcia nie miałam, że są też takie jesienne Czy one się do półcienia nadają..? Bo już mnie nosi, aby kupić kilka cebulek i wsadzić w trawnik

W półcieniu dadzą radę.. ale one na wiosnę dostają liście, które są duże.. więc sadzenie w trawniku odpada.. na rabatę musisz posadzić... i to tak by liście nie zasłaniały wiosnę innych nasadzeń, a jesienią było widać kwiatki.
Na rabacie będą Ci się szybko rozmnażać.. jak teraz posadzisz cebule, to za ok. 4 tygodnie jeszcze zakwitną.
Hogata 13:29, 03 wrz 2013

asc napisał(a)

O zguba sie znalazła

Szkoda, że te kamienie porosły tam gdzie są do sadzenia baksiki

Aniu jestem prawie na bieżąco, tylko nie mam siły nic pisać. No cóż każdy ma coś.....
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło I tego sie trzymam.

Chciałabym do Ciebie przyjechać i nałdować sobie bateryjki Twoja energią .