Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:47, 15 cze 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Szałwia w tym roku pieknie rosnie

ależ niesamowity kolor ma ta szałwia!! pięknie!!
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:16, 15 cze 2013

Do góry
Szok, ta szałwia cudowna!!! ale zmiany, nie można się napatrzeć
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:59, 15 cze 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Niesamowicie intensywny kolor Uwielbiam szałwię, też sadzę co roku, ale u mnie taka na razie marniutka, mało słońca było.
Opanowałam produkcję tego sosu musztardowego z miodem a la Weranda Podobno smakuje całkiem całkiem
Pozdrawiam Moniko

U mnie w zeszłym roku szałwia marniutka była a w tym roku wybuch kwiatostanu

Moze dasz przepis na sosik?
Może niedoskonały ale..... 11:55, 15 cze 2013

Do góry
Na żółto-miodowe róże założyłam osobna rabatę. I tak się delikatnie żołci i złoci w towarzystwie tawułek i przywrotników

zjawiskowy Alabaster-polecam

Hanabi-kupina dla ciekawej nazwy ale jest ok.

pomyłka - prawdopodobnie Kronenberg albo Chicago Peace

Madame Hardy-pierwszy kawiatek

Największa pomyłka - miała byc różówa i wśród takich ja posadziłam.Zareklamowałam,obiecano przysłać nową i ....nie przesadziłam jej jako przestrogę żeby nie kupować u byle kogo.Jedyne co do niej pasuje to szałwia

Piękna Tuscany

nowe historyczne o których pisałam,że muszę dotrzeć do żródła i zidentyfikować.Od ubiegłej jesieni u mnie
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:52, 15 cze 2013

Do góry
Szałwia w tym roku pieknie rosnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:28, 15 cze 2013

Do góry
Aniu uświadom ciemna masę czyli mnie czy szałwia im większa to kwiat ciemnieje ?
Byłam w ogrodniczym i widzę rośnie ładna, ciemno fioletowa szałwia dość duża kępa .
Pytam się Pani czy w sprzedaży ma właśnie taką, zapewniała że tak ,ale teraz moja zakwitła i jest taka bardzo jaśniutka czy ściemnieje ?
Salvia - szałwia 00:00, 15 cze 2013

Do góry
Szałwia omszona 'Deep Blue'

BB 23:45, 14 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
O u Ciebie nie tylko bialo? Zdziwona jestem
Macham

Biel jest piękna... podsycana przez kolor jeszcze piękniejsza Będzie biel, biel i biel.. i różowe z fioletem... Będę eliminować kolory jeśli będzie ich za dużo Są kwiaty, które są piękniejsze w pierwotnej formie i kolorze - szałwia tylko fioletowa jak dla mnie.... róże białe - piękne... ale pudrowy róż róży powala mnie na kolana... a chaber - musiał być i już
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:43, 14 cze 2013

Do góry
Mam jakiegoś wirusa i zdycham, ale trochę zdjęć zrobiłam...

Obwódki bukszpanowe (malutkie jeszcze) czekają na przycięcie, a lawenda i niebieska szałwia już kwitną.
A także firletki
W kwadratach miały być kule bukszpanowe (wersja optymalna) lub kule cisowe (wersja lux-lux), ale na razie są trzmielinki (wersja a'la bieda).

Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:17, 14 cze 2013

Do góry
Bociusiu, u mnie żurawki limki też mają przypalone listki. Na skoczka (na różach) i miodówkę na bukszpanach pryskaj Mospilanem, Topsinem na choroby grzybowe. My z M. dwa popołudnia lataliśmy z opryskiwaczami (Topsin), a teraz mus odczekać i pryskać na przędziory, bo się toto panoszy wszędzie
Rabatka z zawijaskiem bukszpanowym co raz pełniejsza się robi, a szałwia - bossska
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:24, 14 cze 2013

Do góry
wow, mgiełka kwitnących żurawek - cudo!
na różach masz skoczki różane chyba, Dursban podobno, ja popsikalam mospilanem - tez na robactwo...slbo topsin - co tam masz... biała szałwia w całym rzędzie - boska!!
pozdrawiam!
Trudne początki 09:51, 14 cze 2013

Do góry
Arco, szałwia była w Rajskim Ogrodzie, była...., bo wczoraj jak tam wpadłam wydać kolejne pieniążki to widziałam, że zostały nieliczne doniczki- ale za to większe i...w bardzo ładnym odcieniu różu ( pasowałyby u Ciebie )
Ogródek Anity 09:40, 14 cze 2013

Do góry
Anitko - u mnie owszem co nieco kwitnie......... ale nie tak okazale jak u ciebie. Moje krzewuszki całe w kwiatach, szałwia tez kwitnie ale jest młoda - posadzona w tym roku, mysle że za rok bedzie jak u ciebie.....
Lawenda nieśmiało zaczyna kwitnąc, cały czas kwitna gożdziki - takie jak u ciebie - te ciemno-czerwone.
Przed domem macierzanka biała już kwitnie a filotowa tuz, tuz za moment bedzie. Na płocie od strony lasu zaczynaja pojawiac sie kwiaty dzikiej róży. Kwitnie rozchodnik kamczacki, kilka rodzajów żurawek, funkie i to chyba wszystko z kwitnących.......
Ogródek Anity 21:43, 13 cze 2013

Do góry
Piwonia , róża i szałwia piekne. Pozdrówka.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:09, 13 cze 2013

Do góry
Irenko,Edytko, Za pochwały dziękuję!
Kwiatki różowe od Edy, cudowne, to chyba dąbrówka? Ale pewna nie jestem,
Irenko ,moje piwonie pachnące, słodko!
Dla Was moje miłe coś z ogrodu.

Za chwilę w pełnym rozkwicie szałwia muszkatołowa.
Jurajski Ogród 19:43, 13 cze 2013

Do góry
Gosiu, dziękuję. jeśli chodzi o byliny, które ja osobiście lubię, to: goździki, lawenda, kocimiętka (choć ta ostatnia denerwuje, jak przekwita, bo trzeba ją szybko ciąć), perowskia, przymiotno ogrodowe, żurawki, trawy, bodziszki, niskie lilie, wrzosy, szałwia omszona, gipsówki (płożące), sasanki, jeżówki, floks szydlasty, żagwin, różnego rodzaju dzwonki, czosnki, firletka kwiecista (ta jest dwu-trzyletnia, ale się nasiewa) no i róże.

Aniu asc, Marzenko, Doniu, Małgocha - dziękuję za odwiedziny.

Gierczusia - bardzo mi miło powitać cię w moim ogrodzie. Zapraszam częściej.

Pozdrawiam Was serdecznie
Ogródek Anity 15:24, 13 cze 2013

Do góry
Świeci słońce więc i u mnie w końcu rozwijają się kwiaty

Piwonie

Róże

Szałwia

Ogród - Azyl Amatora 13:15, 13 cze 2013

Do góry
Jeśli roślinki to miniaturki, to cofam, sorki!
Fajna ta omączona szałwia, ale szkoda że jednoroczna
pozdrawiam!!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:01, 13 cze 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)

Renatka co to?

u nas za to upał! sucho jak diabli- trzeba podlewać...
może zamienimy się na kilka godzin?

Martuś kupiłam pod nazwą szałwia muszkatołowa .
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:29, 13 cze 2013

Do góry
Małgosiu, ale masz już tych roślinek! Niby wybieram się do Danusi, ale boooję się, za dużo ludzi jak dla mnie... hmm...
pozdrawiam!!

ps a ta szałwia muszkatołowa to która?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies