tu jest za mało miejsca na IH i tak jak Wiola pisała zasłoni hortki od strony tarasu. IH bym gdzieś z tyłu dała, nawet za hortkami.
Royal Burgundy możesz podciąć pod koniec lata ale ja bym tego nie robiła. Ona teraz może nie wygląda najzgrabniej ale to drzewo najlepiej wygląda, jak ma luźny pokrój. Ona sama będzie ładnie się zagęszczać już za rok. Tnąc ją zrobisz z niej zwartą "kulkę". Jak zostawisz naturalnie to będzie rosła w zgrabny delikatny owal.
Ławeczka u ciebie przy tej rabacie obok wejścia do warzywnika to dobry pomysł. Miałabyś widok na inną część ogrodu niż z tarasu.
Oj, betonowe Juziu. Zobacz. Betonowe z miejscami na rabatki.
Tu ma być przestrzeń funkcjonalna, przeznaczona na parking (też ewentualnych gości) i tu planuję umieścić trampolinę dla dzieci (co im zresztą obiecałam po ułożeniu kostki).
Płot jest w trakcie modernizacji, a dokładnie brama i furtka. Od śmietnika do furtki powstanie murowana ściana i ona, śmietnik i słupki będą potraktowane czarnym tynkiem.
Także tu nie ma ogrodu. Tu jest betonowo i nieogrodowo. Zejście na schodek przy kolumnie będzie zejściem do ogrodu.
Wstawię tylko kilka fotek z telefonu sprzed kilku dni
Po powrocie z urlopu posadziłam krwawnice, czy te z tyłu zostaną to nie wiem. Wierzby zapuściły tam korzenie i było sucho jak pieprz...
Ze skarpy z irgą przesadziłam też małe rozchodniki, trochę się pokładają, bo wydrapałam je spomiędzy irgi, biedaki rozpaczliwie próbowały się wydostać z jej objęć. Irga to okropnie zaborcza roślina Czy one tam przetrwają to zobaczymy po zimie