Zejdzie kilka lat nim te moje bidy w łące rozrosną się na tyle by je było widać z daleka, ale i tak progres jest w stosunku do poprzednich latRodzime trawy już przypominają sianko i teraz widoczne stają się wszystkie miscanty, swoją soczysta zielenią odbijają się na tle słomkowego koloru, do tej pory były praktycznie nie widoczne
Reniu bardzo ci dziękuje za nazwę tej roślinki.Jest cudna.Bardzo mi sie spodobała.
Będę gdzie sie za nim rozglądać .
Hm chciałabym też go gdzieś ustrzelić do swojego ogrodu
Moja pierwsza hortensja z patyczka i to zamierza zakwitnąć. Mam nadzieję,że przezimuje dobrze. Zamierzam ją prowadzić na pniu.
Sylwia floksy w tym roku wyjątkowo zadbały o swoją urodę, do tej pory nie mają mączniaka ani grzyba, skrupulatne zbieranie różnych odmian i kolorów zaowocowało kwitnieniem w porze kiedy liliowce, powojniki, wiciokrzewy i milin zgubiły kwiaty one jedne dają kolor w ogrodzie. Są alternatywą dla bieli hortensji, zieleni traw i host.
Ela bilans zysków i strat ... i tak prędzej czy później odrośnie
Sylwia i to była słuszna koncepcja bo flamingo bez mocnego cięcia robi się nieciekawy
Alicja czeka mnie jeszcze jedna wysoka jodła kalifornijska i jeszcze większy żywotnikowiec
żywotnikowiec na prawo od brzozy a bardziej w prawo jodła , brzoza też sie doczeka
Witaj Asiu.
Hortensje już w ogrodzie królują.Jeżówki dadaja barwnego klimatu .
U mnie w tym roku w ciało właśnie Green Jewel i Green Twister i Hot Papaya.
Zwykłe już zaczęły mi się rozsiewać. I na drugi rok powiny właśnie kwitnąć w większej ilości.
Witaj Gosiu
Dziękuję miło mi .może jeszcze nie wszystkie zakątki mnie satysfakcjonują.ale pracuję i nad tymi co nie pokazuję A ogród w wiekszosci juz bardzo cieszy
No tak mam warzywnik,,i ogórków mało w tym roku jakaś zaraza szybko poszła.I na pomidorki też .A z szkoda, jeszcze zbieram czerwone .ale juz zaczynaja chorowac i będą się kończyć.
Te wielkie lilie to z drzewiastych. Ja wszystkie lilie bardzo lubię. Rózne
Wciąż kwitnie
Och to szkoda,ze twoje lilie się połamały.Bardzo szkoda. U mnie tylko jedną wiatr złamał.
z jednej strony fajnie,że takie wielkie porosły.A z drugiej wielki są bardziej narażone na wiatry.
Później zajrzę do ciebie i popatrzę na ogrodowe rośliny
W końcu zaczyna kwitnąć agapant. Nie mogę się doczekać.
Bardzo mi się podobają te rośliny, a jakoś nieszczególnie mi rosną. Ma ktoś może na nie jakiś patent?