Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

April 13:40, 08 mar 2022

Magdo, a dalie sadzisz wyłącznie do gruntu czy do donic też? Ja też już mam kupione dalie, może w weekend powsadzam do doniczek. W zeszłym sezonie przetrwały mi tylko te z donic. Wszystkie posadzone w gruncie stały się błyskawicznie łupem ślimaków.
April 13:42, 08 mar 2022

Magara, zazdroszczę ci przebiśniegów. Ja ostatnio kursuję po wszystkich okolicznych ogrodniczych i nigdzie nie ma. Chyba pozostaną mi cebulki na jesieni.
Mgduska 13:58, 08 mar 2022

April napisał(a)
Magdo, a dalie sadzisz wyłącznie do gruntu czy do donic też? Ja też już mam kupione dalie, może w weekend powsadzam do doniczek. W zeszłym sezonie przetrwały mi tylko te z donic. Wszystkie posadzone w gruncie stały się błyskawicznie łupem ślimaków.

Większość do gruntu, ale też do donic małych, dużych i wielkich. Potrzebuję więcej dużych. W gruncie sadzę w obręczach miedzianych, albo w dziurawych donicach. Wszystkie zabiegi służą osłabieniu zapędów ślimaka.
Magara 23:34, 08 mar 2022

Żurawie brykają nadal

Zuza - ja faktury za dalie dalej nie mam, ale doczytałam u Was, że nie ma się co śpieszyć więc już kolejny raz miłego pana Leszka nie ponaglam U mnie w foliaku nadal zamarznięta ziemia Rozważałam dziś wstawienie tam na dzień grzejnika elektrycznego ale Małżonek zrobił znaczący ruch okrętny w okolicach czoła i się z nim musiałam zgodzić, że to już szaleństwo i przesada

Haniu - złożyłam postulat do wyższej instancji, żeby aparat rano był gotowy na stole Sama bym chciała to brykanie uwiecznić Coraz więcej żurawiowego bractwa wraca

Aprilku - moje przebiśniegi zdobyczne, darowane, uratowane z terenów "deweloperskich" po dawnych działkach. Cebulki też kiedyś kupiłam, ale z tych to szału nie ma

W daliowe rozmowy nie wnikam, będę dopytywać jak do mnie dojdą

TAR 16:04, 09 mar 2022

Mialam okazje ostatnio tez ogladac tanczace zurawie, przejezdzalam obok pól gdzie ponad setka sobie żerowala. oczywiscie aparatu pod reka nie bylo a tam gdzie teraz urzeduje skowronki daja czadu. Melduje, ze moje przebiśki dopiero ruszyły.
April 14:13, 10 mar 2022

Myślałam że tu już jakieś prace ogrodowe zaczęłaś raportować.
Żeby mi ktoś tak darował trochę przebiśniegów. Jakoś ciągle nie zdobyłam ich. Im trudniej je dorwać, tym bardziej je CHCĘ
Martka 21:08, 10 mar 2022

Ach te mdlejące kwiaty - dziś rano myślałam, że posadzone przebiśniegi szlag trafił. Wszystkie na zdechu. Wracam z pracy - stoją zadowolone. Napędziły mi strachu, a wystarczyło wcześniej zajrzeć do wątku Magary tu wszystkie bieżące bolączki są omawiane Jeszcze tydzień mrozów i powinno się uspokoić, wtedy wszystko ruszy z kopyta jak szalone i nie nadążymy biegać z aparatem o bieganiu z innymi przedmiotami boję się myśleć  będzie tego dużo.
Magara 23:47, 10 mar 2022

TAR - podobno my szczęściary żurawiowe, bo nie każdemu takie widoki dane

Jola - nie raportuję, bo nic nie robię Co się dało już wycięte Zostały róże, lawendy, perovskie i truskawki - trzymam się, żeby falstaru nie zrobić No i chodzę wokół carexów i nie wiem czy ciąć na krótko czy wycinać końcówki - są naprawdę w dobrej formie U nas ostatnie dni była ładna pogoda to się na wrzosy rzuciłam Teraz minus 6 A przebiśniegi... No cóż... Psychologicznie Twój mózg działa prawidłowo - dobro niedostępne jest bardziej pożądane Jak mi się rozrosną to Ci wyślę

Martka - ja już się do widoku porannych zdechlaków przyzwyczaiłam - no tak musi być Na biegi wiosenne czekam

P.S. I moje ciemierniki z internetu dotarły... Jak się zastanawiacie czy kupować w LM już duże i kwitnące za duże pieniądze - podpowiem, nie zastanawiajcie się tylko kupujcie
Magara 01:02, 11 mar 2022

malgorzataka... 05:49, 11 mar 2022

Och ta para żurawi piękna jest--też u mnie na bagnach jest ich mnóstwo, ni jak nie udaje mi się ich sfocić,czujne są-uwielbiam ich klangor.