Drugie kwitnienie szałwii. Jak widać to już nie to samo co pierwsze .. Te różowe coś mają problem się przystosować ... Poczekam do przyszłego roku i najwyżej je wykopię.
Hakone All Gold!!! Posadź w próchniczą, kompostową ziemię i podlewaj regularnie.
Ja mam taka właśnie miejscówkę pod domem i w trzecim roku hakonki są ponad metrowe.
tu fotki:
Ja mam jednego żywotnika na pniu - kulki, pomiędzy hakone. Akurat nie widać na fotach.
Wydaje mi się, że fajnie rozjaśnią ten pas.
Myślę, że nasza kotka nie będzie później zadowolona z tych gości w ogrodzie
Aż tak jesień idzie?
Parter skończony robią strop
Zastanawiam się mocno, czy te klony przesadzać na jesieni? Czy może sango kaku i aureum niech rosną, gdzie rosną do wiosny (okryć je na zimę?), a przesadzić tylko drummondi?
za tyle to musisz bliżej Gdańska podjechać centralna Polska to tak razy dwa cena.
Kielichowiec Aphrodite jak zaczął w czerwcu to nadal w kwiatach, non stop. Ale tylko ten tak ma. Wonny kwitnie raz. Venus teraz pojedyncze kwiaty. Może jest jeszcze za młody...
Aphrodite w słońcu. Kawał krzaka się zrobił po 3 sezonach trzeba go będzie przyciąć we wrześniu jak przekwitnie.
Teraz dzieci są rozwydrzone. Do czego dochodzi aby 2 latek jak mu coś nie pasuje tupał, darł się, rękę podnosił kto pod jego ręka. Wszystko musi być tak jak on sobie życzy.
Wczoraj był na basenie i jak miał wyjść z wody to dostał spazmów dopiero ratownik przyszedł popatrzyl na niego i się uspokoił.
Ta fota jest z dzisiaj
Jeszcze świeże przetwarzane bo nie mogłam sobie dać rady.
Basiu, Brzoskwinia Inka. Udało się jej w tym roku. A myślałam, że nie będzie owoców. Jak zakwitła, to się ochłodziło i padał deszcz przez dwa dni. Ale wybroniła się.
tyły w końcu po całości a nie tylko we fragmencie nabierają masy. Jeszcze ścianka do zrobienia i jeden fragment za misą do poprawy i będzie ok. Może ostatniego pigwowca wyrzucę bo strasznie kłujący jest a kwitnie i owocuje marnie...
Ogólnie jest ok
Tak sobie myślę, może tu wzdłuż chodnika też pasowałoby coś posadzić…
Może ma ktoś jakiś pomysł? Chyba wolałabym jeden gatunek
Może sama bergenia? Tylko tu jest spad wiec nie wiem czy by jej nie splywała za bardzo woda i wystarczyła taka wilgoć.
Macie jakiś pomysł? Niedlugo jeszcze jak thuje podrosna to moze i nawet cien bedzie całkowity