Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Gardenarium 19:51, 11 mar 2022

Marta, wymieniam szklarnię

Instagram Ogrodowiska
Milka 06:54, 12 mar 2022

Gardenarium napisał(a)
Kupiłam sobie rozciągany patyk do selfie z pilotem

Aleś Ty nowoczesna Danusiu
sarenka 09:43, 12 mar 2022

Domki dla owadów już można wywieszać,tak?

Juz w necie doczytalam,że wczesną wiosną
nicol21 17:00, 12 mar 2022

Niezłe zamieszanie z tymi truskawkami no i rzeczywiście średnio etyczna praktyka.
Szklarnia się pięknie prezentuje.
Piękne grupy przebiśniegów. W koncu i ja muszę kupić. Kupowałaś cebule jesienią czy masz kępę od kogoś?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Roocika 16:18, 13 mar 2022

Marta, jakie świetne podsumowanie zrobiłaś

Krokusy super, u mnie na frontowej dziś się kilka pokazało i co chwilę wyglądam przez okno z otwartą paszczą
Alija 16:39, 13 mar 2022

Marta, u Ciebie zawsze można sobie coś fajnego poczytać, tym razem podsumowanie,
jest świetne, a punkt ósmy to w ogóle majstersztyk.
Martka 18:00, 14 mar 2022

Aga, krokusy są niemożliwe, biegasz, chodzisz i nic, dwa dni nie zajrzysz i masz eksplozję

Danusiu, to mam zagwozdkę, bo meble miały stać w oranżerii, ale chyba na pierwszy rok ustawię je na tarasie. Bardzo potrzebuję odcieni szaro-srebrnych, nie brązu. Są surowe i nie chcę olejować

Lidko, niemożliwa jesteś z tymi sugestiami przecież aby pisać, to trzeba mieć o czym. Naprawdę zostawiam to tym, którzy potrafią. Danusia już od dawna pisze, ale jest jeszcze dobre pióro Andy, Judith, Hani, Mgduski, Magary i wielu innych forumowiczek...

Magaro, myślę że to będzie ogrodniczo piękny sezon. Pierwszy raz drzewa z pączkami, pierwszy raz tyle róż, a teraz cebulowych, czosnków, krokusów, no to jest sezon pierwszych razów

Irenko, widziałam Twoje grabki i takie zamówiłam, zobaczymy jak się spiszą, sprzątanie rabat start (u mnie dopiero). Krokusy moje chyba właśnie zrozumiały, o czym piszesz słowo "pokaz" nabrało rumieńców.

Mgdusko, było wygrzewanie i leżaczki? "Pipsztyl" - dołączamy do listy słownik synonimów powstaje na naszych oczach

MartoCho, dziękuję, "tuż tuż" zrobiło krok do przodu i mamy słoneczną i wiosenną pogodę  podziałałaś?

Justyno, domki ładne, ale nie wiem, jak bardzo przydatne dla owadów, czy nie za mało tam zakamarków?

Mgdusko, jakiej głębokości otwory masz nawiercone dla murarek? Mój domek dla owadów dopiero powstaje.

Iwonko, wstaw domek, super, a przy okazji jaki to dereń u Ciebie przy tarasie? Moje krokusy też malutkie, ale jeszcze nie wszystkie wylazły z ziemi, a liczę na nie.

Aprilu, masz dla owadów świetne warunki, więc faktycznie nie ma potrzeby. Moja okolica jest dość jałowa, nikt nie sadzi drzew, wcześniej były tu pola uprawne, wszyscy chcą tylko zimozielone, sama rozumiesz. Odkąd coś liściastego i kwitnącego posadziłam w zeszłym roku, widzę u mnie znaczącą poprawę owadziej różnorodności. Niestety, na zgranie techniczne patentu nie mam, na wykorzystanie selfie-sticka też nie mam, zatem nieobsadzony pozostaje.

Danusiu, przy Twojej działalności patyk jest zdecydowanie wskazany relacje z Przypek są świetne Nowa szklarnia oszczędzi, miejmy nadzieję, nerwów związanych z wyskakiwaniem szyb. Czekam efekt z czarnym klinkierem

Milko, pamiętamy, że kiedyś pilot to była oznaka prawdziwego luksusu teraz często jest dorzucany do wszystkiego i kupując nowe rzeczy bardzo uważam, żeby go nie było w zestawie (ileż można mieć pilotów? ale do selfie sticka albo aparatu to akurat myślę, że bardzo potrzebne

Sarenko, dziękuję, bo właśnie sama zastanawiałam się nad tym, ale myślę że tak. Moja budka dla sikorek jeszcze nie została zasiedlona. Może za rok? Domek dla owadów będę miała dopiero w kwietniu. Kto się załapie ten się załapie

Ewelino, ta praktyka truskawek bardzo nieelegancka, masz rację, a przebiśniegi dostałam w prezencie. Jesienią dokupię cebul na pozostałe rabaty, ale do tej pory nigdzie nie widziałam. Tylko z takich cebul to pewnie trochę czasu musi upłynąć, aby wyrosły ładne kępki...

Asiu podsumowanie fajnej dyskusji jest fajne a wyglądanie przez okno w celu kontemplacji krokusów bardzo dobrze rozumiem od dziś jeszcze lepiej nawet! rozkwitły!

Alicjo, miło czytać takie słowa, ale oczywiście wena jak to wena, kapryśna jest i żyje własnym życiem Zachwycam się różnymi dyskusjami na tym forum, bo wiele z nich wynika. Ogrodowo, życiowo, egzystencjalnie, praktycznie. Tyle mądrych i różnych spojrzeń, to naprawdę bardzo poszerza horyzonty. Plus wzajemna życzliwość. Chętnie tu jestem

Gardenarium 18:10, 14 mar 2022

Bardzo się cieszę, tyle tutaj miłych dyskusji.
Odnośnie klinkieru - teraz go będzie za mało bo szklarnia większa o 50%.
Więc albo trzeba dokupić, albo zmienić pomysł na wzór i dodać coś ot dylematy jak u wszystkich.

Instagram Ogrodowiska
Martka 18:18, 14 mar 2022

Dziewczyny, krokusy są niemożliwe! Chciałam je "przyłapać" na gorącym uczynku, każdego dnia oglądałam. Capek ma rację, to jest niemożliwe. Przed weekendem było tak:

Wystarczyły trzy dni przerwy w obserwacjach i po powrocie już jest tak:

No powiedzcie, czy to nie jest złośliwość lekka lub może nawet coś więcej?

Dziś przyszła koza

Zapowiada się emocjonujący tydzień. Posadzka w oranżerii i kostka dookoła. Plus wreszcie dorwę się na dobre do prac ogrodowych.
Plany?
a) sprzątanie rabat, wycinanie traw i bylin
b) wertykulacja trawnika (jest już sucho)
3) przycinanie żywopłotów
To czego nie zdążę zrobić, będzie w przyszłym tygodniu...
Martka 18:24, 14 mar 2022

Gardenarium napisał(a)
Bardzo się cieszę, tyle tutaj miłych dyskusji.
Odnośnie klinkieru - teraz go będzie za mało bo szklarnia większa o 50%.
Więc albo trzeba dokupić, albo zmienić pomysł na wzór i dodać coś ot dylematy jak u wszystkich.

Danusiu, tak, stworzyłaś forum o niezwykle życzliwym klimacie. Można tu się poczuć jak w rodzinie. Martwimy się razem, wspieramy, pocieszamy, rozśmieszamy, przechwalamy, edukujemy, no siła wsparcia jest przeogromna
Połączenie klinkieru z czymś - o! to jest fajne wyzwanie i efekt będzie z pewnością zaskakujący
A w weekend - w niedzielę planuję zapukać do Was! Kto jeszcze będzie? Czas się rozkręcić 

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies