Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 16:27, 14 mar 2022

Kolejne partie pestek, wsadzilam do wody 11.03 ( jak widac na plasterku powyzej; )
I dzisiaj juz widac ze ruszyly. Alez mnie to cieszy
Niewazne czy uda mi sie doprowadzic je do stanu doroslej rosliny, niewazne czy zakwitna, czy nie. Cieszy mnie tu i teraz i ten malusi, zielony kieleczek

Po pestkach bylo widac, ze sa z roznych kwiatow, wiec jak wszystkie zakwitna...To bedzie bal Jajko z niespodzianka
Kasiek 16:35, 14 mar 2022

Joku napisał(a)
Lotosy odciągnęły uwagę od drobnych cyklamenów . Dopiszę że marzy mi się taka cyklamenowa łączka. Oprócz cyklamenów coś jeszcze w tym miejscu rośnie? Pytam bo one w pewnym momencie zamierają.

Jolus, i cyklameny sa bliskie memu sercu
U mnie zadziwiajaco szybko sie rozrastaja, posadzilam je w roznych miejscach, lacznie z wiosennymi i w hostach. Gdy sie schowaja, zaczna pokazywac sie kly host.
Znalazlam moj zakup z tamtego roku

Tu juz mocno ,, chowajacy,, sie, ale widze ze wszystkie sie przyjely. Mysle zeby jeszcze jedna skrzynke dokupic

Kasiek 16:47, 14 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze bo się pogubiłam to to są wiśnie czy brzoskwinie? Piszecie o wiśniach, a owoce widzę brzoskwini...

Sylwia, ja kupilam je pod nazwa ( foto dla przypomnienia) Brzoskwinia ozdobna.

Ale w Polsce znalazlam sprzedajacych ktorzy sprzedaja ja pod nazwa Wisnia. Wiec dla swietego spokoju uzywam i tej nazwy i tej, tym bardziej ze ogrodnicy czytajacy moj watek( i chcacy ja kupic w Polsce) szybciej ja tak znajda. Tak mysle

Kasiek 16:48, 14 mar 2022

Przykladowo...
https://www.ogrodkroton.pl/towar.4886.wisnia.czerwona.persica.taoflora.%C2%AE..-.prunus.persica.taoflora.%C2%AE.html
Kasiek 16:50, 14 mar 2022

Jej owoce optycznie przypominaja brzoskiwnie, rowniez jej pestki sa takie brzoskwiniowe, smak jednak inny. Ale...sa pyszne

Kasiek 16:51, 14 mar 2022

Kawa napisał(a)
Kasiaaaaa
no to niemożliwe mieć tak zaawansowaną wiosnę!!
piękne te lotosy a misa w trawach i leżaczek boooosssskie!

Kawciu, mozliwe Buziaki
Kasiek 16:56, 14 mar 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
Kasiu zawsze lubię do Ciebie przychodzić na wczesną wionę Cyklamenów jestem ciekawa, czy u mnie by przetrwały Wiśnie kupiłaś przepiękne, takimi bym nie pogardziła No a lotos cudo i jak płytko one rosną, nie wiedziałam, że tak mogą

Tez lubie tutejsza wiosne...bo jest taka nagla, kolorowa, pachnaca Z cyklamenami wyprobuj, sliczne sa.
Wisniami (ogolnie) czy to amanogawa czy kiku ( ta jednak mniej) czy taoflorami czy...Tak-mam kanzana, jupi Jestem zachwycona i zakochana po uszy...

Lotosem tez, to cudna ale i bardzo zarloczna roslina
Joku 17:07, 14 mar 2022

Gdzie ty te lotosy posadzisz jak wszystkie urosną . Powodzenia w hodowli życzę. C do towarzystwa dla cyklamenów też myślałam o hostach.
Kasiek 17:23, 14 mar 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu hej co tam słychać.

Kasiek 17:28, 14 mar 2022

Joku napisał(a)
Gdzie ty te lotosy posadzisz jak wszystkie urosną . Powodzenia w hodowli życzę. C do towarzystwa dla cyklamenów też myślałam o hostach.

Alez piekna kobietka zerka tu z nowej fotki

Trzymaj kciuki za lotosowe przedszkole, wszak to dla mnie nowa nowosc
Hosty sa swietnym wyborem.