Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:05, 17 lut 2019

Do góry
Sima napisał(a)
Duży warzywnik to moje marzenie - ja Twój dotychczasowy uwielbiam. Mniejszy też pewnie będzie mnie zachwycał - jak wszystko u Ciebie.

Dziękuję, mniejszy będzie na pewno bardziej efektowny i z drewna lepszej jakości.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:04, 17 lut 2019

Do góry
gdzie_idziesz napisał(a)

To ciemierniki się tnie?

Tak. Tnie się stare brzydkie liście, ale nie teraz. Jeszcze służą za ochronę przed mrozami. Jak już buchnie wszystko, wtedy ucinasz liście, potem wyrosną nowe, świeże.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:03, 17 lut 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
O czyszczenie wiosenne sie zaczyna u Ciebie - sama radość
Ja juz nie wytrzymałam i od tygodnia mam posprzątane- ale przy gabarytach mojego ogródka to nie jest jakiś niesamowity wyczyn
Czytam o warzywniku, ja zakończyłam właśnie konstrukcję swojego (poprzednie musiałam zlikwidować bo były w zbyt ciemnym miejscu). Czeka mnie jeszcze ich przecieranie na jasno bo na razie tylko ciemnym zrobione a ostatnio zakochałam się w bielach i beżach (na wzór saloniku ogrodowego).
Zbliża się piekny czas - przebudzenia

Byłam, wszystko wiem Czas przebudzenia jest wspaniały, czekam z niecierpliwością. Dzisiaj był obchód całego ogrodu i herbatka pod folią
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:02, 17 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A taam kanciasto nie kanciasto Ważne, ze zrobione, zrobili jak umieli

Tak, jestem wdzięczna Witkowi, że nakazał. Bo nie mogą się ruszyć nigdzie zanim mi nie potną co trzeba. Bo rabata...bagatelka...pod płotem ma 150 metrów, ja bym chyba się zamordowała, no..do maja... To już by było po robocie. Z takim areałem to tylko z pomocą. Ja to sobie mogę poprawić jedynie po chłopakach.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:10, 17 lut 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Te rudości są przewspaniałe
Danusiu miła wizyta
Teraz rudości ustąpią pola innym kolorkom, kalina już się pręży

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:12, 17 lut 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To chłopaki..kanciasto pocięli. Teraz mają zakaz cięcia Stipy, róż, krzewów i turzyc i ciemierników też, żeby czasem im do głowy nie przyszło.

Źle pocięli, bo kanciasto.

Uważaj Danusiu zebys nie musiała z tym ogromem pracy zostac sama jak się faceci obrażą ale to prawda ze facet kwiatków nie czuje ,no nie każdy czego przykłady są na Ogrodowisku , ale np mój nie pamięta gdzie co rosnie i nogami mi włazi tam gdzie nie powinien i przez pomyłkę powojnika tez wyciął, pomylił z floksem
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:51, 17 lut 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To chłopaki..kanciasto pocięli. Teraz mają zakaz cięcia Stipy, róż, krzewów i turzyc i ciemierników też, żeby czasem im do głowy nie przyszło.

O właśnie - a ciemiernikom brzydkie liście kiedy wycinasz? Ja właśnie przy wiosennych porządkach, a może powinienem później?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:42, 16 lut 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
widzę że stipę już tniesz, a właśnie zastanawiałam się kiedy to robić.
Dzisiaj to chyba większość poszła do ogrodów

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:40, 16 lut 2019

Do góry
Tak, wiem, sprzedawałam owszem..ale i tak nie do przerobienia
Ważna informacja: warzywa były ekologiczne, na własnym kompoście, bez nawozów sztucznych.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:37, 16 lut 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Żeby nie było Oglądam budowę od początku. Witkowi pokazywałam Będziesz bieliła drewno w środku?

W środku potraktuję bezbarwnym satynowym, w zasadzie jedną scianę już potraktowałam dziś na próbę
Budowa na wariackich papierach, ale już wymysliłam, że potem te ostatnie deski podłogowe zdejmiemy i jak kostka w środku wyschnie to na nią folia lub papa i dopiero podłoga, bo szkoda jej by zgniła.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:30, 16 lut 2019

Do góry
Krokusy mają zachwycające odcienie. Są dwubarwne Nie jest tak źle z pogodą. Ja krokusów jeszcze nie mam kwitnących, choć ciepło jest i w dzień i w nocy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:28, 16 lut 2019

Do góry
Żeby nie było Oglądam budowę od początku. Witkowi pokazywałam Będziesz bieliła drewno w środku?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:26, 16 lut 2019

Do góry
Do tej pory mają w piasku moje marchewki i buraczki
Ja mam zapasy cebuli na rok a marchwi na dwa lata Dlatego będą kwiaty.
Ogród pełen słońca 21:25, 16 lut 2019

Do góry
To bardzo smutne I przygnąbiające, że największy zawód i straty spowodowali sąsiedzi To po prostu przerażające.
Pies nie może tak sobie hasać po cudzych ogrodach. Przywołajcie sąsiada do porządku, sfotografuj straty lub momenty gdy pies jest u Was. Złóżcie jakąś skargę czy coś. NO nie wiem. To po prostu jest niemożliwe, żeby się działo
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:22, 16 lut 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Następny warzywnik po likwidacji tego - będzie mniejszy. Natomiast, nie powiem, cieszyło mnie posiadanie tych warzyw i patrzenie na nie. Jedzenie już mniej. Wolałam przy nich pracować niż jeść. Uprawiałam rozdawnictwo

Obdarowani na pewno się cieszyli z darów, bo takich zdrowych w sklepie nie kupią
Dobry pomysł nasiać kwiatów
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:21, 16 lut 2019

Do góry
Następny warzywnik po likwidacji tego - będzie mniejszy. Natomiast, nie powiem, cieszyło mnie posiadanie tych warzyw i patrzenie na nie. Jedzenie już mniej. Wolałam przy nich pracować niż jeść. Uprawiałam rozdawnictwo
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:16, 16 lut 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kwiaty Miro, czyli i byliny, i jednoroczne i jakie się nawiną. Jadalne też były i będą. Po prostu na tych 30 paru skrzyniach ilość warzyw jest nie do zjedzenia.
Z kwiatów będzie przynajmniej ładniejszy widok i więcej przyjemności

Mówiłam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:53, 16 lut 2019

Do góry
IsaBelo, nic im nie będzie, jest szansa na normalne kwitnienie.
Natalio - bardzo mi miło, że się podoba. Ciekawa jestem, czy byłaś też w bukszpanowym? Jest zupełnie inny niż ten.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:50, 16 lut 2019

Do góry
Sebek napisał(a)
Dajecie radę między wychodzącymi cebulowymi? Ja zawsze coś zdeptam

Mało widać, ale tulipany już kły pokazują. Na razie nic nie zdeptaliśmy.

Przebiśniegi widać

Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 17:24, 16 lut 2019

Do góry
Wstrzymaj się chwilę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies