Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Zana 17:01, 17 lut 2019

Widzę, że wielka wycinka w Twojej Anglii też nabiera tempa.
Wiolka5_7 17:40, 17 lut 2019

Sezon rozpoczęty,super
Danusiu a kiedy mogę najwcześniej przesadzić 2-letnie hortensje bukietowe ?
Gardenarium 20:02, 17 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
A taam kanciasto nie kanciasto Ważne, ze zrobione, zrobili jak umieli

Tak, jestem wdzięczna Witkowi, że nakazał. Bo nie mogą się ruszyć nigdzie zanim mi nie potną co trzeba. Bo rabata...bagatelka...pod płotem ma 150 metrów, ja bym chyba się zamordowała, no..do maja... To już by było po robocie. Z takim areałem to tylko z pomocą. Ja to sobie mogę poprawić jedynie po chłopakach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:03, 17 lut 2019

kasiek napisał(a)
O czyszczenie wiosenne sie zaczyna u Ciebie - sama radość
Ja juz nie wytrzymałam i od tygodnia mam posprzątane- ale przy gabarytach mojego ogródka to nie jest jakiś niesamowity wyczyn
Czytam o warzywniku, ja zakończyłam właśnie konstrukcję swojego (poprzednie musiałam zlikwidować bo były w zbyt ciemnym miejscu). Czeka mnie jeszcze ich przecieranie na jasno bo na razie tylko ciemnym zrobione a ostatnio zakochałam się w bielach i beżach (na wzór saloniku ogrodowego).
Zbliża się piekny czas - przebudzenia

Byłam, wszystko wiem Czas przebudzenia jest wspaniały, czekam z niecierpliwością. Dzisiaj był obchód całego ogrodu i herbatka pod folią

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:04, 17 lut 2019

gdzie_idziesz napisał(a)

To ciemierniki się tnie?

Tak. Tnie się stare brzydkie liście, ale nie teraz. Jeszcze służą za ochronę przed mrozami. Jak już buchnie wszystko, wtedy ucinasz liście, potem wyrosną nowe, świeże.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:05, 17 lut 2019

Sima napisał(a)
Duży warzywnik to moje marzenie - ja Twój dotychczasowy uwielbiam. Mniejszy też pewnie będzie mnie zachwycał - jak wszystko u Ciebie.

Dziękuję, mniejszy będzie na pewno bardziej efektowny i z drewna lepszej jakości.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:06, 17 lut 2019

deszczowymaj napisał(a)

Danusiu zastanawiam się nad kupnem (a właściwie to już mam ją w koszyku)
Wiśnia Piłkowana ROYAL BURGUNDY powiedz proszę co o niej myślisz ? Polecasz?

Chcę ją posadzić na rabacie na której rosną już Hortensje magical moonlight,miskant morning light oraz jeżówki meringue a tłem są szmaragdy ..

Nie polecam jej, miałam ją dwa sezony i wywaliłam. Jej uroda jest przereklamowana. U mnie nigdy nie zakwitła.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:07, 17 lut 2019

Sebek napisał(a)

O właśnie - a ciemiernikom brzydkie liście kiedy wycinasz? Ja właśnie przy wiosennych porządkach, a może powinienem później?

Później, teraz przydają się za ochronę.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:10, 17 lut 2019

Bogdzia napisał(a)

Uważaj Danusiu zebys nie musiała z tym ogromem pracy zostac sama jak się faceci obrażą ale to prawda ze facet kwiatków nie czuje ,no nie każdy czego przykłady są na Ogrodowisku , ale np mój nie pamięta gdzie co rosnie i nogami mi włazi tam gdzie nie powinien i przez pomyłkę powojnika tez wyciął, pomylił z floksem

Rozumiesz moje kłopoty z ogromem prac Ale wiadomo, podeptania się nie uniknie.
Nie obrażą się bo powiem, że muszę też sama coś porobić, zdecydować, czy chcę hortensje wyżej prowadzić, czy radykalnie przyciąć.
Poza tym niektórych krzewów np. jaśminowców teraz się nie tnie, a już kilka pocięte zostało. Dlatego muszę sama. A chłopaki niech tną hurtem trawy i badyle. Stawiają big-baga i wszystko idzie na mega wielki kompost.

Instagram Ogrodowiska
deszczowymaj 20:36, 17 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Nie polecam jej, miałam ją dwa sezony i wywaliłam. Jej uroda jest przereklamowana. U mnie nigdy nie zakwitła.

Słottki Jessu ..Danusiu jak dobrze ,że jesteś jedno szczęście,że jeszcze nie zamówiłam (czekałam na Twoją odpowiedź)