Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

mirkaka 21:40, 16 lut 2019

widzę że stipę już tniesz, a właśnie zastanawiałam się kiedy to robić.
Dzisiaj to chyba większość poszła do ogrodów
Gardenarium 21:40, 16 lut 2019

Tak, wiem, sprzedawałam owszem..ale i tak nie do przerobienia
Ważna informacja: warzywa były ekologiczne, na własnym kompoście, bez nawozów sztucznych.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:42, 16 lut 2019

mirkaka napisał(a)
widzę że stipę już tniesz, a właśnie zastanawiałam się kiedy to robić.
Dzisiaj to chyba większość poszła do ogrodów

To chłopaki..kanciasto pocięli. Teraz mają zakaz cięcia Stipy, róż, krzewów i turzyc i ciemierników też, żeby czasem im do głowy nie przyszło.

Źle pocięli, bo kanciasto.

Instagram Ogrodowiska
gdzie_idziesz 21:51, 16 lut 2019

Byłam w bukszpanowym, zachwycałam się nim wielokrotnie. Jest obłędny, ale ten bardziej do mnie przemawia. Ten jest wspaniały, zachwycający i zaskakujący, a to dopiero początek. Mam nadzieję, że kiedyś to odwiedzę.
W moim warzywniaku ładnie odbiła pietruszka, mam jarmuż. Jesienią, na jedną z przekopanych grządek wyspałam resztki nasion, sałaty, rzodkiewki i kopru. Sałata i rzodkiewka wzeszły, przetrwały mrozy i teraz ładnie wznowił wegetację. Ależ to cieszy.
To ciemierniki się tnie?
sylwia_slomc... 22:13, 16 lut 2019

A taam kanciasto nie kanciasto Ważne, ze zrobione, zrobili jak umieli
kasiek 07:44, 17 lut 2019

O czyszczenie wiosenne sie zaczyna u Ciebie - sama radość
Ja juz nie wytrzymałam i od tygodnia mam posprzątane- ale przy gabarytach mojego ogródka to nie jest jakiś niesamowity wyczyn
Czytam o warzywniku, ja zakończyłam właśnie konstrukcję swojego (poprzednie musiałam zlikwidować bo były w zbyt ciemnym miejscu). Czeka mnie jeszcze ich przecieranie na jasno bo na razie tylko ciemnym zrobione a ostatnio zakochałam się w bielach i beżach (na wzór saloniku ogrodowego).
Zbliża się piekny czas - przebudzenia
Sima 08:40, 17 lut 2019

Duży warzywnik to moje marzenie - ja Twój dotychczasowy uwielbiam. Mniejszy też pewnie będzie mnie zachwycał - jak wszystko u Ciebie.

deszczowymaj 12:34, 17 lut 2019

Danusiu widzę,że u Ciebie także już wiosna Porządki ruszają pełną parą

Ja wczoraj też ciachnęłam stipę (też kanciasto) i tak się zastanawiałam czy nie za szybko ...ale widzę..ufff.. że jednak już można

Danusiu zastanawiam się nad kupnem (a właściwie to już mam ją w koszyku)
Wiśnia Piłkowana ROYAL BURGUNDY powiedz proszę co o niej myślisz ? Polecasz?

Chcę ją posadzić na rabacie na której rosną już Hortensje magical moonlight,miskant morning light oraz jeżówki meringue a tłem są szmaragdy ..
Sebek 15:51, 17 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

To chłopaki..kanciasto pocięli. Teraz mają zakaz cięcia Stipy, róż, krzewów i turzyc i ciemierników też, żeby czasem im do głowy nie przyszło.

O właśnie - a ciemiernikom brzydkie liście kiedy wycinasz? Ja właśnie przy wiosennych porządkach, a może powinienem później?
Bogdzia 16:12, 17 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Uważaj Danusiu zebys nie musiała z tym ogromem pracy zostac sama jak się faceci obrażą ale to prawda ze facet kwiatków nie czuje ,no nie każdy czego przykłady są na Ogrodowisku , ale np mój nie pamięta gdzie co rosnie i nogami mi włazi tam gdzie nie powinien i przez pomyłkę powojnika tez wyciął, pomylił z floksem