Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z zegarem 12:54, 08 sie 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Ktoś tu chodził

Widzę, że prace postępują! Nie mogę się już doczekać Twojej altanki. Ależ będzie pięknie.
Szkoda, że ślady nie zostaną na pamiątkę.
Zieleń, drewno i antracyt 12:49, 08 sie 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Kolorki końca lata zaczynają się pokazywać.

Miłego dnia

Papryczki super, jak z obrazka.
Muszę się kiedyś wybrać do Wrocławia, piękne miasto.
Ptasi gaj 12:40, 08 sie 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu! Ależ piękne te Twoje jeżówki, takie rozrośnięte, zdrowe, okazałe, super! Chyba dobrze je karmisz.
Odętki równie piękne i okazałe. Róża śliczniutka. Bardzo lubię rutewkę, ale ona chyba na żywo lepiej się prezentuje, trudno zrobić jej takie zdjęcie, żeby oddać jej urodę.
Sezon 2017 u Hanusi 12:31, 08 sie 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Dziękuję bardzo, Aluś, dobrze wspominac młode lata. Teraz mogę się wybrac tylko jak sójka za morze. Ale po co? Morze mam na miejscu.

Hanusiu! Piękna fotka, ale bym pospacerowała po plaży, ostatni raz byłam nad morzem 20 lat temu. Może za rok się wybiorę???

Cebulka zrobiła Ci miłą niespodziankę, piękny kwiat.
Wierszyki super!
Znowu na wsi 12:30, 08 sie 2021

Do góry
Tak, widziałam. Mam nadzieję że się rozrośnie i zaaklimatyzuje. Dziękuję jeszcze raz za chwile spędzone w waszym ogrodzie i Twoje towarzystwo. Narobiłam masę zdjęć, będę wracać do nich wielokrotnie. A w przyszłości pewnie jeszcze uda mi się odwiedzić, taką mam nadzieję.

Wczoraj udało mi się dotrzeć do Przypek i na żywo zobaczyć " Moją Anglię". Ogród piękny, już rozrośnięty. Masa inspiracji, spędziłam kilka godzin na oglądaniu wszystkiego dokładnie. Danusia pięknie opowiada o swoim królestwie, Witek w stroju oficjalnym wita gości przy bramie. Na pamiątkę kilka obrazków

Ptasi gaj 12:30, 08 sie 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Elu ale ci te jezowki się rozrosły świetnie

Tak Grzegorz warte tych pieniążków. Niektóre pojedyncze sztuki były słabe, ale już nabiersja masy może zakwitną.

Na skalniaku czeka mnie dużo pracy trzeba go uporządkować

Piękna róża La Villa cotta, pachnąca młódka

Rutewki muszę zebrać w jedną kępę są rozsiane i nie ma efektu drobnego śniegu. U Danusi to duże kępy.

Sezon 2017 u Hanusi 12:28, 08 sie 2021

Do góry
Jolu możesz, już będe mogła odebra ć ją bez chodzenia na pocztę, Ten tydzień miałam działkowy, nawet z noclegiem, w domu nie było nikogo, teraz młodzi wrócili z wojaży, to nawet jak mnie nie ma to odbiorą. Chciałaś mi dac bodziszka, dołóż jednego na próbę, może taki co dłużej kwitnie. Przepraszam , za tamto odrzucenie oferty. Pomyślałam, że czas przebudować moje zakątki. A teraz jest czas najlepszy.

Pogody życzę, u mnie w nocy padało, a i teraz coś się kręci nad morzem.

Miłego dnia

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 12:11, 08 sie 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Zapomniałam wczoraj wstawić jeszcze tego zdjęcia - moje pamiątkowe słoneczka Czy pasują do mojego ogrodu - nie wiem, ale to rodzinna pamiątka. Nie mogłam ich nie zabrać

Mam słoneczniczka w ogrodzie u Taty. Niesamowita roślina, bardzo ładnie i długo kwitnie, rośnie wszędzie, niczego nie wymaga od ogrodnika, samowystarczalna, a dać jej trochę swobody to będzie wszędzie.
U Ciebie tworzy elegancki bukiet, a na dodatek pamiątka, więc nie ma wątpliwości, że pasuje.
April podbija las... 11:45, 08 sie 2021

Do góry

To tyle na razie

I jeszcze tylko zajawka, że zaczęłam nowe miejsce, z ławeczką z której będzie widok na misę

Tyle jeszcze terenu do wykorzystania
Już zaczęłam przygotowywanie podłoża

April podbija las... 11:37, 08 sie 2021

Do góry

Bodziszek Blue Sunrise

oregano Rosenkuppel

Ogród Ani :) 11:28, 08 sie 2021

Do góry
anbu napisał(a)

Wspaniały kolor mają te jeżówki i hakone cudne! Przepraszam, że ośmielam się zapytać, ale czy można liczyć na sadzonki hakone i jeżówki?
April podbija las... 11:26, 08 sie 2021

Do góry

Proso Sangria, bardzo je lubię. Wiosną podzieliłam i z trzech sadzonek mam sześć a wcale nie widać że coś uszczknęłam
April podbija las... 11:15, 08 sie 2021

Do góry
Hortensja z floksami. Floksy same mi się tam wsiały i bardzo mi to odpowiada

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:08, 08 sie 2021

Do góry
Po deszczowej nocy mamy słońce, hortensje zadowolone

Hortensja bukietowa Biały Miś i Diamant Rougehor

hortenHortensja Great Star i hortensja Levana

Hortenja kosmata jeszcze kwitnie miłym w towarzystwie

April podbija las... 11:04, 08 sie 2021

Do góry
Trochę pisma obrazkowego
Najpierw najbardziej słoneczna rabata o nazwie północna bo takie ma umiejscowienie względem domu

W ogródku Martki 10:48, 08 sie 2021

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Ogród u Ciebie się zapełnia i coraz bardziej dojrzewa .Pięknie.

Odnośnie gaury to mam taką samą jak Ty i jeszcze odmianę Graceful White. Ta druga jest niższa i jestem z niej bardzo zadowolona. Moja była zimą okryta i ładnie przezimowała.

Iwonko, gaury są zachwycające. Ta niższa mnie interesuje, bo wysoka zaczęła się bardzo panoszyć
Dla Ciebie zdjęcie przedogródka.
W ogródku Martki 10:46, 08 sie 2021

Do góry
ajka napisał(a)
Fajna ci ta dynia wyrosła. U mnie jeszcze na dynie trzeba trochę poczekać. Za to kabaczki muszę codziennie zrywać. Rosną jak głupie.
Patrzę na te twoje rabatki i ani jednego chwasta nie widzę. Jak ty to robisz? Podobno czasu na ogórd nie miałaś.

Hahaha, Ajka, cuda jakieś? piszę, że nie mam czasu a mimo to chwastów nie ma Już Cię uspokajam. chwasty są i to w masie, proszę, oto zbliżenie

Ogród pod pliszką 10:37, 08 sie 2021

Do góry
Moje wczorajsze działania z oczyszczaniem i lakierowaniem
W ogródku Martki 10:36, 08 sie 2021

Do góry
Joann napisał(a)
Martko, stojak jest extra, potrzeba matką wynalazku, kolejny raz się sprawdziło Świetny pomysł, taki z tych podaj dalej

Joann, na razie się sprawdza: nic nie pełza
W ogródku Martki 10:33, 08 sie 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zanim zakładałam rabaty, to wstępnie przygotowywałam glinę do nasadzeń. Rzucałam na ziemie pociętą słomę, gałązki i piasek rzeczny (biały). To przekopywałam na głębokość dwóch szpadli. Wszystko cudnie rosło oprócz hakonek.
Je musiałam wykopać (takie nędzne ze 3 źdźbła w kępce po 3 latach zasiedzenia). Zrobiłam na nowo większe dołki, wsypałam do nich sporo piasku i drobnej kory, wymieszałam z ziemią i w to wsadzałam kępki. Pilnowałam w pierwszym roku wilgotności, podlewałam gnojówką z pokrzywy i ruszyła.
Ale tak po prawdzie, to na naszym typie gleby najlepiej rosną rozplenice, miskanty i molinie.
Hakonki chyba wolą lżejszą, przepuszczalna glebę.

Haniu, wczoraj wymieniłam kolejne z serii padniętych, wyglądały zgodnie z Twoim opisem, nędzne i brązowe. Część wykopanych pozostawiłam na ewentualną reanimację do donic z piaskiem i obornikiem końskim. Pozostałe raczej nie ożyją. Doły kopałam duże i głębokie, piasku na spód dawałam sporo i dodatkowo mieszałam z nim glebę. Niechże już nie marudzą! A jeśli będą, mam na wiosnę plan B, wymiana gleby na całej rabacie... Hakonki gliny nie lubią, ale my lubimy hakonki, te stany trzeba połączyć w całość.
Haniu, pięknie mi rosną za to pierisy! Katsura ma kolejne w tym sezonie przyrosty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies