Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 17:55, 06 sie 2021

Do góry
Dzień dobry, mam żywopłot z cisa. Nie wiem jaka to odmiana więc proszę o pomoc w identyfikacji czy jest to Taxus baccata czy Hicksii. Owocuje więc Hili odrzucam. Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 17:24, 06 sie 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Lilie posadzone w romantycznym kąciku, zamiast różowe okazały się być żółte. Albo ja coś pomyliłam sadząc, albo cebulki były źle były oznaczone. Po przekwitnięciu je przeniosę. Pachną oszałamiająco i mają piękne, pełne kwiatostany.
Nie przenoś tych lilii, jak tylko zobaczyłam je z różowymi kwiatkami pomyślałam, że tworzą świetny duet. Te lilie są prześliczne.
Blaski i cienie nowego życia 16:31, 06 sie 2021

Do góry
Urszulla napisał(a)

No tak, biała budleja nie jest też taka pokazowa. Ja też chyba wolę kolory, najlepiej prezentuje się purpurowy kolor. Znajoma mi powiedziała że źle widzi i fioletowego nie sadzi na rabaty. U mnie fioletowa fajnie zza hortensji wystaje ale jeszcze bardziej ją lubię na obrzeżu i często przechodzę, w tym roku mało rozkrzewiona bo długo się zbierała po przesadzeniu. Też raczej oglądam się za niskimi.

Na fotce zobaczysz placyk rozgrzebany pod buka

I muszę Ci jeszcze napisać co wyjątkowego się zdarzyło uchowała się jedna z lilii którą z przecen kupowałam razem z tulipanami. Kupiłam Zambesi i Exotic Sun, ciekawe która z nich??? Uchowała się w najgorszym miejscu sadzona- najtwardszym, suchym i koło traw. Kto by pomyślał....sama radość Pokażę jak się otworzy

Piękny ogród, często cichaczem zaglądam ale dziś widząc to zestawienie hortensji z budleją zostawiam wpis. Mam również fioletową i różową. Natomiast białej nie chciałem, a po wiosennym zakupie mam niespodziankę. Miała być fioletowa z pomarańczowym w środku. Nawet jeszcze kartka z opisem została
Cóż widocznie tak miało być
Ogród w dolinie 16:13, 06 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale fajna wycieczka .
Sadźce mnie jakoś przerażają, strasznie wielkie są .

To prawda, były bardzo duże, też mnie przeraziły, robią za wielkie krzaki

Agatorek napisał(a)
Piękny ogród, miałaś świetną wycieczkę

Przy okazji warto odwiedzić

kasia1 napisał(a)
Asiu, też byłam dwa lata temu z dzieciakami w ogrodzie Kasi. I było podobnie Chciałabym tam wrócić jeszcze i na spokojnie wszystko obejrzeć. Pani Kasia tworzyła ten ogród na bazie kompostu z gdańskich Szadółek. To dlatego wszystko tak pięknie, bujnie rośnie. Widziałam też linie kropelkowe, ale podobno rzadko z nich korzystają.

Ogród bardzo mi się podobał, taki bez zadęcia, nie kolekcjonerski, wyważony, umiarkowanie wypielęgnowany Kasia akurat oprowadzała, niestety maluchy nie dały rady wytrzymać i strasznie marudziły Nie zobaczyliśmy drugiej części.

Taki sąd i łąka

Wilczy ogród 16:06, 06 sie 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Cudne ujęcie, cały ogród piękny a skarpa po prostu zachwyca.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:54, 06 sie 2021

Do góry
Rabata z dołożona stopą nabrała trochę obiętości. Mam nadzieję że tym razem przezimuje i za rok będzie pięknie

A Rozane mnie zachwyca. Jedna spra sadzonką podzielona na trzy w zeszłym roku

W wczorajszy zachód na koniec
Krowy, staw i my... 15:53, 06 sie 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich czytających, dobrego dnia wam życzę

Marlena, świetne widoki wstawiłaś

Świerki i derenie ładnie Ci urosły. Moje tak szybko nie rosną ale to przez te duże drzewa obok, wypuściły już długie korzenie wgłąb działki.

Hortensje masz imponujące.
Dobrego weekendu
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:50, 06 sie 2021

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:45, 06 sie 2021

Do góry
I Kwiatkowo a właściwie jeżówkowo
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:42, 06 sie 2021

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:40, 06 sie 2021

Do góry
Motylkowo
April podbija las... 14:59, 06 sie 2021

Do góry
April napisał(a)

Milunia dzięki. Przyznam że w tym sezonie już zużyłam ponad 150 worków obornika. Worków kory nie liczę ale pewnie będzie to podwójna liczba. I mnóstwo kory, którą ściółkuję oraz dosypuję do dołków, żeby było choć trochę próchnicy. No i oczywiście wszystkie moje zasoby komposu, którego mam już cztery komory z palet. A mimo wszystko to krople w morzu potrzeb.
W hakone akurat lubi przesiadywać kocurek. Kicia woli wygodny fotel z poduszką

Zobacz do czego przydaje się moja misa
Niestety nie udało mi się uchwycić wyciągniętego ozorka, a wyglądał słodko

Fajne zdjęcia. Moja Fiona też przychodzi do poidełka w kole i tam czasami widzę pije sobie wodę
Ogród jak zawsze perfekcyjny i piękny
Pozdrawiam Jolu
Mój ogrodowy pamiętnik 14:59, 06 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Agą, Delicious Candy w tym roku króluje na O., ale u Ciebie prezentuje się naprawdę spektakularnie. A to ujęcie jest piękne... lubię spacery po Twoim ogrodzie!
Zacisze Alicji 14:53, 06 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Widzę ,że u ciebie już galtonia już kwitnie. Muszę zajrzeć do mojej i sprawdzić jak się tam miewa.
Zacisze Alicji 14:52, 06 sie 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Biały zakątek przed domem.

Pięknie na tych twoich rabach.
Jeżówki, hortensje śliczne.
Bluszcze juz mocno się rozrosły. Ile latek juz maja ??
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:50, 06 sie 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję 1200 stron to na prawdę kawał ogrodowej historii. Bardzo miło mi czytać takie słowa tyle że ta dziewczyna już dawno skończyła pół wieku. Jestem już w tym wieku gdy nic nikomu nie muszę udowadniać, jestem spokojna lub spontaniczna w zależności od nastroju.

Mam kilka hortensji limelight, ale w tym roku bardziej zachwycam się wanilią fraise.

Basiu naparstnice są dwuletnie, po przekwitnieniu zbierz nasiona i wysiej w następnym roku. Część z nich możesz od razu wysypać na rabacie. Z tych naparstnic co już kwitły nic nie będzie.

I w całości i detalach zawsze u ciebie pięknie, perfekcyjnie się prezentuje.
Lubie zaglądać do ciebie i nasycić oczy takimi przyjemnymi widoczkami
Lilie i hortensje przepiękne
Pozdrawiam miłą, relaksującą się i ładną panią właścicielkę.
Wilczy ogród 14:46, 06 sie 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Lubię patrzeć na twój taki wystylizowany, uporządkowany, elegancki ogród
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:43, 06 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Nowe kurki

Fajne.Teraz na wsi to rzadkie widoki
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:41, 06 sie 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Bardzo Wam dziękuję za wpisy muszę Wam powiedzieć że sama czasami jestem zaskoczona reakcją ludzi którzy do nas przychodzą, stoją i patrzą, i pytają o firmę która mi to tak ładnie skomponowała ten czas uwielbiam w ogrodzie, ochłodziło się i można działać

Brawa wielkie.Piękne widoczki
Wcale się nie dziwię,że ludzie też podziwiają twoje roślinki i rabaty.
Wszystko ładnie się prezentuje.Wielkie brawa.
Perowskie przepiękne. U mnie w końcu ze jest .To może na drugi rok przeżyją I się rozrosną ??
Jeżówkowe łany robią wielkie wrażenie
Krowy, staw i my... 14:35, 06 sie 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich czytających, dobrego dnia wam życzę

Piękny widoczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies