takie dostałam od Walentego
a takie kupiłam sama
coś mnie ten różowy trzyma trzeci sezon... ogród mi się zrobi landrynkowy....chyba się dla równowagi będę musiała przeprosić z białym....hmmm
a cyknęłam jeszcze zdjęcia moich świerków, które nigdy cięte nie były a i tak są piękne i gęściutkie. Wychodzi na to, ze wszystko zależy od ilości równomiernego światła i odżywiania
Witam serdecznie
A to moje trawy w wydaniu "4 pory roku " - kostrzewa sina, miskant odmiany Fernen Osten, mozga trzcinowata oraz rozplenica Hameln .
Wiosna
Lato
Jesień
Zima
Witam.Czy na tym terenie musze zrobic drenaz? czy wystarczy wymieszac to z piaskiem i kompostem>?
Jesli jednak drenaz to jak gleboko i co ile cm kazda rura?
Cyklameny powędrują na rabatę a pozostałe kwiatki najpierw do donicy a później ewentualnie na rabatę.
W sklepie był duży wybór różnych pierwiosnków i cebulowych w doniczkach, bratków. Były też krzewy, drzewka ale ze względu na brak czasu te rejony pominęłam. Zresztą i tak nie mam miejsca na posadzenie czegoś większego. Były różne fajne ozdoby ogrodowe, nie mogłam się powstrzymać przed uszczęśliwieniem siebie taką lampką solarną. Póki co nie chce się świecić, muszę rozgryźć w czym problem.
Bardzo podobają mi się liście tego jesiennego cyklamena. Bardzo dobrze przetrwały zimę i zdobią rabatę ale za kilka tygodni zaczną zamierać.
A w ostatnim tygodniu trafił mi się ekspresowy wypad do naszych zachodnich sąsiadów i na trasie pojawił się dobrze zaopatrzony sklep ogrodniczy. Wzbogaciłam się o taką "skrzyneczkę szczęścia"
Tymczasem w ogrodzie powoli pojawiają się oznaki wiosny. Jeszcze nieśmiałe, ale widać postęp w kierunku bardziej przyjaznych pór roku. Żadnych porządków jeszcze nie robiłam bo pogoda niesprzyjająca. Albo deszcz i zimno albo dodatkowo wichura.