Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Johanka77 22:38, 18 lut 2022

Marta to na pewno nie jest Gaura.
Mi na chwasta wyglada raczej.
Gaury mają maluteńkie listeczki.
Magara 22:49, 18 lut 2022

Buty obejrzałam w każdym modelu i z każdej strony
Strasznie mi brakuje obuwia ogrodowego na taką porę jak teraz plus wiosnę plus jesień. Żeby wzuć a nie wiązać, polecieć, zdjąć, za chwilę powtórka I żeby łapy nie marzły I żeby łatwo było doczyścić Teraz popylam w śniegowcach i się wkurzam, bo całe w glinie uwalane i jeszcze trzeba zapinać, rozpinać itd.
Rozsądek (i świnka skarbonka) mówią jednak, żeby poczekać aż Martka te śliczne buty przetestuje i nie myśleć gdzie schowałam kartę kredytową
Za wielką niesprawiedliwość uważam to, że urodziny mam w listopadzie a imieniny w grudniu Jak również to, że Babcia mi wbiła do głowy, że mąż nie może żonie butów kupować, bo ona w tych butach od niego odejdzie (w ogrodowych daleko bym nie poszła )
Agatorek 23:08, 18 lut 2022

Daga, to niech mąż te buty kupi, a później niech Ci je odsprzeda. Z dużym rabatem .
Też mam urodziny w listopadzie (też jesteś skorpion? ), imieniny za to w styczniu. Także doskonale Cię rozumiem .
jolanka 23:24, 18 lut 2022

U mnie tak jak u Magary, mają być lekkie, wygodne, trochę ocieplane ale bez przesadyzmu, przewiewne, no w ogóle „królewskie”
Obejrzałam już wszystkie i imieniny mam w czerwcu. Do tego czasu będę śledziła relacje Marty z ich testowania. Zaznaczyłam sobie też takie ciemnoniebieskie bo takoweż kupiłam już rękawice.

I jeszcze jedna rzecz straaaasznie mi się podobała w tym sklepie. Takie nakładki na ręce ze ściągaczem na nadgarstek a kończące się za łokciem gumką. Podobne nosili kiedyś pisarze w kancelariach aby pisząc prawdziwym piórem i atramentem nie brudzili koszul.
Magara 23:35, 18 lut 2022

Agatorek napisał(a)
Daga, to niech mąż te buty kupi, a później niech Ci je odsprzeda. Z dużym rabatem .
Też mam urodziny w listopadzie (też jesteś skorpion? ), imieniny za to w styczniu. Także doskonale Cię rozumiem .

Aga, no nawet moja Babcia by czegoś takiego nie wymyśliła
Tylko skorpiony takie sprytne, a zobacz - sama nie wpadłam na ten pomysł

jolanka napisał(a)
U mnie tak jak u Magary, mają być lekkie, wygodne, trochę ocieplane ale bez przesadyzmu, przewiewne, no w ogóle „królewskie”
Obejrzałam już wszystkie i imieniny mam w czerwcu. Do tego czasu będę śledziła relacje Marty z ich testowania. Zaznaczyłam sobie też takie ciemnoniebieskie bo takoweż kupiłam już rękawice.

I jeszcze jedna rzecz straaaasznie mi się podobała w tym sklepie. Takie nakładki na ręce ze ściągaczem na nadgarstek a kończące się za łokciem gumką. Podobne nosili kiedyś pisarze w kancelariach aby pisząc prawdziwym piórem i atramentem nie brudzili koszul.

Jola, no to śledzimy Martkę razem
I podziwiam Cię, że coś jeszcze w tym sklepie oglądałaś - ja się nie odważyłam
Johanka77 00:15, 19 lut 2022

Że Magara skorpion, to było wiadomo od zarania dziejów
Magara 01:07, 19 lut 2022

Johanka77 napisał(a)
Że Magara skorpion, to było wiadomo od zarania dziejów

Ooo, żmija się znalazła skorpioniki to przytulaski są
Agatorek 01:13, 19 lut 2022

Magara napisał(a)

Ooo, żmija się znalazła skorpioniki to przytulaski są

Potwierdzam
I lepiej nie drażnić skorpiona
nicol21 08:20, 19 lut 2022

Martka napisał(a)

Nicol21, o siebie trzeba dbać  szaleństwa na przedwiośniu mają swój sens
[/img]

Ja tam nawet początku sezonu nie potrzebuję na wymówkę . W środku sezonu zamówiłam sobie kurtkę, która nie przepuszcza deszczu, w typie oversize, piękne kolory.... żeby mieć co włożyć do pracy w ogrodzie jak pada deszcz. Taka mała polska firemka, szyje bluzy oversize, parę już kupiłam bo można dopasować co się chce... a ja muszę mięc dłuższy rękaw. Kurtka do ogrodu jest super! Gumiaczki kupiłam wcześniej, nie tak szykowne, ale takie za kostkę bo u mnie na działce trawa wysoka potrafi być.

Niech służą
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mrokasia 08:59, 19 lut 2022

Oj tam,ja też mam urodziny i imieniny jesienią. Ale przecież są Walentynki, jest Dzień Kobiet i Dzień Dziecka . Zawsze jakaś okazja się znajdzie. A jak nie, to przecież zawsze można zażyczyć sobie prezent urodzinowy kilka miesięcy wcześniej. I w dodatku jest szansa, że jak urodziny nadejdą to nikt już o tym prezencie nie będzie o tym pamiętał .