Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W kamiennym kręgu od początku 23:08, 14 lip 2014

Do góry
Ślicznie Ci motylek pozował , ja z tym gatunkiem miałam więcej problemu bo mnie chciał siedziec spokojnie. Fajne mają te podwójne skrzydełka. Lilie cudne. Pozdrawiam.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:55, 14 lip 2014

Do góry
Aniu, Twoje lilie olbrzymy, bo wszystkie orienpety, a one są takie wielgaśne. Chyba w tym roku skuszę się i jesienią kupie kilka. Może w doniczkach nie wyjedzą mi.
Pięknie Ci się wszystkie skomponowały z sąsiadkami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:50, 14 lip 2014

Do góry
Ostatnio same liliowce i lilie to dla odmiany kilka żurawek z słonecznej Niedzieli

Pinot Gris - piękna odmiana, tworzy zgrabne kępy średniej wielkości, cały dzień na słońcu i zero przypaleń.

Gaugin - jedna z moich tegorocznych ulubienic, łądnie przyrasta, kolorystkya bardzo ciekawa... co najważniejsze cały dzień w słoneczku i zero przypałeń.

Mocha - duże liście, ładne kępy, wzorowo na słońcu.

Kassandra - duża żurawka wilkością podobna do Southern Comfort, ale ma bardziej powycinane liście, rośnie na słońcu, ale troszke się przypala. Małe sadzonki w innym nasłonecznionym miejscu mocno się spaliły

W ogródku Iwony 22:08, 14 lip 2014

Do góry
Ale wszystko rozkwitło! Lilie, liliowce. Róże, tawulki....pięknie!
Ogród do odświeżenia 21:59, 14 lip 2014

Do góry
Julcia- Jak widzę - spotkanie udane, no ale jakie miało być? Cóż za pytanie? te spotkania napędzają jak najlepsze baterie.

O lilie zapytam mamę- tych zółtych chyba ma dużo. jak tylko będę mogła , to Wam wszystkim podeślę.
Rododendronowy ogród II. 21:29, 14 lip 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Próbowałam nadrobic zaległości, chociaz obrazkowe...nadrobiłam
Piekne masz lilie i liliowce u ciebie kwitna całymi łanami, mam nadzieje że i ja sie takich doczekam - u mnie póki co pojedynczo p[ojawiaja sie kwiaty ale trzeba im dac czas, sa młode, sadzone jesienią przecież.
Dzieki raz jeszcze za rozszadę
Lilie wodne boskie i z żabka i bez żabki - tego oczka to ci mocno zazdroszczę.
Zetawianie złocienia białego z czerwienia firletki tez mnie uwiodło.
Pozdrawiam i iłaego tygodnia zyczę !

Małgosiu ja też mam małe sadzonki i wiele z nich nie zakwitnie wogóle w tym roku. Ogladałam zdjęcia Twoich i kolory po deszczu były niezbyt ciekawe ale normalnie są dużo ładniejsze.Jakiś punkt wodny zawsze w ogrodzie powinien byc.Myśle że i Ty zrobisz , kwestia czasu.Buziaki śle.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:16, 14 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosia lilie skąpane w deszczu - przepiękne. Buziaczki .

Kasiu lila to symbol czystości, to przecież muszą się kąpać
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:13, 14 lip 2014

Do góry
Gosia lilie skąpane w deszczu - przepiękne. Buziaczki .
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:00, 14 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

I gdzie te chwasty?...i Ty kcesz mnie wpędzić w deprechę?....piękne te lilie po deszczu
Ogród do odświeżenia 20:30, 14 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przestańcie Dziewczynki, bo jeszcze ktoś uwierzy, że to prawda.

Czytałam u Irenki, że nad liatrami się zastanawiasz. Mam i różowe, i białe. Dość szybko się rozrastają i tak z miesiąc kwitną. Śmiesznie, bo zaczynają od góry. Jak będziesz chciała, to wiosną podzielę i Ci wyślę. Tylko musisz mi przypomnieć.
Na pewno też będę dzielić te wysokie różowe tawułki, gdybyś chciała...

Tam Ci lilii brakuje, koloru byś teraz tam więcej miała. Widziałaś, nie zajmują dużo miejsca

Za Gierczusią widać zaczynające liatry różowe, białe jeszcze w pąkach i dalej te wysokie tawułki różowe, do podzielenia wiosną.

No właśnie u Ciebie na nie z bliska się napatrzyłam i dlatego chciejstw mi się zachciewa i masz rację koloru mi brakuje, a lilie niedużo miejsca zajmują, zółte będą na pewno, przy pergoli z żółtą różą i tylko muszę poszukać fotki w zestawieniu z czymś wysokim, niebieskim....przetacznik mnie kusi, więc muszę poczytać czy się polubią nawzajem...zresztą jak przyjedziesz i swoim okiem na pewno doradzisz

...no jasne, że kcem na wiosnę, oczywiście jak na zbyciu będziesz miała
Ogród z łezką 18:37, 14 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Ja też! jest piękny, bujny, zdrowy i bardzo zadbany, jestem pełna podziwu cudne masz lilie i piekne prezenty, wspaniale wam było

Z tą zdrowotnością to różniście bywa...w czwartek ciachnęłam do ziemi dwa krzewy marcinków, mączniaka sobie wyhodowały książkowego. Bałam się, że mi luiski zarazi. W złe miejsce je przesadziłam, przewiewu prawie nie mają. A z przewiewiem miejsca już nie ma obecnie...
Lilie to moja druga miłość, jeszcze na wiosnę dokupię. Miejsce mi się zrobi po wyciętych agrestach i porzeczkach
Jeszcze raz dziękuję Irciu
Ogród z łezką 18:27, 14 lip 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Róże, lilie, jeżówki goście, smakowitości, prezenty...........ale się dzieje u ciebie Kasik, miło i pieknie w ogrodzie, naprawdę
Buziaki zostawiam i pozdrowienia !

Piękny okres mam teraz
Dziękuję Małgosiu

Ja też ściskam
Ogród z łezką 18:26, 14 lip 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Super spotkanie i prezenciki też super
Lilie masz cudne. mnie już prawie wszystkie przekwitły... jakoś tak... szybko... teraz jeżówki zaczęły i liatry zaczynają a ostróżki tworzą nowe "kłosy" Dobrego dzionka

Było fantastycznie I Julcię miałam na żywo
Aniu, może nie masz orientalnych lilii, one właśnie teraz zaczynają, albo trąbkowe czy OT. U mnie już azjatyckie praktycznie skończyły, jeszcze tylko jakieś niedobitki kwitną.
Tak, ostróżki już duże się znowu robią

Aniu całego tygodnia dobrego Ci życzę
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:37, 14 lip 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
No ładne obrazki pokazujesz Ciociu, tyle kolorów u ciebie i tyle kwiatów...a lilie do zakochania, jedna w jedną...pieknie.
A i za Kindzi ogród dzieki, zawsze tak jest że osoba z zewnątrz inaczej pokazuje ogród niż właścicielka, a jest co pokazywać.
Pozdrawiam !

Gosiu fajnie że wpadłaś Bardzo dziękuję za miłe słowa U Kindzi to ogród wzór konspekt
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:26, 14 lip 2014

Do góry
No ładne obrazki pokazujesz Ciociu, tyle kolorów u ciebie i tyle kwiatów...a lilie do zakochania, jedna w jedną...pieknie.
A i za Kindzi ogród dzieki, zawsze tak jest że osoba z zewnątrz inaczej pokazuje ogród niż właścicielka, a jest co pokazywać.
Pozdrawiam !
Liliowo i kolorowo:) 13:30, 14 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Agania wyłowiła liliowca którym ja też zachwycona jestem Buziaczki

ja też lilie takie pełne mam, ale liliowca widzę pierwszy raz
Ogród z łezką 13:29, 14 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasiu ja się zastanwiam jak ogród może byc taki piękny skoro bywasz w nim tylko w weekendy?

Ja też! jest piękny, bujny, zdrowy i bardzo zadbany, jestem pełna podziwu cudne masz lilie i piekne prezenty, wspaniale wam było
Rododendronowy ogród II. 11:32, 14 lip 2014

Do góry
Próbowałam nadrobic zaległości, chociaz obrazkowe...nadrobiłam
Piekne masz lilie i liliowce u ciebie kwitna całymi łanami, mam nadzieje że i ja sie takich doczekam - u mnie póki co pojedynczo p[ojawiaja sie kwiaty ale trzeba im dac czas, sa młode, sadzone jesienią przecież.
Dzieki raz jeszcze za rozszadę
Lilie wodne boskie i z żabka i bez żabki - tego oczka to ci mocno zazdroszczę.
Zetawianie złocienia białego z czerwienia firletki tez mnie uwiodło.
Pozdrawiam i iłaego tygodnia zyczę !
Ogród z łezką 10:04, 14 lip 2014

Do góry
Róże, lilie, jeżówki goście, smakowitości, prezenty...........ale się dzieje u ciebie Kasik, miło i pieknie w ogrodzie, naprawdę
Buziaki zostawiam i pozdrowienia !
Ogród z łezką 09:57, 14 lip 2014

Do góry
Super spotkanie i prezenciki też super
Lilie masz cudne. mnie już prawie wszystkie przekwitły... jakoś tak... szybko... teraz jeżówki zaczęły i liatry zaczynają a ostróżki tworzą nowe "kłosy" Dobrego dzionka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies