Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 09:53, 22 lip 2014

Zmutowany czy nie.. ale fajny ten liliowiec..

A ciemierniki kupione nie w markecie, a w szkółce ogrodniczej...były dwa kolory ale pomieszane.. mój jedne też zrobił psikusa i zakwitł teraz.. ale biały.. ciekawe jaki mi sie trafił drugi
To mój teraz z przed 5 minut
Kindzia 23:18, 22 lip 2014

Dziwadło liliowcowe...ale Tyś wielbicielka liliowców, to Ci prezent robią

Melduję, że pazia w dalszym ciągu u mnie nie widziałam Tylko bocianów sporo lata i to dość nisko...nie wiem, czy mam się bać A może to Bociusia nasza z kumplami

Pozdrawiam urlopowo
popcorn 09:05, 23 lip 2014

Bożenko cudny ten liliowiec! Jak za rok powtórzy cechy, to może go gdzieś trzeba zgłosić? Jako nowy gatunek np "Bogdzia 2014"?

cudne foty Moje ciemierniki nie tegoroczne, nie kwitną
Bogdzia 09:06, 23 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Zmutowany czy nie.. ale fajny ten liliowiec..

A ciemierniki kupione nie w markecie, a w szkółce ogrodniczej...były dwa kolory ale pomieszane.. mój jedne też zrobił psikusa i zakwitł teraz.. ale biały.. ciekawe jaki mi sie trafił drugi
To mój teraz z przed 5 minut

W szkólce to nie w markecie - różnica istotna szczególie jeśli się weźmie pod uwage jakośc rzeszowskich szkólek , przepraszam za pomyłkę. Piekny jest ten biały i teraz też marzy mi sie zeby ten drugi był własnie biały, na wiosne sie okaże. Pieknie Ci zakwitł. buziaki.
Bogdzia 09:08, 23 lip 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko cudny ten liliowiec! Jak za rok powtórzy cechy, to może go gdzieś trzeba zgłosić? Jako nowy gatunek np "Bogdzia 2014"?

cudne foty Moje ciemierniki nie tegoroczne, nie kwitną

Wczoraj zakwitł następny na innym pędzie i miał 14 płatków czyli o dwa więcej. Zaznaczyłam już te pędy i przesadze , zobaczę czy tak bedą zawsze kwitnac.
Bogdzia 09:13, 23 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Dziwadło liliowcowe...ale Tyś wielbicielka liliowców, to Ci prezent robią

Melduję, że pazia w dalszym ciągu u mnie nie widziałam Tylko bocianów sporo lata i to dość nisko...nie wiem, czy mam się bać A może to Bociusia nasza z kumplami

Pozdrawiam urlopowo

Kasiu nie jestem wielbicielka liliowców ale mam ich sporo bo to wygodne rośliny i do tego ładne ale tak jak innych też mnie denerwuje ich krótkie kwitnienie i koniecznośc obrywania kwiatów. natomiast gdy porównam je z różami a szczególnie z pracą przy różach to wypadaja lepiej. Nie moge spokojnie patrzec na ogołocone pędy róż zółknące liśie i całe w plamach , tragedia.
Bocki śliczne ptaki i ciesz sie ze latają a syna masz dorosłego to może i bocius ma jakieś plany. Nasz bocius też chętnie by przy Twoim ogrodzie polatał bo z tego co widac darzy Cię sympatia jak zresztą my wszyscy. Miłego urlopu.
Bogdzia 09:14, 23 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Po dłuższej przerwie kolejno zaczynam odwiedzać ogrody.
Obrazy oglądam tylko, bo szybciej
A u Ciebie, Bogdziu, jest co oglądać - lilie masz śliczne I ten ciemiernik! U mnie też kwitnie, ale biały I dopiero dziś sobie o nim przypomniałam

Jak różnorodność kwiatów, to i motyli mnóstwo. U mnie przeważnie pawiki..

Byłam u Ciebie , szukałam ciemiernika ale nie było , dziś znów zajrze. Miłego dnia.
Bogdzia 09:16, 23 lip 2014

anna_g napisał(a)

Dziękuję Bogdziu za info o przesadzaniu. Tak wiem o tych ważnych sprawach - już się trochę dokształciłam również za Twoją sprawą Będę pamietać

Co do motylków to w takim razie nie ma innego wyjścia tylko poszerzam rabatę z kwiatami które lubią Kupiłam im też dwie budleje ale jeszcze maluchy z nich sa

Budleje pewnie w przyszłym roku juz bedą spore i motylki je znajda a rabatę motylkową rozszerz niech maja wiecej kwiatów a ty więcej motylków. Pozdrówka, miłego dnia.
Bogdzia 09:18, 23 lip 2014

monteverde napisał(a)

śliczny zapylił się od tych pełnych i powstało takie cudeńkopozdrówka

Przypuszczam że ta cecha juz się utrwaliła bo wczoraj był następny jeszcze wiecej miał płatków.
Bogdzia 09:18, 23 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Teraz juz wiem, dlaczego mój ciemiernik też kwitnie. Pozdrawiam ciepło Bogdziu

Mariolko odpozdrawiam . Miłego dnia.