I wszyscy razem
Pod bukiem posadziłam anabelkę i mam zamiar ich tam trochę dosadzić , Pozostałe hortensje zadołowane.
A brzozy się ozłociły i kończą sezon.
A w oddali, ma skarpie, nie na mojej działce, rośnie buk (zwykły zielony), który teraz pięknie się zażółcił Pod nim rośnie grujecznik Taka perspektywa.
Ogrodnik sadził na środku obrzeża.
Kazałem, prosiłem to posadził aczkolwiek teraz chyba żałuję bo liści masę z którymi średnio sobie radzę a i izolacja od sąsiedniej działki w okresie zimowym wątpliwa.
Nie mówią o przycinaniu bo akurat tylko raz drzewa były przycięte wiec o koszcie już zapomniałem.
Widzę jak wspomniałaś o podmurówce że podnosi mi obrzeże granitowe i to dośc mocno więc podmurówkę też pewnie z biegiem czasu rozwali.
Na razie dam im szansę w marcu spróbuje przyciąć na ile mi się uda i czas pokaże co z tego wyjdzie.
Piękne kloniki i reszta roślin. Na punkcie jesiennych przebarwień mam bzika.
W słoneczku wszystko ładnie wygląda. U mnie nie za dużo słońca, ale od czasu do coś tam rośliny łapią. Jednak nie jest ta jesie która była poprzednie lata
Gdzie wszystkie rośliny kipiały kolorami.
Też mi róże kwitną prawie każda ma pojedyncze kwiaty najładniej kwitnie Mariatheressa obsypana pąkami i Vanessa.
W tym roku po długiej przerwie kupiłam klony palmowe Katsura i andropurpurea ml iże nie zmarzną. Zawsze mi.marzly 10 lat temu.
Też mam nie wiem czy to rutbekia czy jeżówka. Gdzieś miałam metkę jak się nazywa przy okazji gdzieś znajdę. U mnie od 7 lat w tym roku ja podzieliłam i ładne kępki utworzyła. To bardzo ładna rudbekia nie zawodna.
Nigdy jej nie sialam, ale nic nie szkodzi aby ją wysiać. Będę dzisiaj zbierać nasiona z Jeżowek to zbiore i z niej.
Jezowkowe nasiona trzeba wysiać na przełomie stycznia lutego. To i te wysieje zobaczymy. A już nic nie miałam siać.
Swoje kosmosy długo podlewałam co dzień, później było sporo deszczów. Kwitną nieprzerwanie bardzo długo. Sama jestem nimi zauroczona.
Jak Ronin będzie miał czas, to się tym zajmie. Jak się nie da to założę drugi wątek.
Co do starego telefonu, może zgraj sobie wiadomości z niego na komputer, a później na pendriwe z wejściem do telefonu. W razie czego będziesz mogła sobie podpiąć i wyświetlić na telefonie zawartość z pendriwe.
Dziękuję za pochwałę
Wykorzystuję wszystkie ciepłe chwile na pobyt w ogrodzie.