Też dziś pociachałam seslerie muszę dociąć bo za wysokie zostawiłam.
Cięłam zwykłymi nożyczkami i teraz jak zobaczyłam twojego pomocnika to mi się przypomniało, że eM podobne nożyce kupił jesienią
Skleroza nie boli
Wrzucam modyfikację Twojego rysunku - to, co pisałam o przenikających się placykach na ławeczkę i trampolinę. I huśtawka centralnie do alejki grabowej. Wokół tych placyków można by poprowadzić takie okrągłe rabaty, podobnie jak masz w przedogródku
Tak czytam i czytam o tej konsekwencji i aż myślę, czy jednak u siebie nie zmienić układu na linie proste (póki jeszcze nic nie posadziłam)
Kasiu dziękuję
teraz mam jeszcze taki bajzel na ogrodzie .....ale od jutra z każdym dniem będzie lepiej
na tej rabacie posadziłam z 250 cebul -dlatego uprzątnęłam ją najprędzej ,żeby nie zadeptać....mam nadzieję ,że coś urośnie
skalniak częściowo ogarnięty
a pozostałe rabaty nie zachęcają do oglądania
Darcia
za wiele to jej nie poszerzę -maks z pół metra -muszę zostawić miejsce na przejazd samochodu z ziemią ,czy korą na dół działki ....muszę się zmobilizować i pomierzyć wszystko i sobie rozrysować to poszerzanie całe
tu chcę zostawić przejazd ,a z drugiej strony kusi mnie zrobić jakieś inne linie rabat ....ale nie mam pomysłu jak ,to zrobić
Aga zrobiłam fotki
ale odmian nie pamiętam -mam 2 sztuki bardzo podobne do siebie
na walające się zdzbła traw nie patrz ,ta rabata do sprzątania
u mnie rosną na długiej rabacie
Sylwuś Przy Waszym areale jest sporo roboty -3 razy więcej niż u mnie
ja powoli ogarniam już teraz ,bo od marca chcę w warzywniku coś więcej podziałać
jak narazie ogarnęłam 3 rabaty -od jutra mam nadzieję ,że przez tydzień urlopu ogarnę największy pozimowy bałagan
Mam ogarniętą ogniskową
Limonkowo-brązową
i limonkową na nowej
reszta od jutra -oby pogoda dopisała
U kogo nie wejdę na wątek to prace ogrodowe pełną parą a u mnie ziemia zamarznięta na kość.
Musiałam trochę odreagować brak prac ogrodowych i takie widoki przez jakiś czas miałam
A takie z okna o poranku. Podziwiam każdego, kto w tego typu warunkach tworzy ogród. Ogromny szacunek. Zaspy mieliśmy ponad metrowej wysokości.
W drodze powrotnej zrobiliśmy przystanek z historią w tle.
Nikt takiego gwiazdora nie ma. Moim zdaniem powinnaś go pokazac w watku konkursowym jako NN. Może się ktoś odezwie i poda nazwę.
Danus piszesz że jednak masz Vanilla sky to nie będę wysyłała.
Też ładna Vanilla jest. Ostatnio w necie zaglądam po trawach jest tyle pięknych, że głowa boli.
Odnośnie wymogów też wiosna i zimą specjalnie się trawami nie ma interesuje.
Co tu podziwiać wiosna to rżysko a zimą oklapnięte. Na szczęście ja wiąże.
Moliniami jestem zachwycona dzięki tobie kupiłam 2 szt jeszcze małe kępy może w tym roku podwoją objętość
Jest sukces Będzie nowe planowanko wiosną
Agnieszko, zdecydowałam, że wsieję tam rudbekię Cherry Brandy.
Chociaż werbenę tez planuję u siebie (nasiona w zamrażarce już są). Na pewno będzie bluszcz. Muszę oczyścić to miejsce z cementu, piachu i wtedy zobaczę, czy mam w ogóle miejsce na cokolwiek. Obstawiałam 40cm, ale teraz się waham.
Piekna Nawet pojedyncza fajnie sie prezentuje. Myślę, że to ta odmiana którą mam ja. Czemu przemarza? Jak ma pozwijane listki to się nie martw. Zaraz się naprostują
W zeszlym roku na próbę posadziłam karłowatą odmianę hortensji. Zobaczymy jak ona będzie rosła na piaseczku. Oprócz słabej ziemi na zimę na skarpie wieje zimny wiatr. Ciekawa jestem czy odbiją na wiosnę.