Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Magara 00:41, 13 lut 2022

Za wszystkich ogrodników trzymam kciuki, ale za Was chyba najbardziej
Sylwia, tyle przeszliście, tyle pracy włożyliście w ogród (to bieganie z konewkami wciąż mam przed oczami), macie takie spektakularne efekty, Natura Was kocha (wiem, wiem, czasem to trudna miłość), ale spełniacie swoje marzenia, jesteście razem - no, musi być dobrze !!!!!! Nie ma wyjścia
Popraw koronę i do przodu

EDIT: koronę na głowie oczywiście
kasiek 09:19, 13 lut 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Staram się, ale ostatnio coraz częściej z trudem mi to przychodzi, gdy co chwila kłody pod nogi... a tych dobrych zdarzeń tak niewiele. Za długo to już trwa, od trzech lat ciągle pod górę na wielu płaszczyznach życia....wiem inni mają gorzej, trudniej, ale wcale nie jest nam przez to lżej

Jak w piosence ,,w życiu piękne są tylko chwile"...
Jestem zwolennikiem równowagi życiowej, za wiele dobrego przyjdzie zapłacić... Wiem że te 3 lata dały Ci się mocno we znaki ale zgarnęłaś wiele dobre chwil, wiele sukcesów i co ważne, czytając wpisy jestem przekonana że otacza Cię dobra energia życzliwych Ci ludzi (ze mną włącznie oczywiście).
Dziś młode pokolenia tak szybko się poddają, rezygnują, rozwodzą, poszukują... Na nas starszych spoczywa ciężar bycia przewodnikiem, wzorem, nadzieją że warto jest być silnym i walczyć o szczęście, do tego nie tylko dla siebie i swoich bliskich ale też i dla tych słabszych, co sami sobie nie radzą...
Ja w ciężkich chwilach sobie powtarzam - pomyśl jak chciałabyś być zapamiętana - ta którą życie pokonało czy ta, która walczyła do końca.
Jesteś z tych walecznych, możesz czasem zwątpić, ale ostatecznie i tak pójdziesz naprzód torując innym drogę... Głowa do góry Kochana

sylwia_slomc... 09:56, 13 lut 2022

Agatorek napisał(a)
Sielska ta Twoja łączka . Pięknie wyglada zagajnik brzozowy. Może się jednak skuszę na kilka nisko rosnących wierzb

U Ciebie wierzby ładnie powiążą się z krajobrazem bo już szpaler jeden rośnie i jest cudnyWierzb też są różne odmiany i różnych kotkach, kształtach i kolorach
sylwia_slomc... 09:57, 13 lut 2022

Magara napisał(a)
Za wszystkich ogrodników trzymam kciuki, ale za Was chyba najbardziej
Sylwia, tyle przeszliście, tyle pracy włożyliście w ogród (to bieganie z konewkami wciąż mam przed oczami), macie takie spektakularne efekty, Natura Was kocha (wiem, wiem, czasem to trudna miłość), ale spełniacie swoje marzenia, jesteście razem - no, musi być dobrze !!!!!! Nie ma wyjścia
Popraw koronę i do przodu

EDIT: koronę na głowie oczywiście
Poprawię jeśli dzisiaj tama jeszcze stoi
Urszulla 10:27, 13 lut 2022

w łące mam kilka lilaków, ale na razie kwitł jeden

Gdzie zamawiałaś te pełne narcyze?napisz na pw
sylwia_slomc... 11:10, 13 lut 2022

kasiek napisał(a)

Jak w piosence ,,w życiu piękne są tylko chwile"...
Jestem zwolennikiem równowagi życiowej, za wiele dobrego przyjdzie zapłacić... Wiem że te 3 lata dały Ci się mocno we znaki ale zgarnęłaś wiele dobre chwil, wiele sukcesów i co ważne, czytając wpisy jestem przekonana że otacza Cię dobra energia życzliwych Ci ludzi (ze mną włącznie oczywiście).
Dziś młode pokolenia tak szybko się poddają, rezygnują, rozwodzą, poszukują... Na nas starszych spoczywa ciężar bycia przewodnikiem, wzorem, nadzieją że warto jest być silnym i walczyć o szczęście, do tego nie tylko dla siebie i swoich bliskich ale też i dla tych słabszych, co sami sobie nie radzą...
Ja w ciężkich chwilach sobie powtarzam - pomyśl jak chciałabyś być zapamiętana - ta którą życie pokonało czy ta, która walczyła do końca.
Jesteś z tych walecznych, możesz czasem zwątpić, ale ostatecznie i tak pójdziesz naprzód torując innym drogę... Głowa do góry Kochana

Kasiu Ty zawsze w punkt. Dziękuję za wsparcie. To chyba przez tą pochmurną zimę mam taki kiepski nastrój...dziś dopiero drugi dzień słonka.
sylwia_slomc... 11:16, 13 lut 2022

Urszulla napisał(a)

Gdzie zamawiałaś te pełne narcyze?napisz na pw

Poszło na priv
Magleska 12:10, 13 lut 2022

Sylwuś
Padłaś ,powstań ,korona na głowę i do przodu

ja też wierzę ,że zła passa w końcu musi się odwrócić na dobrą -nie może być cały czas nie tak ........czasem ciężko w to uwierzyć ,ale trzeba starać się znajdować jakieś plusy w minusach .....dziś jest piękna słoneczna pogoda

Przegląd łąki z przyjemnością obejrzałam -jest przepiękna

ja dziś wyszłam na 2 godzinki -ogarnęłam jedną rabatę ,ale idę do pracy na noc,więc nie będę dziś szarżować , bo nie wiem co mnie czeka .....
za to od jutra tydzień wolnego -mam nadzieję ,że pogoda mi dopisze i chociaż największy bałagan ogarnę

Buziaki
Gruszka_na_w... 13:21, 13 lut 2022

Staram się, ale ostatnio coraz częściej z trudem mi to przychodzi, gdy co chwila kłody pod nogi... a tych dobrych zdarzeń tak niewiele. Za długo to już trwa, od trzech lat ciągle pod górę na wielu płaszczyznach życia....wiem inni mają gorzej, trudniej, ale wcale nie jest nam przez to lżej

I słusznie, bo nieszczęścia innych nie powinny nam poprawiać nastroju.
Sywia, może popracujcie nad odpuszczeniem pewnych tematów.
W życiu rzadko układa się wszystko po naszej myśli. Jesteście perfekcyjnymi pracusiami, ale czasem trzeba dać sobie pozwolenie na niepowodzenia.
Może teraz warto odpuścić sprawy ogrodowe, a skupić się tylko na remoncie domu.
Wiem, że to trudne, ale dla Waszego zdrowia i samopoczucia z pewnością korzystniejsze.
Praca zawodowa, pielęgnacja ogrodu, remont plus ogarnięcie codziennego życia to być może za dużo do udźwignięcia. Przegadajcie to sobie, dla własnego dobra.
Życzę przede wszystkim zdrowia, bo bez niego ani rusz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Monia81 18:25, 13 lut 2022

Łąka cudnie się prezentowała w tamtym roku brzozy z narcyzami, bomba Jest czasami niestety tak, że za dużo się nawarstwia ze wszystkich dziedzin naszego życia i dostajemy ostro po tyłku... ale trzeba wstać i się nie poddawać. Może tak jak pisze Hania warto odpuścić przynajmniej na chwilę, żeby się spokojnie pozbierać... buziaki