Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

sarenka 11:58, 13 lut 2022

Wiola, wycięłam dziś te trzcinniki, rabatę teraz jest ładnie doświetlona. Akurat na tej rabacie są rośliny wcześnie startujące więc teraz mogą już się zielenić jeszcze tylko resztę przywrotnikow muszę odświeżyć
Wiaan 12:00, 13 lut 2022

Dziękuję za namiary na nożyce, mam uboższą wersję z L... ale małych traw nimi nie cięłam, muszę sprawdzić czy dadzą radę.
Wiolka5_7 12:00, 13 lut 2022

Iwona100 napisał(a)
Wiola ,jakie nożyce kupiłaś?
Ja wczoraj miałam smutny dzień ,bo niestety musiałam uśpić moją psinę . Dzisiaj też mi jest ciężko.

Priv
Iwonko współczuję Ci straty Twojej psiny
Wiolka5_7 12:03, 13 lut 2022

sarenka napisał(a)
Wiola, wycięłam dziś te trzcinniki, rabatę teraz jest ładnie doświetlona. Akurat na tej rabacie są rośliny wcześnie startujące więc teraz mogą już się zielenić jeszcze tylko resztę przywrotnikow muszę odświeżyć

Fajnie pewnie za chwilę ruszą ,bo ocieplenie zapowiadają
Ja jestem jeszcze w lesie,ale nadrobię w tyg.bo ciepeło będzie
Wiolka5_7 12:04, 13 lut 2022

Wiaan napisał(a)
Dziękuję za namiary na nożyce, mam uboższą wersję z L... ale małych traw nimi nie cięłam, muszę sprawdzić czy dadzą radę.

Proszę
Na pewno dadzą radę
Magleska 12:23, 13 lut 2022

Wiola
wyczytałam ,że zakupiłaś już nowe nożyce i zadowolona jesteś to najważniejsze

ja mam te małe z Gar.. i z Bos...-i w pierwszym sezonie były super jedne i drugie ,a teraz to już lipa -stępiły się i ładowanie nie trzyma
nie wiem ,czy ich nie wykończyłam przycinaniem brzegów trawnika ....

zastanawiam się nad tymi małymi ST......one mają przynajmniej łatwiejsze wymienne akumulatory ..ciekawe tylko ,czy je można naostrzyć w razie czego ,......a może nie będą się tępić ...oby służyły jak najdłużej ..

..mam duże żywopłotowe i te są świetne

ścinałaś tą dłuższą nasadką ,czy tą krótką ?
Kokesz 15:10, 13 lut 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Miałam dziś nie pracować w ogrodzie,bo w nocy było pełno śniegu,ale słońce rozpuściło śnieg na niektórych rabatach, więc mogłam wypróbować nowego pomocnika
Jestem mega zadowolona,dłużej sprzątałam źdźbła po zimie niż cięlam

Seslerie tnę nisko jak widać

Też dziś pociachałam seslerie muszę dociąć bo za wysokie zostawiłam.
Cięłam zwykłymi nożyczkami i teraz jak zobaczyłam twojego pomocnika to mi się przypomniało, że eM podobne nożyce kupił jesienią
Skleroza nie boli
Wiolka5_7 17:07, 13 lut 2022

Magleska napisał(a)
Wiola
wyczytałam ,że zakupiłaś już nowe nożyce i zadowolona jesteś to najważniejsze

ja mam te małe z Gar.. i z Bos...-i w pierwszym sezonie były super jedne i drugie ,a teraz to już lipa -stępiły się i ładowanie nie trzyma
nie wiem ,czy ich nie wykończyłam przycinaniem brzegów trawnika ....

zastanawiam się nad tymi małymi ST......one mają przynajmniej łatwiejsze wymienne akumulatory ..ciekawe tylko ,czy je można naostrzyć w razie czego ,......a może nie będą się tępić ...oby służyły jak najdłużej ..

..mam duże żywopłotowe i te są świetne

ścinałaś tą dłuższą nasadką ,czy tą krótką ?

Tak zakupiłam Madziu i jestem bardzo zadowolona
Z tego co czytałam to można je ostrzyć, więc nie będzie problemu jak się stępią. Mam serwis na miejscu w sklepie w którym kupowałam myślę, że posłużą mi bo w sumie najwięcej będę ich używać na wiosnę a potem to już sporadycznie

Tak duże żywopłotowe są świetne

Ścinałam tą krótką nasadką, nie próbowałam tą dłuższą jeszcze
Wiolka5_7 17:10, 13 lut 2022

Kokesz napisał(a)

Też dziś pociachałam seslerie muszę dociąć bo za wysokie zostawiłam.
Cięłam zwykłymi nożyczkami i teraz jak zobaczyłam twojego pomocnika to mi się przypomniało, że eM podobne nożyce kupił jesienią
Skleroza nie boli

Ja seslerię tnę nisko i jak widać nie szkodzi im to
Podziwiam za cięcie nożyczkami, bo ja to bym miała zaraz odciski
Jeśli masz jeszcze trawki jakieś do cięcia to Ci się przydadzą
nicol21 17:32, 13 lut 2022

Nie ma jak to wyczekiwanie kiedy w koncu można wyskoczyć do ogrodu i troche popracować, nie?! Super, że jesteś zadowolona z zakupu. Myślisz, że dadzą radę grubszym trawom?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies