Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Rododendronowy ogród II. 14:16, 24 lip 2014

Do góry
Bogdziu współczuje gradu, u mnie wczoraj zerwał się w chwile tak mocny wiatr, że nawet złamał podwiązane lilie, ale na szczęście nie całkowicie i tylko kilka.

Nad nowymi odmianami liliowców już myśle od dawna w tym roku kilka pozapylałem, ale zbiore nasiona i nie wiem gdzie później mam je wysiać bo miejsca mi brakuje na takie eksperymenty. Wysiewanie w styczniu/lutym przyśpiesza oczekiwanie na pierwsze kwitnienie, ale w domu całkowicei nie mam gdzie wysiać, najwyżej wrzuce w rabaty lub oddam nasionka w dobre ręce
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:18, 23 lip 2014

Do góry
Gabi musisz koniecznie częściej wybierać się na 'przeszpiegi' Jak takiego ogrodu nie pokazywać... oczywiście rozumiem brak czasu, ale raz w miesiącu chociaż pare fotek by się przydało
Wilcza Góra 20:08, 23 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja pozachwycam się wyspą liliowców... nieee takiej to ja nie zmieszcze nigdzie

a połowę takiej ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:02, 23 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Bożenko to jeden z 3 moich 'najcenniejszych' liliowców, na zdjęciach był ładniejszy, ale takiej kolorystyki mimo wszystko szukałem i jestem zadowolony.
Również pozdrawiam

Nie dziwię sie ,jest się czym zachwycac.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:47, 23 lip 2014

Do góry
Tosiu dziękuje, ojj można się sporo u nas dochować, ja to mam garsteczke w porównaniu do znajomych mi osób.

Elu zainteresowanie ogrodem stopniowo maleje wraz z przekwitaniem lili

No naczynia potrafie zmywać i mam długoletne doświadczenie (czyli jedna rzecz do CV z długoletnim doświadczeniem jest ) ale nie przepadam specjalnie

Magdo witam. Dziękuje i zapraszam, nie zaprzecze żurawek mnie sporo... od czterech lat zbieram i troszke przez ten nasadziłem tego na rabatach

Basiu zapraszam z tym sierpniem to jeszcze nic nie mówie bo możliwe, że cały spędzę za granicą, ale jeszcze nie jest to pewna sprawa. Reszta terminów mi odpowiada, a jak nie samochodem to zawsze jest transport z Cz-wy prawie pod mój dom
Rododendronowy ogród II. 09:23, 23 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu lubie jak liliowce robią takie psikusy, zdarza się to dość rzadko i nie ma nic wspólnego z zapyleniem, niektóre odmiany czasami mają zmutowane (zdublowane) pąki kwiatowe, z których wychodzą takie cuda. W zeszłym roku w taki sposób zakwitła mi bardzo falbanista odmiana Gaudy Gaudy, kwiat był ogromny i piękny

Łukasz niech on bedzie zmutowany , fajny jest i musze go posadzic osobno i obserwowac.Ty obserwuj swojego czy powtórzy te kwiaty podwójne , fajnie by było choc i bez tego jest śliczny, ale może wyhodujemy nowe odmiany??????????
Starorzecze na górce 09:15, 23 lip 2014

Do góry
Ktoś w tej rodzinie musi się pasjonować fotografią i to na profesjonalnie, bo zdjęcia mnie zachwycają chociaż to i tak za słabe słowo
Wilcza Góra 09:10, 23 lip 2014

Do góry
Ja pozachwycam się wyspą liliowców... nieee takiej to ja nie zmieszcze nigdzie
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 09:08, 23 lip 2014

Do góry
Ochy i achy nie są na wyrost...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:13, 23 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Basiu ja to się zastanawiam dlaczego nie przyjedziesz zobaczyć na żywo... fakt szczyt kwitnienia już za nami, ale kiedyś przy okazji zapraszam

Teraz gorący miałam okres - wnuki pod opieką, ale na pewno z zaproszenia skorzystam, może w końcu sierpnia, albo we wrześniu? Tylko eMa muszę 'omotać'
U Ciebie, bez względu na termin - poza zimą oczywiście - zawsze będzie co podziwiać
Moja codzienność - ogród Oli 23:19, 22 lip 2014

Do góry
Piccolino mam i ja ohh ta Mała Mi, kusicielka
Przydałby mi się taki Rzeszowski Pan Bylinowy, ale nie narzekam na swoją szkółke bylinową bo jest kilkakrotnie większa tylko tych najzwyklejszych bylin brakuje.

Gabrysiu nie wiem, z której części górnego ślaska jesteś, ale ja jeżdze sobie po jeżówki za 10-12zł i gdzieś 50 odmian do wyboru

Moja bajka 23:19, 22 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No zakupy bardzo ładne Ciekaw jestem w jakiej cenie był Ice Dance, ja dzisiaj chciałem kupić ale 15zł za identyczną wielkość była przesadą przy potrzebnej mi ilości
Fasolki to ja nie lubie, ale tą pierwszą miche wszamałbym w pośpiechu

Łukaszek Ice Dance kosztowała 10zł. No to wpadaj na borówki i poziomki .
Moja bajka 23:10, 22 lip 2014

Do góry
No zakupy bardzo ładne Ciekaw jestem w jakiej cenie był Ice Dance, ja dzisiaj chciałem kupić ale 15zł za identyczną wielkość była przesadą przy potrzebnej mi ilości
Fasolki to ja nie lubie, ale tą pierwszą miche wszamałbym w pośpiechu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:12, 22 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Aniu może to źle zabrzmi, że się wychwałam, ale w tym mój największy problem, zbyt częśto pokazywałem, że potrafie i nowe wyzwania mi nie straszne, teraz jestem notorycznie wykorzystywany.

Ha to nie brzmi źle - to brzmi prawdziwie Więc się Luki ratuj póki pora - powiem Ci z perspektywy kilkuuuuuuuu -nastu (albo więcej) lat więcej, że trochę zdrowego egoizmu jest bardzo pożyteczne w życiu... i asertywności Może w młodości jak jeszcze mamy chęć i siły to tego nie odczuwamy ale potem... To tak okołoogrodowo
Pozdrówka Luki
Ogród Tosi 11:04, 22 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Tosiu ogród pięknie rośnie, fajnie móc zobaczyć różnice.
Wyczytałem, że walczysz z chęcią na jeżówki jak tak patrze na zdjęcia to moim zdaniem idealne dla nich miejsce jest w Zebrinusach, jeżówki w trawach pięknie wyglądają... może jakieś różowe , ale żeby nie było, że ja ten zły kusiciel

Łukasz nie jesteś złym kusicielem jak znalazłeś dla nich miejsce to jesteś dobrym kusicielem
Nawet mi się podoba to miejsce
Ogród Tosi 08:26, 22 lip 2014

Do góry
chłopak dobrze mówi! ja też jestem zachwycona jeżówkami w trawach

Luki napisał(a)
Wyczytałem, że walczysz z chęcią na jeżówki jak tak patrze na zdjęcia to moim zdaniem idealne dla nich miejsce jest w Zebrinusach, jeżówki w trawach pięknie wyglądają... może jakieś różowe , ale żeby nie było, że ja ten zły kusiciel
Rododendronowy ogród II. 08:21, 22 lip 2014

Do góry
Bogdziu lubie jak liliowce robią takie psikusy, zdarza się to dość rzadko i nie ma nic wspólnego z zapyleniem, niektóre odmiany czasami mają zmutowane (zdublowane) pąki kwiatowe, z których wychodzą takie cuda. W zeszłym roku w taki sposób zakwitła mi bardzo falbanista odmiana Gaudy Gaudy, kwiat był ogromny i piękny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:16, 22 lip 2014

Do góry
Basiu ja to się zastanawiam dlaczego nie przyjedziesz zobaczyć na żywo... fakt szczyt kwitnienia już za nami, ale kiedyś przy okazji zapraszam
Ogród Tosi 08:12, 22 lip 2014

Do góry
Moja działka. 22:11, 21 lip 2014

Do góry
Chwastów nie widze za to mase pięknych kwiatów .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies