W mocnym deszczu zmarnowany wybrałem się w ostatnie miejsce z zamiarem kupienia ładnych hortensji.
Udało się i to aż bardzo bardzo

a wczoraj chciałem zdesperowany kupić ponad połowe mniejsze za wyższą cene. Mogłem w sumie 4 zabrać.
Tutaj taka zajawka miejsca gdzie będą rosły z Rh trawami i żurawkami... możliwe, że na początek rabaty wskoczą moje przeklęte miniaturowe iglaki, wsadziłbym 3 o żółto przebarwionych igłach, a dzięki temu rabata z mini iglaczkami poszłą by w zapomnienie, co cieszyło by mnie ogromnie.
Jak ktoś widzi węża ogrodowego to właśnie linia rabaty ('wonsz' ogrodowy jako wyznaczanie rabat rządzi

)
Cała rabata będzie miała 20 metrów jednak ta szeroka część połowe z tego. Najlepsze były negocjacje pomniejszania trawnika... wyznaczyłem rabat dużo większą niż na zdjęciu co spotkało się z ogromnym sprzeciwem z wielkim bólem pomniejszyłem rabate do planowanych wymiarów... wszysycy zadowoloeni

Gdybym od razu wyznaczył docelowy wymiar też musiał bym pomniejszyć na moją niekorzyść
Teraz trzeba jechać po granit i wyrywać trawnik... troszke pracy będzie, a muszę się z tym bardzo dość szybko uporać.