Dorotko Dziękuję Kochana
astry już niestety przekwitły ,zaczynam od jutra wycinkę
jak narazie uporządkowałam warzywnik ....mam zamówiony obornik przekompostowany -tylko nie wiem ,czy mam go dawać na wierzch skrzyń ,czy jednak trochę przekopać z ziemią ....
Buziaki
Tarcia jeszcze 2 m-ce w starej pracy jestem .....a na wypowiedzeniu się pracuje hmmm ....tak sobie
ale dam radę -trzeba iść do przodu ....jak będzie zle ,to będę szukać dalej
ostatnie fotki przed wycinkami -chcę sobie troszkę umniejszyć prac na wiosnę i zamierzam dużo bylin powycinać -red barony też zamierzam ściąć ,bo już zaczynają być brzydkie i chyba pościnam rozplenice na skarpie ,ale tak pod koniec listopada ...sieją mi się okrutnie ,a już ścinałam kiedyś jesienią i przeżyły
ps.
Boską masz tą nową działkę
cieszę się ,że Ci się u mnie podoba -po cichutku pozaglądałam do Ciebie i jesienią bardziej się zapoznam też masz pięknie
Cisy to hicksii -mam je 4 lata -sadzone co 50 cm
te przy klonach przycinam co roku na krótko i jak narazie są ładne -pomimo ,że nie jest to odmiana na niskie żywopłotki
Elu
przepraszam ,że dopiero teraz odpisuję .....ale ten czas wolny jakoś mi za szybko umyka
u nas też już drzewa w większości bez liści ....pocykałam mnóstwo fotek ,bo od jutra zaczynam wycinki na rabatach -przede wszystkim będę wycinać brzydkie byliny -mam tego tak dużo ,że wolę sobie troszkę umniejszyć pracy na wiosnę
Basiu moją też jeszcze można ,ale przez 6 lat tego nie zrobiłam ,to teraz już się boję -wiem ,że to prosty zabieg .....ale i tak się boję -na szczęście ten jej stan trwa krótko -tym razem nawet obyło się bez kropelek -jak jestem z nią często na ogrodzie ,to szybko zapomina o matkowaniu
Dziś się złachałam. Ale połowa truskawek posadzona. Tzn połowa miejsca na truskawki obsadzona. Bo sadzonek mam na trzy razy tyle chyba. Ale nie zrobię połowy warzywnika w samych truskawkach Za rok będę miała jeszcze trochę miejsca dla nich, to dosadzę.
jak nie zaponę to zrobię, jest ogromny i za ogromny. Chyba go nawet teraz przytniemy. Zdominował cała okolicę. Niestety ma mączniaka i się ładnie nie wybarwił Ale postaram sie nie zapomnieć.
Memory jest boski u mnie też nie wszystkie trawy zakwitły, ale ja w tym roku zaniedbałam ogród. Wszystko dostawało tylko pić, nic do jedzenia w pewnym momencie nawet trawnik do kolan wybujał