Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:37, 02 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie? to lilie azjatyckiea tu horti You & Mee

Już. Twoja kwitnie? Moja dopiero startuje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:31, 02 lip 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Oczko bardzo mi się podoba i oczywiście kompozycja na tarasie cudo.

Wiele się nad nim nie dzieje, tylko lilie, ale rybek nie widać

Jak miałam rybki, to nie było lilijek
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 02 lip 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)
Ania ja za Tobą nie nadążam - nie ma chyba drugiego tak pędzącego wątku...liliowce cudnej urody, szkoda że na spotkaniu w większości w pączkach były...ale za to rybki pięknie wyszkoliłaś

Ja nie nadążam u siebie, wiec u Was mnie nie ma ...
Rybki szkoli M Szkoda, że siebie tak nie wytresował I on je karmi.. tu na szczęście zakupy czyli karmienie robi M.

Zapraszam na lilie i liliowce... masz blisko, wpadaj kiedy chesz, nawjwyżej będzie troche bałaganiarsko... ale to mi nei przeszkadza... a Tobie nie wiem

Szałwia niestety do golenia

Przywrotniki ogolone wczoraj... bo leżały jak głupie... a M nie wiadomo kiedy będzie.. bo Anecie nei odpowiedziałam.. wiec niech będzie naturalnie, czyli czasami gdzieś brzydko..

Obcięta do zera w połowie maja kocimiętka odrosła.. i wygląda juz tak.. i zaczyna kwitnąć.. czyli od ścięcia do zera... kwitnienie jest po ok. 1,5 miesiąca

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 02 lip 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Ja też pospacerowałam sobie tak,zeby mnie nie było widać )))))
Aniu dałabyś rybkom jeść w końcu ))))
Wczoraj karmiłam kabanosami dwa dzikie,małe kotki jak mi jeden palca złapał.Przypomniał mi ,że dzikie jest,dzikie ...

Dziękuję za śliczne lilie.
Kiedyś się pokażę Aniu,zadzwonię i chętnie uściskam
Tulę mocno.
martek

Na szczęście ryby moje zębów nie mają... wiec jest tylko cmok w rączki i wylizanie paluszków

Teraz liliowce miniaturowe... oczywiście nei wszystkie odmiany, tylko te co zaczynają.. i nie Stella, bo ona już od dawna.

I takie.. wielkie jeszcze w pąkach..

i szczegóły kępy, a raczej kępiszcza

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 02 lip 2014

Do góry
Aniu znam to rozczarowanie gdy czeka się na daną odmiane... kilka dni temu miał zakwitnąć Romanian Rendevous, a rozbiło się ogromne żółte coś, ale zadowolony z niego jestem bo kwiaty ma wielkie. Ja zanm jedną odmiane do której mam dostęp, a ma być również fioletowa z zielonym okiem Applique i nie jest to też droga odmiana. Jednak bardziej przemawia do mnie Rose F. Kennedy... muszę dopytać ile mój Pan liliowcowy sobie za niego życzy
To jak już wstawiasz zdjęcia to poprosze o jeszcze jedną lilie lub liliowczyka
Na poczte jeszcze nie dotarłem bo nadal uziemiony jestem
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:50, 02 lip 2014

Do góry
Ja też pospacerowałam sobie tak,zeby mnie nie było widać )))))
Aniu dałabyś rybkom jeść w końcu ))))
Wczoraj karmiłam kabanosami dwa dzikie,małe kotki jak mi jeden palca złapał.Przypomniał mi ,że dzikie jest,dzikie ...

Dziękuję za śliczne lilie.
Kiedyś się pokażę Aniu,zadzwonię i chętnie uściskam
Tulę mocno.
martek
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:50, 02 lip 2014

Do góry
abiko napisał(a)
Ania.. twoje lilie są przepiękne, po prostu powalają.. serio.

Oj dawno sie nigdzie nie spotkałyśmy na wątkach..
Dziękuję za pochwałę.. lilie i liliowce lubię.. chociaż może do róż im daleko... i chyba bardziej je wolę.. bo nie kłują Nie chorują.. i do siebie pasują

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 02 lip 2014

Do góry
Aniu, tez mam lilie giganta, w tej chwili ma 2 metry, kwiaty szykuja sie do pekniecia Tylko nie wiem skad go mam...co za licho wsadzilo mi to do ogrodu
Kolorowe Rabaty Martek 21:12, 02 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
To ja też dorzucę białe... cmokm Martek I zawsze zapraszam W busik i walisz do mnie jak w dm

Spotkanko było grupy podkarpackiej i rewanż dla tych u któych ja sie gościłam.. musiałam ograniczyć liczbę gości, ale w duchu wspominałam pierwszą ekipę.. Pierwsze spotkane było lepsze, może dlatego że był cały dzień, a tu ledwo zdążyłam przywitać gości już musiałam ich pożegnać.. bez sensu to było.

Aniu dziękuję .

Podglądam Twoje piękności co jakiś czas,jest jak w raju.
Kochana nawet jakbyś zaprosiła całe ogrodowisko to ja tu miałam sporo do zrobienia i poprostu bym nie dała rady pojechać.
W lipcu będzie spotkanie bardzo blisko mnie to postaram się być,może ktoś ze starej gwardii przyjedzie ...?
Chętnie Cię odwiedzę jeśli tylko dam radę.Wcześniej grzecznie zapytam bo wiem,że jesteś zapracowana Kobieta
Śliczne lilie -dziękuję An
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:11, 02 lip 2014

Do góry
Ania.. twoje lilie są przepiękne, po prostu powalają.. serio.
Kondziowy ogrod cz II 21:01, 02 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
mi sie wszystko podoba jeszcze troche przeróbek trzeba w tej głównej części bo roza która miała być lawendowa jest różowa Lilie które miały być białe sa różowe i tak dalej i tak dalej moge wymieniać zaznaczam sznurkami co do wymiany

Skąd my to znamy Cały czas trzeba coś przerabiać i ulepszać I właśnie to jest najlepsze w ogrodnictwie Dążenie do ideału który jest nieuchwytny w naszym mniemaniu

Dzisiaj polało w Krakowie a ja dopiero wczoraj umyłem samochód

Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:54, 02 lip 2014

Do góry
Agata - ja też lałam nawóz do hortek i było jedno wielkie G. A jak nawóz to zaczęły sie zmieniać... działa..

A teraz wracam zmniejszać i wybierać foty..

Mam takie lilie.... HGW co za odmiana.. takie śmieszne.. jak chore..

Lady Alice zaplątana w powojnika, co sie połamał na pół..

I pokazywany Pieton..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:44, 02 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Bajeczne odbicie
Piekne fotki Aganiu, widać jaka wrażliwa dusza z Ciebie
Lilie i liliowce masz przepiękne, nawet muszki nie ujmą im uroku.
Bylinówka wspaniała - bogata, kolorowa i harmonijna!
Łopata do kancików rewela, powolutku wkleje fotki co z nią porobiłam I dzięki że dałaś namiary Kasi bo ja skasowałam sobie stronkę.
I jeszcze ten widok z tarasu... I po co wyjeżdżać, jak ma się takie widoki
Kolorowy Ogród Geni 16:53, 02 lip 2014

Do góry
Dzięki Magdo

Dnuto lilie Lankon mam od zeszłego roku dobrze przezimowała no i z jednej cebulki mam teraz pięć lilii

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:26, 02 lip 2014

Do góry
Piekne masz liliowce i lilie i kolor róż boski, u mnie budleja w pąkach jeszcze, duzo wczesniej u Ciebie wszystko kwitnie. Ta rabata z trawkami pod sosnami chyba to tam co masz posadzone? Hosty to sa czy cos innego? A nie masz problemu z brakiem deszczu w tym miejscu? Bo u siebie tez tak zrobilam i ciagle tam sucho jest ale rozplenice dają rade. Pozdrawiam serdecznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:21, 02 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
W oczekiwaniu na Astrid Grafin von Hardenberg
Hi hi nigdy tak nie czekałam na rozkwit pączka. Wielkie dzięki Robaczku

No proszę wybrałyśmy podobnie, u mnie zobaczysz
te żółte lilie sliczne, nie kadruj, idealnie do fioletu budlei pasują, których mam też 7, jak ty, ale inne odmiany, strzeliste, bardzo ciemny fiolet, prawie czarne, jaśniejszy i białe, zaraz też pokaz
jutro ruszam do Kwiatonu na łowy, jakby co zadzwonię i mms ci puszczę z ceną i wyglądem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:36, 02 lip 2014

Do góry
Bogdzia....nie przesadzajfot dużo, ale tak ciut dyscypliny jest
pozdrawiam i lilia, która się Tobie podobała, to chyba z Martagonów
układałam rabaty wg koncepcji, dołem liliowce, wyżej lilie, ale nie przewidziałam, że tak wybuja i znowu modyfikuję, chcę ciut elegancji, a stale wychodzi pociochrane....jak moja fryzura, hi, hi
pozdrawiam

Marzenko.....nieustannie podziwiam Twoją ,,krzepę'

chyba podobne róże z nowych mamy, u mnie jest ....i czekam jak się rozwinie, po dzisiejszym rannym poranku robi się ciepło, chyba wszystko odżyje
Zapach ziemi 12:25, 02 lip 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Pierwsze lilie zakwitły

Pierwsze ale jakie piękne
Kolorowy Ogród Geni 11:44, 02 lip 2014

Do góry
eugenia_stefanska napisał(a)

no i kawka na trasie

wieczorem będą liliowce

Lilia Lankon cudna ale ostrozki sa wyjatkowej urody u Ciebie Czy masz dluzej ta lilie u siebie? Masz z nia jakis problem? Bo jest wyjatkowo piekna Pozdrawiam serdecznie
Kondziowy ogrod cz II 09:41, 02 lip 2014

Do góry
Monic napisał(a)
Konrad, ale u Ciebie ładnie - wejscie do warzywniaka super - w moim guście, jak wiesz
Różanka ładnie wygląda z ta lawendowa obwódką
mi sie wszystko podoba jeszcze troche przeróbek trzeba w tej głównej części bo roza która miała być lawendowa jest różowa Lilie które miały być białe sa różowe i tak dalej i tak dalej moge wymieniać zaznaczam sznurkami co do wymiany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies