Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:15, 06 lip 2014

Do góry
Lilie dają czadu

W ogródku Iwony 12:53, 06 lip 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Piękny zadbany ogród! Hortensja powala kolorem - to taka odmiana, czy zależy od domieszek przy podlewaniu (gdzieś tak słyszałam?)
Liliowce - spora grupa - to Twoje ulubione kwiaty ? Masz go w wizytówce.

W tym roku nie podlewam jej w celu zmiany koloru tylko zwykłym nawozem. To jest jej naturalny kolor. Można ją podlać nawozem "niebieska hortensja" to wtedy zmieni kolor, kiedyś robiłam eksperyment i fajnie to wyglądało. Lilie i liliowce lubię, chciałabym miec ich więcej ale jestem ograniczona brakiem miejsca.
Liliowo i kolorowo:) 12:06, 06 lip 2014

Do góry
Dana ---obejrzałam ze spotkania zdjątka same piękne KWIATUSZKI OGRODOWISKOWE ---fajnie że się spotkałyście to są fajne chwile .Moje lilie to nic ale Twoje same cuda .Czy Ty też sadzasz w koszyczkach bo na przyszły rok tak zrobię bo najpiękniejsz zżarły mi nornice chyba były słodze :Miłej niedzieli
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:18, 06 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

ooo, chyba poznaję Regale - lilia trąbkowa, mam i też w tym samym stadium, zdjęcie dałam
Trąbkowe są niezwykle wdzięczne co do wyglądu, kojarzą mi się z czystą niewinnoscią (zresztą generalnie lilie ją symbolizują, dlatego na obrazach zwiastowania czesto wystepowały: u Vasariego, Boticceliego, Leonarda, van Eycka, Baroccia...)

moja ma tylko jeden kwiat

Masz rację częśto występuje w tematyce religijnej ale też lilia św.Józefa też często była malowanamoja ma też jeden kwiat mam ich kilka
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:35, 06 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wszystko przeczytałam, też się dzisiaj umordowałam, niby nic wielkiego nie zrobiłam a masakra jakaś...

Zastanawiam sie czy odgruzować najpierw dom, czy posprzątać to co ponarozwalałam w ogrodzie.. ale chyba zacznę od śniadania... dziś będzie letni dzień... temperatura mknie w tempie błyskawicznym do góry...
Wykopałam w wrzosów frostet, obcięłam jej włosy.. i poszła pod tojeść, a we wrzosy posadziłam moje siewki traw... są mniejsze i nie leża na wrzosach.... niby też nic, al roboty sporo..

A tak wogle to połowa rabaty do przekopania... jednak tak nie będzie.... to co buja za wysoko dostanie sam piach.. i nich siedzi skarlała... nawet firletka wyższa ode mnie.... to jakaś masakra... mutanty na sterydach.

Żółte lilie należą do wysokich.... a firletka je zagłuszyła... kosmos jakiś..

I połączenie firletki z perowskią.. lubię je...

Złocień wielki Brodway

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:58, 06 lip 2014

Do góry
Piekna masz ta lilie) No i owoce pychotka Pozdrawiam
Ogród z łezką 08:55, 06 lip 2014

Do góry
Kasieńko- witam się po wagarach.

Widzę, że Juleńka za tydzień- uściskaj Ją ode mnie. Lilie masz piękne i choć Wiesz, że ja nie za bardzo z nimi, to u kogoś i owszem

My szykujemy się na imprezę za tydzień, to i pracy więcej, bo ogród w każdym kątku wymaga pracy. Ale to tak jest, że jak młody ogród, to co chwilę trzeba plewić- kiedy w końcu mi to zarośnie? bo teraz tylko wiecznie na kolanach czas spędzam.

Wymyśliliśmy sobie altankę w ogrodzie i realizacja trwa
Na razie mamy podłogę z kostki zrobioną, a na sobotę ma być gotowe- trzeba zakasać rękawy.

Buziaczki
Kondziowy ogrod cz II 08:21, 06 lip 2014

Do góry
trójsklepka kwitnie

tu też hortensje w pąkach

różanka miała być żółta a znalazły się lilie rózowe ale nie wygląda źle

i kwiotki

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:13, 06 lip 2014

Do góry
Róże...

zaznaczam te do wydania na jesień...i do przesunięcia, bo z przodu rabaty mam wielkie, a w środku niskie.. hm. No i będzie miejsce na nowe, bo nie wszystkie mnie zachwycają

Lilie zjadły mi robale w tym roku... z kilkunastu sztuk zakwitła jedna :/

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:11, 06 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

...

ooo, chyba poznaję Regale - lilia trąbkowa, mam i też w tym samym stadium, zdjęcie dałam
Trąbkowe są niezwykle wdzięczne co do wyglądu, kojarzą mi się z czystą niewinnoscią (zresztą generalnie lilie ją symbolizują, dlatego na obrazach zwiastowania czesto wystepowały: u Vasariego, Boticceliego, Leonarda, van Eycka, Baroccia...)

moja ma tylko jeden kwiat
W ogródku Iwony 06:36, 06 lip 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Po dwutygodniowej przerwie trochę aktualności.
Liliowce i lilie.

Sliczności pokazujesz
Piękne widoczki
POzdrawiam niedzielnie
Rododendronowy ogród II. 23:42, 05 lip 2014

Do góry
Zawsze fascynowały mnie lilie wodne, są takie czarodziejskie. Liliowce cudowne!
Starorzecze na górce 23:36, 05 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

kup sobie koszyczki

ja sadze tak zeby bylo widac brzeg, wiec latwo znalezc potem koszyk i bez problemu sie wykopie i nic nie zniszczy

sadzilam po kilka cebul w jednym wiekszym

lilie i mieczyki tak wkopałam, i jeszcze coś tam jeszcze

mieczykom szkodzi, do tulipanów też zastosuję w przyszłym sezonie
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:21, 05 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, a co jeszcze nie kwitlo ?

O jeszcze sporo, ale np. dalie będę miała słabe, bo dzikie kocury mi połamały a część pożarta przez robactwo przełażące z chwastowiska sąsiadki tam maja dom a do mnie na obiadek ale zakwita już maleńka Ania mam ją w donicy

jeszcze nie wszystkie powojniki kwitną, wczoraj zaczął Alba Luxurians a dzisiaj Avant garden
lilie, liliowce, róże, horti
dzisiaj zakwitła Papageno

wczoraj Avalon
Liliowo i kolorowo:) 22:59, 05 lip 2014

Do góry
Lilie i liliowce, to lubię. Kolorowo i pachnąco
W ogródku Iwony 22:56, 05 lip 2014

Do góry
Po dwutygodniowej przerwie trochę aktualności.
Liliowce i lilie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 05 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

cudne te liliowce , lilie... i w ogóle w każdym kąciku masz cudnie żabcia na szybie faktycznie jak nieziemska
ty ciągle w biegu jak na avatarku nie odpisuj, nie zaglądaj ...u mnie nuda zostawiam tylko ślad, że wszystko czytam i oglądam

Zajrzałam.. na tę nudę Faktycznie same nudne róże i takie tam

Rozwary zaczynają Na skalniau tak sie rozgościły, że wszytko zagłuszyły.. muszę zrobić z nimi porządek, ale skalniak zostawiam na przyszły sezon..Te na rabacie.. pozbierane do kupy... Wysokie jeszcze w pakach, a niskei pokazały kolor.

Liliowo i kolorowo:) 22:00, 05 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Będąc w gościach u Dzidki, tez taką dostałam i się z niej cieszę
lilie w deszczu..piękny widok Danusiu

Dostałam jeszcze rózowe sadzonki i czekam az beda miały pączki by nacieszyc sie ich kwiatkami Dzis zrobiłam lilie w słoncu zaraz dam zdjecia Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:56, 05 lip 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
O Mamo ! Jakie lilie . Co ty im Danusiu dajesz do jedzenia ?

Agnieszko niestety w tym roku mam bardzo mało lilii ale te co kwitną to bardzo ciesza oko i juz nawet jedna zakwitła z tych co pieknie pachnie. Mam tyły okropne ale napisze na pr. Pozdrawiam serdecznie
Rododendronowy ogród II. 20:42, 05 lip 2014

Do góry
i lilie wodne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies