Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agatanowa 08:58, 08 lip 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu sprawdziłam, zdjęcie zrobione o 15.14 i 29 sek. a może znasz tego ptaka dłuższy czas go obserwuję przylatuje do mnie i nie wiem co on za jeden, tylko ze zdjęciem z bliska u mnie gorzej jest wielkości kuropatwy

a ja tu ufo zobaczyłam
Pszczelarnia 08:59, 08 lip 2014

Dzwonki śliczne. Miłego dnia i tygodnia.
monteverde 11:41, 08 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

i nowo kupione dzwonki

Miłego dnia wszystkim życze.

Lilie jakbym na swoje patrzyła oprócz tej na 4 zdjęciu, a dzwonek to Prichards jest bardzo wdzięcznymiłego dnia
monteverde 11:42, 08 lip 2014

agatanowa napisał(a)

a ja tu ufo zobaczyłam

dobre, to jakiś ptak przelatywał
gierczusia 16:30, 08 lip 2014

monteverde napisał(a)

dobre, to jakiś ptak przelatywał

Padłam ze śmiechu z tego UFO .. A to a wilga ???.. Czy jeszcze jakiś inny gość ??
EPODLAS 18:21, 08 lip 2014

Wszystkim podobają się te nowe dzwonki, mnie też. Nigdy takich nie widziałam. A lilie, to przecież liliowa kolekcja. Pozdrawiam z upalnego Włocławka.
MagdalenaK8 19:06, 08 lip 2014

Bogdziu lilie i dzwonki piękne...
Pozdrawiam
Bogdzia 20:45, 08 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, lilie u Ciebie pięknie kwitną. Bardzo ciekawe te dzwonki, czy wiesz może, co to za odmiana? Pozdrówka

Dzwonki też bardzo mi się podobają nazywają sie PRICHARD'S VARIETY. Na razie mam ich mało bo kupiłam 3szt ale dwie z nich to były pojedyncze gałązki. Pozdrawiam Agnieszko.
ewsyg 20:47, 08 lip 2014

Prześliczny dzwoneczek, taki delikatniusi
Bogdzia 20:51, 08 lip 2014

Mariusz napisał(a)

Nie, nie na długo, na chwileczkę , tylko troszkę nowych spraw i nagłych konsultacji.
Jeśli żółkną Ci liście i nie dzieje się to masowo, to jest to naturalne i nie ma powodów do obaw. Cieszy mnie widok tak zdrowych lilii wodnych, tym bardziej, że od dłuższego czasu zmagam się z szarynką grzybieniówką i wiem co ona znaczy. Mówiąc prosto, osłabia lilie przez co łatwo zapadają na choroby grzybowe. Przyznam, że w środowisku wodnym jest to trudny przeciwnik, w zasadzie można wygrać bitwę, ale nigdy wojnę, szczególnie jeśli dotyczy to dużej powierzchni, czyli takiej jak u mnie tj. łącznie ponad O,5 ha.
Myślę o założeniu tematu o chorobach roślin wodnych, pewnie niejedna osoba ma problemy , ale przypuszczam, że wpisy rozmywają się gdzieś w popularnych i obleganych wątkach ogrodowych.
Chromatelka prezentuje się bardzo okazale, zarówno kwiat, jak też jej marmurkowe liście - stara i cudowna odmiana. Uwielbiam odmiany Marliacea, w zasadzie skupiam się na ich kolekcjonowaniu.

Miłego dnia

Mariusz moje lilie chorowaly tylko raz i było to spowodowane spadajacymi kroplami jak podlewałam rośliny za jeziorkiem , od razu były mszyce i szarynka. Od tego czasu nie podlewam roślin za jeziorkiem i lilie przestały chorowac. Tobie tez życze zdrówka.