Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogród z łezką II 10:56, 02 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Piękne hiacynty! Wiosna na całego.
I u mnie już rozkwitają pierwsze cebulowe.

Pozdrawiam Kasiu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:53, 02 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
a wiesz, że patrzyłam na zdjęcia i z nich wynika że cięłam, zatem weekend będzie podporządkowany cięciu bukszpanów

I u mnie będzie cięcie

Pozdrawiam Ana i czekam na nowe fotki królowo cebul
Ogrodowy song 10:50, 02 kwi 2016

Do góry
Elegancka ta inspiracja Ilonki!
Ogród z pergolą 10:48, 02 kwi 2016

Do góry
Hej, hej
Widziałam róże na skarpie i życzę aby jeszcze w tym roku rodzina z zazdrością spoglądała na Twoją różankę Teraz tylko tak dołują, zobaczysz za rok, dwa będą się zachwycać. Ogród nabierze kształtów, rośliny się rozrosną i będzie piknie
Na Łowieckiej 10:43, 02 kwi 2016

Do góry
Przyjemnej, słonecznej soboty!
Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:40, 02 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Właśnie ja też dążę do takiej idealnie prostej ściany i od góry i z boków. Powoli zaczyna to być widoczne. W tym roku jeszcze je podkarmię żeby bardziej wzięły się w garść

Wieczorem muszę obejrzeć na spokojnie Twoje smaragdy
Wszystkie sadziłaś w jednym roku? Ile mają lat?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:32, 02 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ja moje w tamtym roku cięłam pionowo i poziomo. Od pionowego cięcia ładnie się zagęszczają. Też mam plan aby utworzyły prostą ścianę.
Natomiast zastanawiam się nad cięciem poziomym ponieważ elegancko wygląda taki żywopłot w jeden linii ale trochę hamuje wzrost. Z drugiej strony w tamtym roku po takim cięciu ładnie zagęściły się górą. Nie było takich wystających wiechci

Właśnie ja też dążę do takiej idealnie prostej ściany i od góry i z boków. Powoli zaczyna to być widoczne. W tym roku jeszcze je podkarmię żeby bardziej wzięły się w garść
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:30, 02 kwi 2016

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Miałam nie czyścić szmaragdów ale jak zobaczyłam u Ciebie jak im to dobrze robi, to je dzisiaj poskubie, wszystkie może nie padnę.

Poli z kupowaniem rozsad to nie czekaj do połowy maja bo już wtedy nic nie kupisz ja w zeszłym roku czekałam na ziemię do skrzyń z pomidorami i w ostatniej chwili kupowałam "jakieś " koktajlówki bo już było po sezonie. Myślę ze 15- 30 kwietnia jest optymalnie.
Na skrzynie ( bardzo estetyczny) foliowy tunel do przykrywania ma Magda70 polecam.

Ile masz smaragdów??

U nas jest problem z okrywaniem. Może tak się zdarzyć, że mnie przez kilka dni nie będzie w domu a eM wyjeżdza do pracy o takiej godzinie, że jeszcze przymrozki trzymają, dlatego nie mogę brać pod uwagę przykrywania.
Na to wychodzi, że trzeba będzie zaryzykować
A Ty swoje przykrywasz?
Kasiu, będziesz u Stefana za tydzień?
Tu ma być ogród :) 10:23, 02 kwi 2016

Do góry
Przyjdę wieczorem na zdjęcia żywopłotu
Ogródek Iwony II 10:21, 02 kwi 2016

Do góry
Miłego i słonecznego weekendu
Działasz dzisiaj w ogrodzie czy domowo z chłopakami?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:08, 02 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
nigdy i nigdy nic nie im nie bylo.w skrzyniach panuje inny klimat

Jak gdzieś dostanę flance to na próbę kupię kilka sałat
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:07, 02 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Ja na razie tnę swoje tylko od boków w prostej linii bo denerwują mnie te falbanki. Lubię jak tworzą taką prostą ścianę. Zrobiłam to pierwszy raz wiosną zeszłego roku i teraz też chyba tak będę je prowadziła.

Ja moje w tamtym roku cięłam pionowo i poziomo. Od pionowego cięcia ładnie się zagęszczają. Też mam plan aby utworzyły prostą ścianę.
Natomiast zastanawiam się nad cięciem poziomym ponieważ elegancko wygląda taki żywopłot w jeden linii ale trochę hamuje wzrost. Z drugiej strony w tamtym roku po takim cięciu ładnie zagęściły się górą. Nie było takich wystających wiechci
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:03, 02 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Też mam ten siarczan granulowany... Rozpuszczę go. Pod co go lejecie?
Myślałam o bukszpanach... Pod co jeszcze?

Siarczan potasu dziewczyny ( MAdżenka i Ana) stosują przeciw brązowieniu bukszpanów.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:44, 02 kwi 2016

Do góry
Czekam na pokaz bambusów
Do wieczora
Ogród Mirelli 08:36, 02 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Niezwykłe to forum
Ktoś kogo nie znamy, kto jest gdzieś daleko a myśli o naszym ogrodzie

Pozdrawiam dziewczyny

Bo to zwykle tak jest jak nie wiadomo już co zrobić ze swoim ogrodem. Taka chwilowa pustka

Wówczas myślenie i ogrodach innych jest pewną odskocznią.

Przynajmniej ja tak mam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:05, 02 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

W razie przymrozków przykrywałaś skrzynie włókniną?
nigdy i nigdy nic nie im nie bylo.w skrzyniach panuje inny klimat
Czasem słońce czasem deszcz 05:51, 02 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ewka myślisz, że opuchlaki to tak tylko w jednym miejscu są, nie wędrują po ogrodzie??

Pytam się z czystej ciekawości bo na rabacie z której przenosiłam cisy było ich multum, nie wiem czy w innej części ogrodu też są...a nie uśmiecha mi się specjalnie kopać aby sprawdzać

nie mam złudzeń co do tego że wędrują ale chyba dorosłe, larwy na ruchliwe nie wyglądają, a co Ci da że sprawdzisz roślinom korzenie? ja jestem szczęśliwsza jak nie wiem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:40, 01 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ja też dopiero po zdjęciach widzę jak szybko rosną i podobnie jak Ty czekam na osłonięcie Właśnie dzisiaj z eMem debatowaliśmy jak je ciąć w tym roku.

Ja na razie tnę swoje tylko od boków w prostej linii bo denerwują mnie te falbanki. Lubię jak tworzą taką prostą ścianę. Zrobiłam to pierwszy raz wiosną zeszłego roku i teraz też chyba tak będę je prowadziła.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:56, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Poli tyś Już doświadczona w czyszczenie to powiedz mi proszę czy one potem zabuduja dziury wyskubane ? No dziś zerknelam na moje lysole i się zadumalam czy zarosną.

Kokoszka, z biegiem czasu zabudują się.Mówimy o takim zwykłym czyszczeniu tego brązowego suszu? Jeśli tak to u mnie po jednym sezonie już widać piękne, nowe przyrosty w miejscu tych suchych a najważniejsze, że po takim czyszczeniu widzę, że w środku jest dużo nowych przyrostów
Problemem jest podsikiwanie przez psy i czarne gałązki, które obcinam i te niestety nie zarastają.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:50, 01 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Masakrycznie szybko Ci miski rosna

To prawda Teraz to cieszy ale za kilka lat będę musiała konkretnie ciąć aby nie zacieniły ogrodu a wtedy nie będzie już tak do śmiechu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies