Ptasi gaj
08:04, 20 sie 2019
Grzegorz to dziwne, że nie możesz się werbeny patagonskiej wyhodować.
Pozdrawiam
Dorotko!
zdążą zakwitnąć, moje w pąkach.
Dwa razy zamawiałam. Pogubiłam się z paczkami rozkładałam po rabatach przed słońcem gdzie posadzić, potem zapomniałam.
Teraz przycinałam Marunę znalazłam paczkę Nello w foli 18 szt zrośniętych 30 cm wysokie, nie wiem jak je rozdzielę.
Ela, obiecane informacje
Preparat do oczka wodnego nazywa się AlgoLess. Zastosowanie dodatkowo absorbentu fosforu PhosSorb zwiększa jego skuteczność.
Aplikuje się równomiernie do zbiornika wodnego po wcześniejszym rozcieńczeniu w proporcji 1:20.
Przed wlaniem do oczka wodnego trzeba wybrać glony i wyłączyć lampę UVC. Lampę włącza się po 48 godzinach.
Trzeba podczas zastosowanie preparatu mieć włączony napowietrzacz.
Butelka AlgoLess o pojemności 0,5 l przeznaczona jest na 10 000 litrów wody.
Jeśli glony kwitną bardzo intensywnie stosuje się podwójną dawkę.
Tu https://www.k-rain.com.pl/pl_praparaty-ekologiczne,262.html kupisz wszystko. Ten PhosSorb też mają.
Aż szkoda, że tak wcześnie odszedł. Wczoraj akurat słuchałam go
Werbena pięknie u Ciebie rośnie ja wysiałam i nic nie widzę, obcięłam przetaczniki, szałwie i widzę ładnie wypuściły nowe listki a i zaczynają kwitnąć.
Moje też miały mączniaka, w ub.r. nie było tego , w tym roku warunki chyba gorsze.Raz Afryka , potem ileś dni pod rząd deszcz, chłodniej, huśtawka.
Póki co sierpień ładny, cieszmy sie z lata, jeszcze trwa.
Elu!
wczoraj się napisałam u Ciebie, paluchem gdzieś wcisnęłam i poszło.
pisałam o opryskach ale już wiesz co zastosować na bluszczyk ale i tak odrośnie.
Szykujesz rabatki pod jeżówki?
Drażnisz mnie tym pięknym trawnikiem
Pokaż swoje dalieja też ciekawska widoków jakby było mi mało moich.
Floksy mogą Ci odrosnąć, mnie prawie w kilku miejscach nie udało się przekopać, ciągle odrastają.
Ale rząd hortensji, pięknie się już przebarwiają
Co to takie wysokie, fioletowe?
Smacznego życzę z winogronami, ja mam w planach tunel obrośnięty winoroślą. Zobaczymy co wyjdzie
Elu u przetaczników i pysznogłówek liście mi chyba jakiś grzyb złapał, chyba Ty cos o tym kiedyś pisałaś?
Też nie potrafię mało pisać. Zawsze oglądam przynajmniej ostatnich dziesięć stron aby coś konkretnego napisać. U ciebie dojechałam do cyprysa nutkajskiego. Ja bym chciała mieć takiego dziada na mojej łące. Mój ma zaledwie 1,5 metra też powoli rośnie mam go trzeci sezon. Mam jeszcze inne wyższe.
Tylko tyle bo jeszcze nie przejrzałam wątku twojego.
Jeszcze jakbyś napisała ile arów ma ogród inaczej się ogląda bo mój ma 40 i mam luz.
Mn
Aniu chętnie bym dała, ale naprawdę nie ma sensu wysyłać sadzonek.