Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 08:10, 15 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, wyobraźnia moja wielka
Eksmisja rodzinki do najmniejszego pokoju , by koty królowały sobie - to już widziałąm w TV
Ale eksmisji rodzinki ze względu na roślinki - tego jeszcze nie było, hi, hi
Dziękuję za rady. Czyli teraz rozsadzić, a w maju można do gruntu? na miejsce stałe, powiedzmy?

Gosiu, czy zeszłoroczna liatra już ci wschodzi? Czy ona wybija z ziemi? Obciąć wystający kikut?

Ha ha, a moje średnie dziecko mówi, że "wyobraźnia mu grasuje".
Ale jest jeszcze opcja, że to oni mnie by eksmitowali Czterech facetów, a ja tylko jedna
W maju po hartowaniu do gruntu.
Liatra na początku tygodnia u mnie jeszcze spała, ona późno się budzi i tak, wybija z ziemi. Kikut obcinaj jesienią. Ja też zostawiałam jako dekorację, ale wyczytałam, że lepiej jest, jak się ścina.
Mirkowy ogród (początki) 08:05, 15 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jej, jaki cudny szpaler. To masz już na swojej działce?
Ja powtykałam patyczki po kilka w jednym miejscu na rabacie pomiędzy drzewami. Chciałabym taki szpaler. Mam nadzieję, że coś się ukorzeni. Przed hortkami posadziłam rozplenicę i kocimiętkę
I będę czekać. Może się uda
Ładny bym miała widok z okna jadalni na tyły ogrodu
Tak mam ale właśnie o nie się martwię bo nie ruszają.
To tu... 07:29, 15 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Madziu, wspominki cudne. Powspominaj jeszcze proszę.
U mnie sporo traw wymarzło. Ale jeszcze poczekam. Może się namyślą.
Dobrze, że pokazałaś, jak powinno być z trawami. Będę obserwować.

U mnie prawie wszystkie stipy padły. Te co rosły blisko domu nieśmiało odbijają ale no tylko 1/4 kępy. Wygląda to paskudnie. W tym roku nie siałam swojej. Nie wiem czy zeszloroczne siewki, których miałam pełno, odbiją - wygląda na to, że jednak nie... a nawet jak coś zacznie od ikać to zakwitnie bardzo późno.
To tu... 07:18, 15 kwi 2016

Do góry
Madziu, wspominki cudne. Powspominaj jeszcze proszę.
U mnie sporo traw wymarzło. Ale jeszcze poczekam. Może się namyślą.
Dobrze, że pokazałaś, jak powinno być z trawami. Będę obserwować.
Ogrodowy spektakl trwa ... 05:59, 15 kwi 2016

Do góry
Mireczko, piękna wiosna u ciebie. Szybko wszystko wystartowało.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 01:05, 15 kwi 2016

Do góry
Marta, mam focha na wasze cudne trawniki. Twój i Gosi Malkul dziś widziałam. Idę spać i śnić o nich. Pa. Dobranoc
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:27, 15 kwi 2016

Do góry
Aż mnie żołądek rozbolał od patrzenia na tak cudowny trawnik. Idę spać, mój nigdy taki nie będzie. Chyba psa wyeksmituję
Będę dziś śnić i marzyć o takiej trawie
Ogródek Iwony II 00:21, 15 kwi 2016

Do góry
Aniu, w żadnym wypadku negatywnie nie
Pisałaś kiedyś, że nie masz miejsca na parapecie, dlatego rozumiem, że możesz troszkę zazdrościć
A doglądać trzeba.
Ja mam to szczęście, że mam w salonie długi parapet, bo zachciało mi się długiego okna. Mieszczą mi się 3 tace z roślinkami na nim w poprzek.Ale i tak wszystkiego nie wysiewam. Planuję sobie dokładnie, co konieczne jest do wysiewu. warzywa np. dziewczyny sieją, ja w tym roku planuję kupić rozsadę. Wszystkiego bym nie ogarnęła. Jak już człowiek będzie miał ogarnięte rabatki, będzie czas na sianie rozsad. Ale wiele z braku światłą się wyciąga, jest kiepskiej jakości. Czasami lepiej kupić rozsadę.
Miłej nocy

Marta, fajnie, że ci już wschodzi coś w warzywniku. Strasznie to cieszy
Ja już bym dziś tą ziemię woziła, tylko czekam do soboty na Zbyszka, aby mi skrzynki wypoziomował. I jeszcze jedną musi zrobić
Fajnie, że płot będziesz miała. Czytałam, że dziki ci pożarły tulipany. Ja bym chyba te dziki ze złości ... hmmmm... no właśnie ... co można im zrobić? Strach się bać

Coś jeszcze, coś więcej... 00:11, 15 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie! Doooopa, a nie ogrodnik Ze mnie

Oj, Sebek
A pisałeś, ze przesuszone
Asi ogródek pod świerkami 00:06, 15 kwi 2016

Do góry
Ana byłą szybsza. Sprawdź u Finki
Ja sobie w tym tygodniu listę potrzeb przygotuję, za tydzień planuję być na targach. Jak tam nie dostanę, to chyba do Finki napiszę
Mirkowy ogród (początki) 00:02, 15 kwi 2016

Do góry
Jej, jaki cudny szpaler. To masz już na swojej działce?
Ja powtykałam patyczki po kilka w jednym miejscu na rabacie pomiędzy drzewami. Chciałabym taki szpaler. Mam nadzieję, że coś się ukorzeni. Przed hortkami posadziłam rozplenicę i kocimiętkę
I będę czekać. Może się uda
Ładny bym miała widok z okna jadalni na tyły ogrodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:58, 14 kwi 2016

Do góry
Jankosia, to teraz rozumiem Dzięki za wyjaśnienie
Ogródek Iwony II 23:55, 14 kwi 2016

Do góry
Aniu, to najtańszy sposób na pozyskanie nowych roślinek. Jak ma się zachciankę, można kupić od razu, ale jak budżet podliczony, to czasem warto samemu wysiać. Pod warunkiem, że rodzinka i roślinki - wszyscy się zmieszczą w domku To tak do maja... potem już na rabatki
Zielonym od linijki - ogród Ivony 23:52, 14 kwi 2016

Do góry
Dzieliłaś molinię? Łatwo się dzieliła?
Pięknie się zaczęło.
Ogródek Iwony II 23:45, 14 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

...Bo gdybym chciała każdą siewkę do osobnej doniczki, choćby najmniejszej, to musiałabym rodzinę pod namiot eksmitować

Gosiu, wyobraźnia moja wielka
Eksmisja rodzinki do najmniejszego pokoju , by koty królowały sobie - to już widziałąm w TV
Ale eksmisji rodzinki ze względu na roślinki - tego jeszcze nie było, hi, hi
Dziękuję za rady. Czyli teraz rozsadzić, a w maju można do gruntu? na miejsce stałe, powiedzmy?

Gosiu, czy zeszłoroczna liatra już ci wschodzi? Czy ona wybija z ziemi? Obciąć wystający kikut?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:40, 14 kwi 2016

Do góry
Piękne zakupy. Czekam na fotorelację z obsadzenia 40 dołków
Za rady dotyczące mączniaka dziękuję. Zakodowałam przewiew, obrywanie zarażonych listków i topsin
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:38, 14 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Rok temu odwiedziłam renomowaną, dużą szkółkę pod Gdańskiem. Były piękne róże, o licznych płatkach, jak w angielskich. Zapytałam się, co to za róże, usłyszałam, ze rabatowe Tylko tyle. Brzmiało jak echo na każde moje pytanie: rabatowe różowe
To tak mi przyszło na myśl, jak poczytałam o wiedzy sprzedawców

Może niekoniecznie to brak ich wiedzy. Ostatnio też się wkurzałam bo obrazki ładne, sadzonki piękne a napis głosił"Rabatowe" , "pnące" itd. A wtedy jedna forumowa koleżanka mi powiedziała że to kwestia drogich licencji których nikt nie chce kupować bo wtedy klient za roślinę musi zapłacić dwa albo trzy razy tyle Taki sposób U mnie lepiej kombinują bo na objętych licencją roślinach piszą np. zamiast "pecherznica 'diabolo" "pęcherznica a'la diabolo" albo "diabelska" Każdy zrozumie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:32, 14 kwi 2016

Do góry
Rok temu odwiedziłam renomowaną, dużą szkółkę pod Gdańskiem. Były piękne róże, o licznych płatkach, jak w angielskich. Zapytałam się, co to za róże, usłyszałam, ze rabatowe Tylko tyle. Brzmiało jak echo na każde moje pytanie: rabatowe różowe
To tak mi przyszło na myśl, jak poczytałam o wiedzy sprzedawców
Ogródek Iwony II 23:24, 14 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, to muszę mieć srylion doniczek. kurczę, chyba jogurty będę znowu kupować
Dzięki, liczyłam na twoją podpowiedź

Iwonka, pisząc pojedynczo, miałam na myśli, że możesz posadzić w jednej dużej doniczce, ale nie w kępce, jak np. można lobelię, tylko oddalone od siebie ze 3, 4 cm. Ja tak robię właściwie ze wszystkimi siewkami bylin. Bo gdybym chciała każdą siewkę do osobnej doniczki, choćby najmniejszej, to musiałabym rodzinę pod namiot eksmitować Widziałaś na zdjęciach, rozsadzone, ale w jedna odmiana w jednej doniczce. Może przez to i wolniej rosną, ale do maja wytrzymają.
Ogródek Iwony II 23:23, 14 kwi 2016

Do góry
Reniu, specjalnie sprawdzałam, bo myślałam, ze to było szybciej.
Wychodzi na to, że nam się wiosna dłuży, bo szybciej wszyscy wystartowali. Wiosny i zimy oszukać się nie da
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies