Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

ana_art 21:48, 14 kwi 2016

Iwonko piękna ziemia!!! noooo i siewy cudne
anna_t 21:54, 14 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

To chyba jest jedna z przyczyn. Lepiej czasem zapomnieć o niej.
Mirelko, czy ją wystawiasz, czy masz w domu? Może za suche powietrze w domu, a potem szok na zewnątrz? To przejściowy problem. Za chwilę wysadzisz i będzie ok .
Ja wczoraj dopiero popikowałam, bo pierwsza mi padła. Miałam mało nasionek już.
Wyszło mi 15 sadzonek. Mało.

Ale Ewa777 zrobiła mi sadzonki ze swojej stipy. Tylko odebrać muszę

Iwona Twoja stipa ładniejsza niz moja siana w styczniu..chyba przestanę ją tak podlewać jak piszecie
inag 21:59, 14 kwi 2016

Tak chciałam zobaczyć zdjęcia i nie chcą mi się wgrać
Asiuniaa 22:20, 14 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Asiu, muszę zobaczyć te twoje dodatkowe cisy i grujecznik. Ja kiedyś też je będę miała przed warzywnikiem. Ale wszystko po kolei.
Grujecznik mi się podoba, ale ja już nie zmieszczę U mnie chyba już koniec z drzewami.

Mnie teraz "wzięło" na drzewa. Jakie masz ładne sadzonki stipy. Ja swoją przesuszyłam i wygląda kiepsko. Podlewam teraz co dwa dni ale nie chce ruszyć porządnie. Może powinnam ją wsadzić do większych doniczek ?
Ładna czarna ziemia. I tulipanki ładne.
Zana 22:28, 14 kwi 2016

Co do rozplenicy w pełni zgadzam się z Łukaszem. Co 100 - 120 cm by sadziła. Gratuluję sadzoneczek. A ja jadę jutro utyrać się, utytłać i ubabrać w ziemi po to, żeby potem nie móc ruszyć ręką ani nogą, ale za uszczęśliwioną być. I kto normalny to zrozumie? Róże mam do posadzenia, tawułki, naparstnice i bergenie. Co do przesadzenia, to nie będę pisać, bo trochę tego jest (tak to jest jak się koncepcje zmieniają). Tak więc jutro musi być ładna pogoda!
Iwk4 22:39, 14 kwi 2016

Ilonko, zdjęcia dziś słabo się wgrywają, strony się nie otwierają, muszę odświeżać ... Może później się uda

Aniu, pikowałam średnio po 3 sztuki. Ale mam tylko 15 takich sadzonek.

Ana, dziękuję Najpierw pod warzywnik w skrzynki pójdzie, potem sukcesywnie będę zagospodarowywać.

Łuki, zachwyt nad ziemią inni rozumieją. Nad kupą obornika już mniej
Dzięki za wskazówki co do Moundry.

Magda, u mnie ciężko dostać dobrą ziemię. Kiedyś zamawiałam z innego źródła, to przywiózł mi pan trawy z czyszczenia rowów melioracyjnych...
Teraz nawet nie rozpowiadam innym, bo ciężko uprosić o przywiezienie. Towar deficytowy Będę czekać na moje i twoje tulipanki

Asiu, w zeszłym roku nie miałam żadnych problemów ze stipą. Prowadziła się książkowo. Teraz zrobiła mi sporo niemiłych niespodzianek. Jak wysiałam i wzeszła, a resztę nasionek wysłałam, jednego dnia mi padła. Wygniła chyba... Okazuje się, że młoda stipa potrafi być kapryśna

Aniu, życzę ci ładnej pogody i utyrania, byś czuła potem, że żyjesz. Ja w takiej sytuacji odkrywałam, że mam mięśnie tam, gdzie nie wiedziałam, że mam
Zaplanuję sobie w takim razie rabatę rozplenicową Do tego jeżówki. Ale chyba przed je posadzę. W tym roku nie zakwitną, bo z siewu, ale już będą na rabacie A ładne są siewki:
lindsay80 22:48, 14 kwi 2016

piękna ziemia i tulipki, jak rozchylą pąki bedzie czad!
Iwk4 23:10, 14 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
piękna ziemia i tulipki, jak rozchylą pąki bedzie czad!

Edytko,sprawdziłam, że w zeszłym roku zaczęły wybarwiać się 18 kwietnia. czyli mają jeszcze 4 dni czasu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=606#post_2
ren133 23:19, 14 kwi 2016

Ziemia idealna
I czekamy jeszcze 4 dni na tulipanowy szał
Iwk4 23:23, 14 kwi 2016

Reniu, specjalnie sprawdzałam, bo myślałam, ze to było szybciej.
Wychodzi na to, że nam się wiosna dłuży, bo szybciej wszyscy wystartowali. Wiosny i zimy oszukać się nie da