Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

MAD 06:57, 15 kwi 2016

malkul napisał(a)
lubię tez takie wspoinki pamiętam twoje dylemay jak ustawić na rabacie

Ale przyznam się, że nie dogaduję się z lawendą. Strasznie nierówno rośnie, poduchy częściowo usuchają. A stanowisko i warunki są odpowiednie. Kilka dni temu zmadakrowałam ją sekatorem i albo będzie rosła jak należy albo ta rabata przestanie być lawendową.
MAD 06:58, 15 kwi 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Mowa była o werbenie , mam pytanko siał ją ktoś prosto do gruntu?

U mnie werbena po raz pierwszy będzie, wiec doświadczenia w tej sprawie brak.
MAD 07:02, 15 kwi 2016

siakowa napisał(a)
nie masz ochoty na więcej wspominków?

ja niebieską banie zasłoniłam trawami w tym przypadkiem prosem bo ono późno kwitnie wiec nie będzie cićków w wodzie

Może jakieś jeszcze posklejam.

Też myślałam nad trawami ale u mnie to chyba by gracki musiały być bo bania jest po byku. Jakiej wysokosci są dorosłe gracki w czerwcu? Duże już?

MAD 07:04, 15 kwi 2016

malgorzata_s napisał(a)
Fajne wspominki. Ta rabata z bukszpanami i lawendą jest jedną z moich ulubionych Fajnych masz kaczych gości.
Pozdrawiam

Wiesz, że ja dopiero patrząc na zdjęcia zdałam sobie sprawę z tego jaka ona jest zmienna.
MAD 07:07, 15 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
uwielbiam tą Twoją lawendową, piękna o każdej porze roku!
Moje rodki podobne, czym reanimujesz?

U siakowej bociany, u Ciebie kaczki, a do mnie tylko szpaki przylatują

Rodki reanimuję polecaną na O. Mieszanką: pinivit, florovit, żelazo.

Przy kaczkach jakoś taka spokojniejsza jestem niż orzy bocianach. Normę mam już wyrobioną, więc noech boćki do innych latają.

MAD 07:13, 15 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Madzia ślicznie u Ciebie, czysciutko wszystko zadbane, u nas kolejny dzień pada i pada, już nie mogę doczekać się tulipanów i takiej wiosny na maxa

Też już mi się taka cieplutka wiosna marzy. Ze słoncem w dzień i deszczem w nocy.
MAD 07:16, 15 kwi 2016

jazzy napisał(a)
Ach! te klony! <3

Wiem, wiem. Też uwielbiam. Tylko na moim wygwizdowie muszę je w zacisznych miejscach sadzić, a tych mam niewiele. Może tak kiedyś doczekam się igrodzenia frontowego i nasadzeń to będzie bardziej zacisznie.

Twój jest świetny! Jakiegi sibie ma urodziny zażyczyłaś?
Iwk4 07:18, 15 kwi 2016

Madziu, wspominki cudne. Powspominaj jeszcze proszę.
U mnie sporo traw wymarzło. Ale jeszcze poczekam. Może się namyślą.
Dobrze, że pokazałaś, jak powinno być z trawami. Będę obserwować.
MAD 07:26, 15 kwi 2016

jolanka napisał(a)
"Podpowiedziałaś" mi pomysł z kamieniami. Mam tego pod dostatkiem. Połączenie z bukszpanami fantastyczne. Kurcze, tylko przesuwanie ich we właściwe miejsce trochę wymaga trochę proszenia.

Ja też mam właśnie wielką górę kamulców. Stwierdziłam, że zamiast kupować kolejne, spróbuję wykorzystać te co mam. Zobaczę czy się sprawdzą, a nsjwyżej z czasem zamienię na inne. Naszarpałam się z nimi straszliwie bo musiałam je przywlec z drugiego końca działki. Ale dałam radę.
siakowa 07:27, 15 kwi 2016

MAD napisał(a)

Może jakieś jeszcze posklejam.

Też myślałam nad trawami ale u mnie to chyba by gracki musiały być bo bania jest po byku. Jakiej wysokosci są dorosłe gracki w czerwcu? Duże już?

tez myślałam nad grackami ale musiałm za blisko sadzić i by mi się przwieszały do wody a one mają ostre liście. zobacz u polinki najlepiej jak wyglądają w czerwcu. tysz mam duża banie coś ponad 4 m średnicy chyba