Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:38, 14 kwi 2016

Richie napisał(a)
Mira, pracowita kobieto, agapanty tak mają, są mocno ukorzenione i lubią mieć ciasno. Ja to przerabiałem w ubiegłym roku a teraz już są na zewnątrz i się hartują w cieniu.
Dzisiaj znowu mocno padało a nawet była nawałnica deszczu i gradu, czy Cię nie podtopiło? Mnie udało się wczoraj skosić po raz drugi trawę i uciekłem przed deszczem

jutro dopiero zobaczę jakie straty w ogrodzie po deszczu. Cieszę sie tylko tyle że nie siałam do gruntu nic jak zobaczyłam prognozę pogody.

Czy Twoje agapanty po podziale zakwitły ?

pozdrawiam
mira 23:40, 14 kwi 2016

a z trawą mnie nie denerwuj, mój kosiarz jeszcze nie zdąrzył skosić mam już łąkę brr
Richie 23:44, 14 kwi 2016

Tak zakwitły i to z większą ilością kwiatów
Milka 05:45, 15 kwi 2016

Faktycznie gaszcz korzeni. Jak bym miala mniej roboty w ogrodzie, to bym na agapanty się skusila, ale poki co, u innych podziwiam. I tak odkad jestem na forum, naklamocilam tyle roslin, ze sama się dziwie, mialo byc ograniczanie, kiepsko mi idzie
Iwk4 05:59, 15 kwi 2016

Mireczko, piękna wiosna u ciebie. Szybko wszystko wystartowało.
wilana 11:02, 15 kwi 2016

mira napisał(a)

Ewa dzięki za wszystkie rady są dla mnie cenne.
Teraz opryski,nawożenie, przesadzanie, dzielenie,sianie.......ja dziś latała jak w ukropie a tak lubię wolno i spokojnie

pozdrawiam

To ja takie miałam ostatnie dwa tygodnie. Wszystko na czas i wyścig z pogodą. Mąż zły bo mu nie pomagam przy pracy z trawnikiem. Może za kolejne dwa tygodnie zwolnię
Jana 00:36, 16 kwi 2016

mira napisał(a)

celowo pokazałam, bo agapanty słyną z tego że lubią ciasno, ale mój już chyba miał za bardzo

pozdrawiam
zostawiał miejsce dla innych roślinek chwała mu za to
ryska 10:05, 16 kwi 2016

Piękny ogród, jestem zachwycona jak zawsze.
Szachownicę kostkowatą mam dopiero pierwszy rok, miałam inne wyobrażenie o niej. Wsadziłam 50 cebulek, wyszło 15, 4 tylko kwitną. Ale jakie piękne. Do kępek u mnie chyba daleka droga. Ile rosną u Ciebie?
Chciałabym bardzo Ci podziękować za polecenie powojnika Stolwijk Gold.
Jest śliczny i idealnie wkomponował się w to miejsce koło studni. Ma jednego pączka Miłego dnia
Filomena 22:45, 18 kwi 2016

mira napisał(a)
Wiosna na całego

niespodzianka bo nie wiem co choć podejrzewam

Mireczko
a co podejrzewasz? Mam to samo i nie wiem co to ;(
Piękna wiosna szybciej do Ciebie zawitała, o mnie dopiero zaczyna sobie przypominać
mira 21:52, 19 kwi 2016

Wiosna każdego dnia pokazuje coraz to piękniejsze oblicze i pędzi niesamowicie.
Tulipany wczesne szybko przekwitły, fiołki te leśne tylko mignęły, z moją ulubioną szachownicą widziałam się może maksymalnie 3 razy. No protestuję! stop wolniej wołam !!!! słyszy kto?

Tulipany kwitną o jakieś 10 dni wcześniej niż zwykle, a narcyzy babcine kwitną u mnie o miesiąc wcześniej niż w czasach kiedy byłam dzieckiem - pamiętam to doskonale.

Irenko - klamociarz to ja jestem, też mam nadmiar z powodu O i co prawda pracuję nad sobą ale marnie mi to idzie - dziś na rynku kupiłam jeszcze bratki - kto w kwietniu bratki kupuje - no ale takie właśnie chciałam - nie było ich w marcu
no i u baby kępkę fiołków jakieś w kropki czy paski - to z żalu że już uciekły
agapanty u mnie w zasadzie najmniej są uciążliwe, wiosną stoją przy garażu i nogą wkopuję w jedną albo drugą stronę w zależności od pogody - takich mam więcej rupieci

Iwonko - wiosna piękna cieszy mnie niebywale, wystartowała i wreszcie jest zielono - cudownie, nawet już nie narzekam że nie nadążam za ogrodem, róże ogarnięte reszta się robi

Wilunia - ja jutro mam zaplanowany ogród - ma padać właśnie ale mam to gdzieś i mam zamiar spokojnie wykonać te milion czynności przeznaczone na jutro - bratki będę sadzić wolno, wolno

Jana - zostawił agapant miejsce bo duża donica mi została a moje sadzonki młode w nowych donicach

Ryska - z szachownicami jest chyba tak jak z pierwiosnkami czyli trudno pozyskać dobre cebulki. Tez tak mam że jak kupię 10 to mam 1 roślinkę. W moich zakupach jesiennych zawsze jest 10 cebulek szachownic. Trzeba zaraz sadzić żeby nie przesuszyć. Ja moją kępkę rozsadziłam i zobaczymy co będzie za rok.
Ciesze się że pomogłam i się udało.

Filomena - wydaje mi się że jak tylko pozyskałam z zacnego miejsca nasiona miesięcznicy wysiałam je i to właśnie ona.U innych już kwitnie a u mnie mała. Ale rośnie zobaczymy.