Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja bajka 19:50, 10 lip 2014

Do góry
Havana i Electric Lime od razu wykreśl ze swoich zachcianek... ładne ale beznadziejne odmiany Pomyśle i zobacze co trwałego i ładnie rosnącego Ci polecić
Moja bajka 13:41, 10 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No muszem powiedzieć żem dumny Fala bardzo szybko się zapełniła, a kontrast między żurawkami wzorowy
Jedna rada, Paprika nie przyrasta za szybko i lepiej jak jest początkiem lub końcem fali bo później gdy reszta się rozrośnie może odbiegać wzrostem od reszty, a na początku lub końcu będzie dobrze wyglądać, ale nie musisz już przesadzać... poczekasz popatrzysz, coś nowego w łapki wpadnie
Ja też zaczynałem od jednej fali a teraz mam 6 , a zaczynam ukorzeniać żurawki na 20 metrowy pas pod tujami a w przyszłym roku kolejna fala. No tylko teraz już będę ze swoich produkował plus ewentualne nowości bo chyba bym zbankrutował, a obecna ilośc odmian mi wystarcza

Łukaszek ale ta Paprika taka piękna, a w tym miejscu gdzie jest teraz widzę ją świetnie nawet z okna, więc na razie niech tam będzie, a potem jak sam mówisz się zobaczy . Bardzo jestem Ci wdzięczna, jeszcze raz dzięki bo roślinki przepiękne. Już dziś oglądałam co by tu zamówić następnym razem. Chciałabym jeszcze jedną Paprikę, może Creme Brulee, Delta Dawn, Havana, albo Electric Lime . A może sam zerkniesz i zasugerujesz mi jakąś konkretną co by kolorki uzupełnić? .
Moja bajka 12:43, 10 lip 2014

Do góry
No muszem powiedzieć żem dumny Fala bardzo szybko się zapełniła, a kontrast między żurawkami wzorowy
Jedna rada, Paprika nie przyrasta za szybko i lepiej jak jest początkiem lub końcem fali bo później gdy reszta się rozrośnie może odbiegać wzrostem od reszty, a na początku lub końcu będzie dobrze wyglądać, ale nie musisz już przesadzać... poczekasz popatrzysz, coś nowego w łapki wpadnie
Ja też zaczynałem od jednej fali a teraz mam 6 , a zaczynam ukorzeniać żurawki na 20 metrowy pas pod tujami a w przyszłym roku kolejna fala. No tylko teraz już będę ze swoich produkował plus ewentualne nowości bo chyba bym zbankrutował, a obecna ilośc odmian mi wystarcza
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:25, 10 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przeszła dzisiaj nawałnica z bardzo obfitym deszczem... dobrze, że tylko na deszczu się skończyło, chociaż nie nacieszyłem się długo nowymi liliowcami, ale zakwitną znowu

Teraz lilie chociaż na razie słabo zbierają sie do kwitnienia

Z salonu również pięknie się prezentują... dosłownie zaglądają przez okno

Czyli z salonu to taki bukiet w wazonie haha
Moja bajka 20:47, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No paczucha super zapakowana zawartość również odpowiedniej wielkości.

Oj już Ty sam wiesz jak mi się micha cieszy . I to dzięki komu?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:30, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Liliowce to ja zawsze chętnie pooglądam
Wojsławice planowałem w tym roku, ale nie wypali... cóż za rok też będą kwitły, teraz popatrze sobie na własne i innych

Ja też Wosławice musze przełożyć, kwiaty liliwców w deszczu szybko tracą urodę, szkoda ich, ale na żywioły nie mamy wpływu

Moja "przyziemna" :) pasja 20:27, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nie wiem co chcesz od rabaty bo wygląda świetnie ale jak chcesz zmieniać to zmieniaj, ja protestować nie będę bo przecież każda zmiana to krok do perfekcji ale mimo wszystko bym zostawił, ewentualnie za żurawki w trawki wsadził jakiś pasek letnich kwiatuchów... może jakieś niskie jeżówki, albo margaretki białe. Ja to w doradzaniu za dobry nie jestem gdyby co

Hahaha, jak możesz nie być dobry w doradzaniu, jak takie rewolucje u siebie przeprowadzasz z dnia na dzień!? przecież to Twoje pomysły.

Rabata jest pod obserwacją , będzie coś wciąż nie do końca tak, będę wymyślać zmiany .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:13, 09 lip 2014

Do góry
Liliowce to ja zawsze chętnie pooglądam
Wojsławice planowałem w tym roku, ale nie wypali... cóż za rok też będą kwitły, teraz popatrze sobie na własne i innych
Moja bajka 20:12, 09 lip 2014

Do góry
No paczucha super zapakowana zawartość również odpowiedniej wielkości.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:27, 09 lip 2014

Do góry

No i jeszcze podskoczyłem teraz wychylić się przez okno

Jak widać jeszcze słabo z kwitnieniem lili.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:19, 09 lip 2014

Do góry
Przeszła dzisiaj nawałnica z bardzo obfitym deszczem... dobrze, że tylko na deszczu się skończyło, chociaż nie nacieszyłem się długo nowymi liliowcami, ale zakwitną znowu

Teraz lilie chociaż na razie słabo zbierają sie do kwitnienia

Z salonu również pięknie się prezentują... dosłownie zaglądają przez okno

Żółtki

Ojjj złe to połączenie... dobrze, że przypadkowe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:13, 09 lip 2014

Do góry
Kasiu Aniu zaraz wrzucam zdjęcia, ale u mnie jeszcze skromnie lilie kwitną.

Kondzio kolorowe szaleństwo u mnie w pełni

Aniu Monte jezówki nie są z mojego ogrodu tak jak napisałem nad zdjęciami i na pewno się tak nie wysiewają... posadzone są w dużej ilości no i robią ogromne wrażenie

Aniu wiem, że te z połączeniem żóltego i różu/czerwieni chyba za bardzo tobie nie odpowiadają
Po zobaczeniu tej jeżówki zimą w ofercie pomyślałem 'kto wprowadził takie dziwadztwo na rynek' po wczorajszym zobaczeniu na żywo zmieniłem zdanie

Cieszę się, że zdjęcia dotarły w całości

Wyjazdu do Wojsławic mi szkoda bo miałbym okazje poznać wszystkich obecnych pionierów w polskiej hodowli lilowców, ale trudno... za rok też będą kwitnąć. Mimo to wybieram się do znajomego od którego kupuje liliowce, a tam też kilka tysięcy roślin na polu rośnie, a znacznie bliżej bardziej w Twoją strone

Drażnij mnie tymi jeżówkami ale mimo to dziękuje bardzo, a zakupiona jeżówka to Southern Belle.

Syla to odmiana Southern Belle rozumiem, że to oczko porozumiewawcze.. pw

Ewelino staram się podawać wszystkie nazwy w miare pamięci i opisania roślin Liliowce z reguły nie pachną, lilie owszem w dużej liczbie odmian są bardzo pachnące.

Agnieszko potwierdzam ogroomne wrażenie... ja zaczynam uwielbiać

Ewo miałem u Ciebie pisać, że wrzuciłem nowe liliowce, jestem nimi zachwycony, szkoda że obfite opady szybko zniszczyły dzisiejsze kwiaty. Jezówki znajdą u mnie miejsce na pewno w większej ilości
Moja codzienność - ogród Oli 13:23, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
"Małe bo małe" ale ty chyba wiesz co będzie za rok, a nie mówie już za dwa lata... po drodze na pewno dojdą jeszcze jakieś rośliny i z uporządkowanego posadzonego w linijke ogrodu zrobi się jeszcze leszpy geometryczny busz Czyściutko i elegancko bardzo mi się podoba.
O warzywniku już pisałem... dla mnie wzór do naśladowania, a dokładnie skopiowania w przyszłości

Na busz liczę a za jakiś czas na pewno coś dosadzę bo byłaby nuda
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Miałem tyle napisać.. długiego mądrego posta, ale jednak tylko się poskarże... Aniu to wszystko przez Ciebie!!

Stało się i zachorowałem na jeżówki... gdzie ja mam je niby sadzić... a jak cięzko było dzisiaj wybrać skromne dwie spośród kilkudziesięciu odmian... no jak żyć
Ile ja dzisiaj piękności widziałem... szukam miejsca, a na przyszłościowej bylinówce jeżówki będą miały honorowe miejsce

Widziałam zakup Też miałabym wielki problem jakie wybrać
A te beżowe .. bajka.. chociaż wolę bardziej intensywne kolory

Muszę wysadzić różowe z tej kępy bo gryzą sie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:00, 09 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Coś z tym oh pomieszałaś...
http://ogroody.com/jak-zmienic-kolor-hortensji/

Ph kwaśne + glin = niebieski

Nie pomieszałam tylko zastawiamy sie nad składem nawozu dla niebieskich hortensji i nad składem zardzewiałych gwożdzi..
Dzięki artykułowi wszytko jasne... ziemia kwaśna, ale trzeba glin lub mało fosforu, a dużo potasu.. i nawóz do niebieskich hortensji ma bardzo dużo tlenku potasu i tlenku magnezu... najwięcej w swoim składzie

Rdza to nic innego jak tlenek żelaza..a tlenki reagują z kwasami i dają w rezultacie sole... w rdzy nie ma ani potasu, ani glinu. Glin to metale typu aluminium...ale to nie rdzewieje... no i tak sobie dumaliśmy ...... bez wgryzania sie w naukowe artykuły

Za to tojeść purpurowa jak sie rozrośnie będzie może hitem, ale na razie jest małą i prawie niewidoczna.. kombinuję jak ja skomponować. Poszła za krzewuszki MOnet.. podobne odcienie.. i tak samo obydwie trudne do wpasowania w krajobraz.. Wolne luki zapchałam Froset, bo i tak zrobiłą sie brzydka, wiec ufryzowałam na jeża.. i w wolne dziury poszło.. Dalej miejsce wnerwia.. wiec dosadziłam szałwie..
Tak wogle to mam teraz nerwa na niektóre byliny.. rosną za wysokie... i nijak nie potrafię sie z nimi rozstać a takei wielkie trudne do skomponowania, bo mi wszytko sie zasłania.
Przetacznik Christa.. ładny, ale wysokość 1,3m.. krwawnik kichawiec 1,2m, firletka to samo....koszmar....krwawnik czerwony tez jak mutant...szlag mnie trafia

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:51, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wracamy do mojego przynudzania.

Ojj piękny dzień dla liliowców, zakwitły długo wyczekiwane nowości... jestem wręcz zachwycony i wyglądają duuużo lepiej niż się spodziewałem

Alexa Kathrynew

Ginny Mircheall na zdjęciu nie widać jego piękna... kilka kolorów, a mimo to bardzo delikatny

All About You cudowny

Dziękuję Ci bardzo za to że dajesz piękne zdjęcia wraz z pełnymi nazwami.
Te egzemplarze są prześliczne. Chyba będę szukać miejsca na kolejne lilie u mnie. A jak nie u mnie to choć u rodziców, tyle że tam to nie naoglądam i nie nawącham się zbytnio
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:29, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Olu już przepadłem dwie przywędrowały ze mną.
Oto jedna z nich

kcem taką śliczna ...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:14, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dzisiaj dla odmiany kilka fotek nie z mojego ogrodu
Odwiedziłem dzisiaj moją ulubioną szkółke i zachorowałem jednak na jeżówki, zdjęcia zrobiłem w ogrodzie na terenie szkółki

Jeżówkowy las dopiero zbierał się do kwitnienia.

Hot Papaya dla Kindzi

Witaj, czy jeżówki się Tobie tak ladnie rozsiewają czy sam robisz sadzonki? no i liliowce piękne
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:02, 09 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Z ogromną przyjemnością podziwiam takie ilości kwiecia w szczególności lile.

Miło mi, że możesz nacieszyć oczy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:58, 09 lip 2014

Do góry
Aniu jak zobaczyłem tą pierwszą czwórke dzisiaj po raz pierwszy też mało cenzuralne słówko mi się wyrwało po cichu... oczywiście z zachwytu

Jeszcze dodam lilie wieczorem, teraz musze uciekać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies