Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 20:24, 09 lip 2014

agam napisał(a)
Też wczoraj kosiłam w tempie sprinterskim, bo na deszcz się zbierało i d..a. Trochę powyrywałam czerwony szczwik czy cóś takiego i tyle. Jakiegoś lenia ogrodowego mam .

A ja wyrywałam koniczynę z trawnika . Dziś pogoda się poprawiła i pada cały dzień .
Jagodaa 20:27, 09 lip 2014

Luki napisał(a)
Nie wiem co chcesz od rabaty bo wygląda świetnie ale jak chcesz zmieniać to zmieniaj, ja protestować nie będę bo przecież każda zmiana to krok do perfekcji ale mimo wszystko bym zostawił, ewentualnie za żurawki w trawki wsadził jakiś pasek letnich kwiatuchów... może jakieś niskie jeżówki, albo margaretki białe. Ja to w doradzaniu za dobry nie jestem gdyby co

Hahaha, jak możesz nie być dobry w doradzaniu, jak takie rewolucje u siebie przeprowadzasz z dnia na dzień!? przecież to Twoje pomysły.

Rabata jest pod obserwacją , będzie coś wciąż nie do końca tak, będę wymyślać zmiany .
Jagodaa 20:30, 09 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
Ja nie wiem co Ci się tu może nie podobać.
Przecież jest dobrze, wszystko na swoim miejscu i gra i buczy
Trzmieliny urosną

hehehe, Juzia... jakby to ktoś inny napisał to może byłabym w stanie uwierzyć, ale z Twoim zapałem do zmian, doskonale rozumiesz, jak to jest, jak coś Ci zaświta, że może by jednak... szpadelkiem, delikatnie - buch do przechowalnika!
Jagodaa 20:33, 09 lip 2014

atena35 napisał(a)

Po prostu pięknie

Dziękuję

Twój ogród ma tu swoją rolę , również pomagał w podjęciu decyzji czy proste linie, czy fale .
Jagodaa 20:34, 09 lip 2014

agam napisał(a)
Bardzo mi się podoba ta rabata bez kwiecia

Głos przyjęty do tabeli wyników .
Jagodaa 20:40, 09 lip 2014

malkul napisał(a)
Babo kancików pozazdrościć!
ja osobiście lubię żurawki bez kwitostanów

Ta... na razie zazdrościsz, bo trawnik dopiero Ci rośnie, później role się odwrócą.

Kanty już zdecydowanie do poprawy, a nie znalazłam dziś szpadla do nich, np. w Prakti nie ma.

Ja powoli skłaniam się do myśli, że jak te żurawki zrobią się brzydkie, to zamienię je na carexy, w ramach ujednolicania roślinności, do donicy i murów żurawki nie pasują, są zbyt falbaniaste, jak dla mnie . No ale lubię je... co zrobić, to ta druga ja, mała romantyczna cząstka duszy .
Juzia 20:42, 09 lip 2014

Jagodaa napisał(a)

hehehe, Juzia... jakby to ktoś inny napisał to może byłabym w stanie uwierzyć, ale z Twoim zapałem do zmian, doskonale rozumiesz, jak to jest, jak coś Ci zaświta, że może by jednak... szpadelkiem, delikatnie - buch do przechowalnika!

Hahaha
Chciałam Cię pocieszyć

Szpadelkiem delikatnie...huehue
Ja już przechowalnika wolnego nie mam

Juzia 20:43, 09 lip 2014

E tam nie pasują...bo ich tam nie posadziłaś. Jakbyś posadziła to by i do murków pasowały
Jagodaa 20:44, 09 lip 2014

gruba_dynia napisał(a)
Jakie trawy rosna u Ciebie w tej donicy?
Jestem na etapie planowania rabaty o rozmiarach 7m/1m i pomysły się skończyły

Za kulkami miskanty Morning Light, przed kulkami carex Amazon Mist, te ciemnozielone to rozplenice Hameln.

Pomysły na pewno się znajdą, bo do tej pory fajnie Ci idzie . Coś sobie powtórz na nowej rabacie z już posadzonych traw, to zawsze ładnie "spina" całość (ale mądrala ze mnie )
Jagodaa 20:48, 09 lip 2014

Syla napisał(a)
Poczekaj aż urosną trawki za żurawkami ... wówczas zdecydujesz

Taki mam właśnie plan Sylwia, nie będę nic robić zanim Ice Dance nie rozrośnie się. Ma nadać tam puszystości, efekt będzie zależny od wysokości, jaką u mnie osiągnie...