ależ ognik się wystroił w koraliki.No pięknie ozłocony
Przepiękne róże . Chippendale uwielbiam.
ale u mnie w tym roku ogrod bez tej róży. Po zmianie kilkuletni krzak mi padł
Piękne hortensje.
Ta 1 to debolistna ? Moja a trochę inne liście.
Dekoracje ogrodowe też mi się podobają. Bowiem to one nadają specyficzny klimat twojemu ogrodowi Super!
W tamtym roku posadziłam najpierw 3 hortensje little lime później dokupiłem jeszcze 2 w innym ogrodniczym. Niby jedne były starsze sadzonki ale czy napewno wszystkie to little lime (takie etykiety wszystkie miały ) Źle mi to wygląda , czy jest szansa żeby się zrównały wielkością ?
Część, dziękuję za odpowiedź.
Zdjąłem szmatę niespełna 2 tygodnie temu, ziemia wygląda faktycznie na mokra.
Zastanawiają mnie 2 rzeczy, czemu, jeżeli to faktycznie za mokra gleba, thuje żółkną od płotu sąsiada w kolejności od tej najbliżej narożnika.
Sąsiad niczym nie podlewał
Musiałem już 3 wyciąć. Co jeszcze mogę zrobić?
Zamieszczam zdjęcie korzeni wykopanej thuji i zdjęcie kolejnej która "marnieje"
Mam zamaskowany dekielek w trawach ozdobnych ale jak to wyszło na środku trawnika, to ciężki temat.
Ale lepiej czymś obsadzić i żeby w razie czego był. Łatwy dostęp.
Jeśli ma z osadnikiem gnilnym to szambo i tak raz na jakiś czas musi wpuścić :-/
Danusiu potrzebuję porady. Tworzę rabatę i nie wiem czy w tym zaznaczonym miejscu przed tujami aureospicata dobrze będzie wyglądał niski żywopłot cisowy z odmiany hoserii.
Jak wszystko urośnie będą trzy piętra: tuje sąsiada, moje aureospicata cięte na równo i najniżej cisowa obwódka. Na razie to nie ma uroku bo tuje niskie, brakuje mi tam jasnego akcentu pomiędzy cisem a żywopłotem, a może niepotrzebnie? Może wrzucić wysokie czosnki za cisy, aby wiosną było weselej, a latem to prawa strona zrobi busz. Może cisy podsadzić soczystą hakonechloa i będzie się wylewała na żwirek i "świeciła" z daleka i tyle. Wrzucam też jaki jest plan na tą całą rabatę. Plan jest na różne pory roku ale wrzucam aktualną.