Aniu mam ale sadziłam dopiero wiosną, kwitła kilkoma kwiatami na pedzie gdy lay deszcze... Ma piekne limonkowe kwiaty, takie lubie. Artameis widzisz jaka jest na zdjeciu. U mnie Artemis rośnie wpólcieniu ale kwiaty obsypuje tez w jeden dzień.
u mnie the fairy śmieci. są takie róże które utrzymują suche paczki bardzo długo aż zbrązowieją, tradescent tak ma u ciebie?czy opadają takie jeszcze w kolorze płatki?
dziękuję
Diamantino posadzę tak jak radzisz w szpalerzeco 60cm a pod jablonki Vanille Fraise jak pierwotnie miało być Ty nie pamietasz może czy te dwa kłacza, ktore mi wysylałas to własnie nie vanilki? pieknie się przyjęły
Już nadrabiam
Diamantino posadziłabym raczej w szpalerze, bez luk to będzie ok 60 cm.
Co do Diamant Rouge to hortensja na pełne słońce, nawet w niewielkim zacienieniu wyraźnie później wchodzi w kwitnienie, niektóre kwiatostany nie zdążą się nawet rozwinąć do jesieni. Wyraźnie formy pienne przebarwiają się znacznie szybciej i równiej
Wersje przyziemne, które zaczynają później kwitnąć najczęściej są trochę pstrokate ( różne fazy na tym samym krzewie)
Aniu, no w dwa tygodnie to trawa ma obumrzeć, a nie rozłożyć się. Będzie sucha trawa. Ale pusta rabata w sensie, że bez żywych roślin. I to możesz wyściólkować bez problemu, chyba, że masz w trawie np. mlecze, to odbiją. Trawa się rozłoży w ciągu roku spokojnie.