Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Droga do spełnienia 14:20, 13 lip 2021

Do góry
Droga do spełnienia 14:18, 13 lip 2021

Do góry
Kasia Ewa i Asia dzięki dziewczyny

no ja nie różana jakieś tam pojedyncze egzemplarze mam ale długo mi schodziło żeby sie do nich przekonać

rośliny umęczone upałami i ulewami
afrykańskie upały a po nich nawałnice
za każdym razem naprawdę się denerwuję

prace okołodomowe nadal trwają do zimy mam nadzieję skończę

zostawiam kilka pstryków na znak że jeszcze mój wątek jakoś żyje

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:07, 13 lip 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Zaczynamy na tarasie.
Tu gwiazdorzy powojnik

miskanty przy tarasie to był strzał w 10!
Zieleń, drewno i antracyt 13:36, 13 lip 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Przysiadłam na chwilę, ale na hamaku teraz słońce i lepiej będzie wrócić za 3godziny.
Widok taki mam

Chciałam się jeszcze pochwalić spontaniczną kompozycją na krawędzi prawdziwej hamakowej(bez hamaków). Uwielbiam jej lekkość i wiejski charakter. Zaraz dojdą słoneczniki i koronkowa hortensja, a potem trawy i astry Wszystko pięknie faluje na wietrze

No jest czym się chwalić a jak słoneczniki zakwitną to dopiero zrobi się sielsko
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 13:32, 13 lip 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Dzień dobry

Aaa dzień dobry
Moja sielanka 13:16, 13 lip 2021

Do góry
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 13:10, 13 lip 2021

Do góry
Dzień dobry
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:02, 13 lip 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Masz kalinę sztywnolistną? Myślę o tych pączkach w różu na zdjęciach w 3. poście przy malwach. Czy to hortensja ? Jeżeli kalina to jak się sprawuje, jaka duża jest?

Popatrzyłam jeszcze raz, to chyba jednak hortensja.
Jolu tak to pąki hortensji kosmatej, zafascynowały mnie, są piękne i codziennie obserwuję czy już pokazał się jakiś płatek Kaliny takiej nie posiadam

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:01, 13 lip 2021

Do góry

chyba każdy ma ochotę pójść tą ścieżka. Sama Natura.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:32, 13 lip 2021

Do góry
Saxon Grafin Cosel. (W kolejnej fazie kwitnienia)
April podbija las... 12:32, 13 lip 2021

Do góry
April napisał(a)
Po lewej długosz królewski, wpadł mi w oko

KONIEC

Już wiem co jeszcze oprócz misy od Was odgapie...połączenie derenia z bodziszkiem Nie wiedziałam ,że on podobne warunki swietlne znosii ten czyściec wymiata! piękny jest
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 12:09, 13 lip 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Wybrałam cztery najpiękniejsze zdjęcia (ps tam wcale nie ma róży )

Powiedz mi, co to za wysokie trawy z pierwszego zdjęcia?
Zieleń, drewno i antracyt 12:08, 13 lip 2021

Do góry
Nie, to jeszcze malutka Levana.
Confetti jest przy mini oczku, na razie w zielonych pąkach. Myślę, że będzie bardzo ładna jak zakwitnie
April podbija las... 12:08, 13 lip 2021

Do góry
Po lewej długosz królewski, wpadł mi w oko

KONIEC
April podbija las... 11:55, 13 lip 2021

Do góry
Aprilku, na razie tak tylko luźno podrzucam temat, bo nie wiem czy mi się uda, a dwa, czy mąż puści Jeśli jutro wszystko by wypaliło i będę mieć autko, to może być po wizycie u Iwonki do Ciebie zaglądnęła? Tylko chciałabym, żeby tak nie padało jak dziś, bo ani tak fajnie się nie pochodzi (mimo drzew) ani zdjęć jakichś porobić... ale hasło rzucam jakby coś

A zdjęcia z ogrodu Izy... dopiero co byłam i już mam wrażenie, że coś przybyło - gaur nie pamiętam?!

April napisał(a)

Ogniskowy zakątek zachwyca

A jaką fotę trzasnęłaś cudowną!! piękne światło
April podbija las... 11:55, 13 lip 2021

Do góry
Kolejne fotki póki mam prąd i internet

Ogniskowy zakątek zachwyca

Znowu na wsi 11:42, 13 lip 2021

Do góry
Z dedykacją dla mojej imienniczki Joli moja rabatka z carex elata aurea. Znalazłam zdjęcia z momentu posadzenia - czerwiec 2016 w moim wątku na str. 317. Obecnie wygląda tak

Kępy u podstawy są dużo mniejsze niż u rozplenicy (przynajmniej u mnie), nie rozłażą się. Trochę są poczochrane bo w nocy była ulewa.
W ogródku Martki 11:31, 13 lip 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Żadnych rabat w tym roku, absolutnie... A tymczasem w przedogródku... Od wczesnych godzin porannych przymiarki! Na razie tylko przymiarki, klona Pixie chcę posadzić już, reszty jeszcze nie, ponieważ po róże muszę się udać! Co to oznacza chyba jakiś dalszy wypad?...
Pomysły na kolorystykę dla róż są dwa:
1) pomarańcz - Hansestadt Rostock, Bengali, Summersong
2) pastele - Pashmina, Mächenzauber, Matthias Claudius

Rabata jest słoneczna, od południa, z czasem jak urośnie żywopłot - bezpośredniego słońca będzie ciut mniej. Z obecnych na niej: cisy i grujecznik Glow Ball. Po sąsiedzku graby z hakonechloa macra i czosnkami na wiosnę. Jakie kolory widzicie na tej rabacie? Wszelkie pomysły mile widziane.

Przecież tu tylko kończysz rabatę wcaaaale nie robisz nowej
Nie będę obiektywna: pomarańczy nie lubię, więc wybierałabym pastele

A co do dyni: Zostaw tak, jak jest jest pięknie. Najwyżej tam nie skosisz
April podbija las... 11:21, 13 lip 2021

Do góry
Bordo kwiatuszki to prawdopodobnie potentilla Monarch's Velvet. U mojej niestety jakaś franca podcina kwiatki, tak że opadają i nie kwitną.

Na żywo bajeczne połączenie przetacznikowca z bukiem Tricolor

Ogród wśród brzóz 11:17, 13 lip 2021

Do góry
Drodzy Ogrodomaniacy,
bardzo proszę o podpowiedzi, co zmienić, poprawić, dosadzić, wysadzić, żeby te dwie rabatki tworzyły przyjemny klimat, zachęcały do odwiedzin?

Pierwsza to przedogródek nasłoneczniony do godziny 15. Czy uważacie, że taka kompozycja sprawdzi się? Będzie to ładnie wyglądało, gdy rośliny podrosną? Póki co nie jestem zadowolona, ale nie wiem, co zmienić...Znajdują się tam:
4 rododendrony - 3 catawbiense grandiflorum i 1 - NN , magnolia galaxy, tawułki chińskie Finale, Thuja Aurea Nana,świerk Daisy white, kosodrzewina pumilio, thuja danica, hakonechloa Aurea. Obok zaczełam sadzić seslerię jesienną jako obwódkę, przy magnolii hortensje vanila fraise i rozplenica Hameln. Za ogrodzeniem jest droga, a rabatę widzę z okna kuchennego.

Druga również na przedogródku - wsadziłam tam migdałka, ale chyba się nie przyjął (przesadzałam go z ogródka siostry), hortensje sundae fraise, przetacznik, thuja danica i turzyca the beatles.

Póki wszystko jest młode, mogę przesadzać, zmieniać, choć byłoby fajnie zachować większość roślin i nie dodawać sobie pracy, ale jeśli ma być ładniej, jestem skora do przesadzania

Bardzo proszę o pomoc.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies