Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 21:50, 27 cze 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ale kolorowo i kwitnąco u ciebie,aż miło popatrzeć

Gabrysiu, kocham lilie, teraz ich czas, to pamiątki na zimę robię
Liliowo i kolorowo:) 21:43, 27 cze 2014

Do góry
Jak jeszcze miałam hortensje ogrodowe cuda robiłam żeby były niebieskie...zawsze różowe i malinowe były. Ciekawa jestem co robisz, że niebieskie są. A może to tylko zasługa kwasowości gleby?

Lilie już piękne pokazujesz, moje też kwitną, czekam na orientalne. Przeżyły tą pseudo-zimę bez okrycia i już wielkie są

Pozdrawiam Danuś
Ogród z łezką 21:32, 27 cze 2014

Do góry
Dzisiaj tylko zdążyłam poobcinać przekwitłe kwiaty, podwiązać ostrózki i wzięłam się za oglądanie siatkarzy...szkoda słów...wyłączyłam w trzecim secie, jak go przegrywaliśmy 10:21... szkoda nerwów. Nawet nie wiem jaki wynik był.

Poszłam sobie tylko lilie obfocić, jutro za róże się biorę

Lilie - Lilium 19:12, 27 cze 2014

Do góry
Witajcie , moje lilie nieśmiało zaczynają

Lilie - Lilium 14:29, 27 cze 2014

Do góry
Bardzo ladne macie Lilie az milo poogladac. Ja mam jak narazie tylko pomaranczowe ale planuje inne kolory tez posadzic.

Ogródek Iwony 11:26, 27 cze 2014

Do góry
Zmiana rewelacyjna!!!
Teraz kwitną dopiero lilie azjatyckie, te najpiękniejsze dopiero zaczną niedługo I widzisz ile liliowce miejsca zajmują??? Dlatego ich nie mam.
Ogród z łezką 10:55, 27 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kindziu pokażę na fotkach u mnie, dlaczego wolę lilie od liliowców, ale jest to dopiero moje nowe odkrycie. Bo wcześniej byłam w nieświadomości tego, że nie widzę różnicy.

Ja wiem, że na forum lubią bardzo liliowce...mnie nie zachwycają jakoś...no, nie wiem, może do tego dojrzeć ogrodniczo trzeba...ja tam lilie wolę.

Zobaczę zaraz u Ciebie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:18, 27 cze 2014

Do góry

Witajcie
Z powodu niedoczasu znów muszę program naprawczy wprowadzić Czyli starym zwyczajem odpowiadam na pytania a macham i pozdrawiam zbiorowo
Zanim odpowiem na pytania skladam raport: posadziłam 3 róże (astrid grafin - Robaczkową , J.W Goethe, Ascot). Red Leonardo mi nigdzie nie konweniuje, muszę go dalej poprzymierzać. Burgundy ice jest zbyt piekna aby jej nie wyeksponować na pierwszym planie i najbardziej by mi pasowala pod miskantami morning ligt...ale ta rabata nie jest przewidziana na róże... Myśle zatem dalej.
William Sh. został dzisiaj przesadzony, gdyż zbyt mocno go przypalało słońce i cierpiał, wkopałam go w lekkim cieniu stożka wielkoluda. Kupiłam 10 ostrozek... Kilka dni temu 5.... Prawie wszystko posadzone.... Tylko kombinuje na ktorą rabatę różną wkopac rozowe ostrózki. Dzisiaj przesadzalam szalwię purpurową i hosty bo mi nie konweniowały.....a najbardziej wnerwiają mnie żółte trytomy...wszędzie wyłaża Podobno mi wygniły zima..... ale największy zgrzyt mam przy mojej świeżej rabacie różowo-pórpurowej.., wylazly wielkie żółte lilie... Ktore rok temu wyżarły ślimaki i zapomniałam je przesadzić....

Mirka napisał(a)
Marzena ja po poradę.Wysadziłam w tym tygodniu swoje sadzonki bukszpanów będę hodować na kulki kiedy je przyciąć?Jak znajdziesz chwilkę to fotki u mnie na ostatniej str.Dzięki

Zapowiadaja teraz upaly i palace slonce więc nie ryzykuj ciecia, moje brzydko wygladaja po cięciu w skwarze. Odczekaj aż sie zaaklimatyzują i jeśli dasz radę to ciachnij je przy sprzyjajacej pogodzie. Teraz pilnuj podlewania, o maly wlos mój wielkolud - stozek bukszpanowy padłby w upaly, ledwo go uratowałam...

Iwk4 napisał(a)
Obejrzałam róże Robaczka, cudne. A czy na ogrodowisku ma swój wątek?

Niestey nie ja czytam wątek na innym forum, zdjecia juz oglądałam a teraz czytam o tym skąd milość do róż sie wzięła

Rench napisał(a)
Tez czekam na foty
A widziałaś różyczkę Falstaff ?
Jest niesamowita, Viva przywiozła dla Ewy na spotkanie u Ani

Rench. Falstaff i Prince jest na mojej liscie chciejstw. Na razie mysle jeszcze o posrednim kolorze różu - Leonardo i Pomponella, Prince Alexandra of Kent, Heatcliff... Zatem Renatko jestem ugotowana na amen....

Fotki beda w sobote
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:09, 26 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie się zaczynają

Nio
W kamiennym kręgu od początku 22:37, 26 cze 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Oj jakie cudne zdjecia i to niebo Ale piekna masz białą liliePozdrawiam

Dzieki Danusiu, ta lilia w dodatku cudownie pachnie
W kamiennym kręgu od początku 22:35, 26 cze 2014

Do góry
Oj jakie cudne zdjecia i to niebo Ale piekna masz białą liliePozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:17, 26 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Liliowczyk cudnej urody szkoda, że pogoda nie rozpieszcza na razie kwiatów... zimne noce nie pozwalają się rozbić i na dodatek kwiaty zniekształcone i niewybarwione, nawet niektóre lilie mają blade i brzydkie kolory, ale cóż zrobić.

Łukasz widzisz, sama to zauważyłam, pąki są jakieś pozwijane, karłowe i zniekształcone i nawet kwiaty nie rozwijają się w pełni całkowicie i mają niedobarwienia, zdjęcia robię tylko z daleka i z tych kwiatów nie ma szaleństwa....lato za zimne, może już w końcu zrobi się ciapło, żeby nasze gwiazdy rozkwieciły się na dobre

W kamiennym kręgu od początku 22:17, 26 cze 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu co za widoki !!!! Ty na pewno sie tam budujesz ????? lilie piękne ,ale mnie ciągle podobaja sie Twoje dzbany , tez poluje na podobne na razie z marnym skutkiem ale .... moze cos fajnego mi sie trafi
W kamiennym kręgu od początku 22:09, 26 cze 2014

Do góry
Cudny wieczór u ciebie AnuśLilie boskie u mnie pączki dopiero
W kamiennym kręgu od początku 22:09, 26 cze 2014

Do góry
moje lilie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:35, 26 cze 2014

Do góry
Zapożyczone widoki

a to już moje widoki
czosnki stwierdziły że nie tylko na mnie czekają, ale jeszcze mnie wkurzą i to ja będę na nich czekać.

i klonik piękny zdecydowanie ten impulsywny zakup był dobrym wyborem

A lilie się bujają...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:30, 26 cze 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Aganiu dawno mnie nie było w Toich uroczych zakątkach - widoki piękne pokazujesz. Miskanty szaleją, klonik uroczy, róża zmysłowa ..........i tak w nieskończoność bym mogła pisać. Jest ślicznie Buziaki.

Dziękuję Basieńko, wiesz dzięki twoim słowom czuję się bosko

Dzisiaj też popadało, róże już nie są w najlepszej kondycji, jutro muszę zainterweniować, bo ochrona jest konieczna, mam urlop to zdążę zrobić oprysk, a przy tarasowym oczku zakwitły nam czerwone lilie

Całus dla Was
Ogródek Iwony 18:42, 26 cze 2014

Do góry
Od zawsze miałam liliowce, łatwo się je rozmnaża. W zeszłym roku kupiłam w B pierwsze lilie i w tym roku pięknie kwitną i długo. A liliowce posadzone na tej samej rabatce szybciej przekwitają i nie dają takiego efektu. Zajmują więcej miejsca niż lilie i dziś się zastanawiałam, czy ich nie przesadzić i dosadzić lilii? Zobaczcie, jaka jest różnica, mimo że mają tyle samo słońca i podobną ziemię, rosną na tej samej rabacie. Oto lilie kontra liliowce i na dodatek dopiero kwitnie żółta, a pomarańczowa się zastanawia. Biała ma jeszcze pąki, więc jakiś czas będzie się tam działo:

Ogród z łezką 18:34, 26 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wcale tak wczoraj źle nie było Bywało więcej
Floks tylko biały zaczął, także się nie stresuj, reszta jeszcze...
Róże już przynajmniej 6 tygodni kwitną...
Jak z liliami zaczęłaś, to tak szybko nie skończysz Nie chcę Cię martwić, ale wiosną znowu będzie istne szaleństwo zakupowe lilii na forum. Ja też zaczęłam od paru, teraz...nawet nie liczę I pewnie wiosną znowu dokupię, dość łatwo je upchnąć

Kindziu pokażę na fotkach u mnie, dlaczego wolę lilie od liliowców, ale jest to dopiero moje nowe odkrycie. Bo wcześniej byłam w nieświadomości tego, że nie widzę różnicy.
Liliowo i kolorowo:) 17:59, 26 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie i lilie już kwitną u mnie tylko kilka na razie zakwitło. Veilchenblau ostatnio oglądałam na zywo u Vivy, obydwie macie je imponujace a ja mam ochotę sobię ją kupic ale muszę sie za miejscem i pergola rozejrzec bo wielka rośnie.Pozdrówka.

Polecam, warto ją miec ma wyjątkowy kolor i kwiaty i w dodatku pachnie tylko potrzebuje dużo miejsca i osłonietego najlepiej bo w ostre zimy przymarza. U mnie ma dobre miejsce i widac jak kwitnie Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies